Fra bank til erhvervsmægler – og nyder den ekstra frihed

Brian Skov Andersen
Erhvervsmægler, Køge

Brian Skov Andersen fortryder på ingen måde, at han tilbage i 2017 forlod bankverdenen til fordel for en stilling som erhvervsmægler hos EDC Erhverv Poul Erik Bech. Hvor han førhen var vant til faste arbejdsdage på et kontor, er hans hverdag i dag præget af fleksibilitet og frihed, hvilket han nyder i stor grad.

Som tidligere bankmand i Nykredit og en baggage med blandt andet en finansiel videreuddannelse og en HD i organisation og ledelse var Brian Skov Andersen allerede klædt godt på, da han i maj 2017 takkede ja til at skifte sin hverdag i Nykredits bankverden ud med en ny i erhvervsmæglerbranchen. Brian havde nemlig qua sit arbejde i Nykredit stiftet bekendtskab med erhvervsverdenen, og den havde faktisk givet ham smag for mere, hvorfor han endte med at skifte til EDC Erhverv Poul Erik Bech i Køge.

Det var særligt den ekstra frihed, som livet som erhvervsmægler gav ham.

”Jeg ville bruge min tid på erhvervssegmentet, fordi der er meget mere musik i det. Det giver større netværk, jeg møder nye, spændende personer, og det skaber længerevarende relationer. Hvor jeg førhen i banken sad på et kontor og mødte kunderne dér, møder jeg nu nye mennesker ude i marken. Det giver mig meget energi frem for at sidde på et kontor, hvor kunderne kom til os.”

”I banken er der mange regler, som man skal følge, og det føles til sidst som om, at det er regnearket, der bestemmer beslutningen, fremfor det, der gør kunden og banken glade. Som erhvervsmægler har man friheden til at give kunden den service, man mener, er den rigtige,” fortæller Brian Skov Andersen, der for nylig fyldte 40 år.

Han bestemmer selv, om han vil arbejde fra sit kontor i Køge, eller om han vil sidde i Solrød, Greve og Roskilde, der dækker hans område. Det gør Brians hverdag markant lettere.

”Jeg kan i princippet gøre lige, hvad der passer mig, forstået på den måde at jeg ikke skal møde ind på et bestemt kontor og være der fra klokken 9 til 16. Hvis jeg skal fremvise en ejendom i Greve om eftermiddagen, så tager jeg bare til kontoret i Greve og arbejder med mine kollegaer der.”

Det var også en god proces at starte op, fortæller han. Hans kompetencer fra bankverdenen viste sig særdeles relevante i mæglerfaget.

”Da jeg startede, kastede jeg mig bare ud i det. Jeg havde jo allerede en del teoretisk med mig, som hjalp meget i kundedialogen. Jeg fandt hurtigt ud af, at min viden om finansiering, lånetyper og bidragssatser var en god indgangsvinkel til at komme godt i gang. Så blev jeg herefter klogere på selve ejendommene.”

For erhvervsrådgiveren hjalp det også på karriereskiftet, at han kom med i en virksomhed med et klart koncept. Han fremhæver særligt det lokale og nationale aspekt, som hjælper i marken.

”Jeg kom ind i en kørende maskine, der kører efter et bestemt koncept. Over for kunderne har vi en størrelse, hvor vi ikke kun er lokale, men dækker hele landet. Derfor kan vi i endnu større grad servicere kunderne, da hjælp og samarbejde kan findes overalt,” siger Brian Skov Andersen, inden han giver et godt råd til andre, der overvejer at tage skridtet mod mæglerbranchen:

”Kast dig ud i det. Du skal ikke være bange for at tage dialogen og høre, hvad mæglerbranchen er for noget. Det er svært at skifte fra ens sikre verden til en usikker, men jeg har fået en langt federe hverdag, hvor jeg lærer noget nyt hver dag.”

I dag er det tydeligt, at Brian har fået en god start på mæglertilværelsen. Efter et års arbejde som erhvervsmægler i Køge-afdelingen er Brian i dag indtrådt som partner i virksomheden, hvilket går i spænd med virksomhedens strategi, som i stor grad handler om at optage lokale partnere til centrene.