En million kroner til at bygge bro for børn

En donation i sensommeren 2018 fra Poul Erik Bech Fonden skaber glæde hos BROEN Danmark. Med donationen kan BROEN fremover i endnu højere grad understøtte det unikke frivillige arbejde, der foregår i BROENs nuværende 29 lokalforeninger rundt om i landet.

BROEN Danmark er moderforening for aktuelt 29 lokalforeninger, som alle på frivillig basis støtter børn og unge fra socialt og økonomisk trængte familier til at have en aktiv fritid i det lokale foreningsliv. Børn og unge, som enten er uden for foreningslivet eller ikke har mulighed for at fortsætte. Gennem BROEN får de tilbudt støtte til kontingent og udstyr, så de kan være sammen med andre børn og unge og positive voksne rollemodeller. Og det koster mange penge. I gennemsnit koster det 2.000 kr. pr barn om året i støtte til kontingent og udstyr.

Donationen fra Poul Erik Bech Fonden vil være med til at sikre en kontinuerlig hjælp til udsatte børn og unge, som er aktive takket være støtte fra frivillige i BROEN. Samtidig kan vi tilbyde børn og unge, som står uden for foreningslivet, et aktivt fritidsliv i et positivt fællesskab i lokalsamfundet,” udtaler Peter Poulsen, formand for BROEN Danmark.

Vi har gennem de sidste to år haft kontakt og støttet flere af BROENs lokalforeninger rundt om i landet. Når man taler med de frivillige i BROEN, er man ikke et sekund i tvivl om, at de har hjertet på rette sted. De engagerer sig og glæder sig, hver gang et barn får succes. Vi vil gerne støtte dem, der gør en forskel for andre, og her er BROEN Danmark et rigtig godt eksempel,” udtaler Jane Bech, direktør i Poul Erik Bech Fonden.

Stigende pres på udsatte familier

BROEN Danmark oplever et stigende antal henvendelser fra familier, som er udfordret økonomisk og socialt – det kan være på grund af arbejdsløshed, sygdom, som enlig forsørger på overførselsindkomst eller som flygtning på laveste integrationsydelse. Ofte har disse familier ikke mulighed for at opnå økonomisk støtte andre steder til børnenes fritidsaktiviteter, da kommunen først er forpligtet til en indsats ifølge lovgivningen, når problemerne er blevet så store, at der er fare for barnets trivsel. Alligevel kommer de første henvendelser om hjælp til et udsat barn eller ung fra en af kommunens medarbejdere, som har direkte kendskab til barnets situation og behovet for støtte. I andre tilfælde kommer henvendelsen til BROEN fra en træner eller leder i en idræts- eller fritidsforening i lokalområdet.

BROENs lokale frivillige gør en særlig indsats for disse børn og unge. De formidler kontakten til sportsklubben eller spejdergruppen. De går med i sportsbutikken, når der skal købes udstyr, hjælper med transporten til fritidstilbuddet osv.

Jeg nyder at hjælpe udsatte børn og være en del af BROEN. Men vi har brug for økonomiske midler til at yde hjælpen, så det er skønt, når nogen som Poul Erik Bech Fonden vælger at byde ind med en så flot donation, som kommer mange børn til gode over hele landet,” siger Lennert Hansen fra BROEN Køge.

I BROEN Køge har de frivillige oplevet, at det barn, som er blevet støttet til sin sport, har udviklet sig meget. I flere tilfælde er barnet nået til at deltage på et højt plan, som det for eksempel skete for en dreng, der kom med til VM i BMX for ungdom efter at blevet hjulpet i gang med sporten af BROEN.

I 2017 fik i alt 4.800 børn og unge støtte gennem BROEN til at være en del af det fantastiske forenings- og fritidsliv, som findes lokalt. Mere end 200 frivillige står for den afgørende forskel for børnene med at skabe muligheden for en aktiv fritid.

Eksempler på betydningen af støtte fra BROEN:

Pige 9 år: ”Jeg er rigtig glad for at gå til gymnastik, og jeg har lært mange at kende og fået nogen nye, gode venner.”

Mor til dreng på 7 år: ”Jeg er BROEN yderst taknemmelig for jeres hjælp. Det er en stor hjælp for mig som enlig mor, og det betyder meget for min dejlige dreng at gå til fodbold. Det er også noget, vi har gjort til vores fællesskab – det gør os glade… Tak fordi I hjælper os.”

Læs mere om Poul Erik Bech Fonden her