Praktikforløb afgjorde fremtidsplaner

Jasper Hedegaard Jørgensen
Praktikant, Roskilde

Det var egentligt en drengedrøm, som var gået i glemslen, men da Jasper Hedegaard Jørgensen fik mulighed for et tre måneders praktikforløb hos EDC Poul Erik Bech, slog han til. Nu er praktikforløbet byttet ud med et forløb som trainee, og Jaspers drengedrøm lever i bedste velgående.

Selv om han altid havde haft en drengedrøm om at blive ejendomsmægler, kom 23-årige Jasper Hedegaard Jørgensen alligevel i tvivl. Han følte, at han som studerende skulle have en lang videregående uddannelse. Men da han skulle i praktik i forbindelse med hans uddannelse som markedsføringsøkonom, prøvede han sig alligevel af i ejendomsmæglerbranchen hos EDC Poul Erik Bech, og nu er praktikpladsen hos EDC Poul Erik Bech i Jyllinge byttet ud med en trainee-uddannelse hos EDC Poul Erik Bech i Roskilde, og nu er Jasper ikke i tvivl om fremtiden mere.

”Netop fordi jeg fik praktikopholdet, fik jeg mulighed for at vurdere og revurdere, om jeg skulle satse på min drengedrøm.  Det var egentlig en test for at se, om det var det, jeg gerne ville. Forløbet bekræftede mig så fuldstændigt i, at jeg ville satse på en trainee-uddannelse med henblik på at blive ejendomsmægler senere hen, ” fortæller Jasper.

Praktikopholdet hos EDC Poul Erik Bech indebærer blandt andet, at praktikanten bliver en del af den daglige drift i butikken. Noget som Jasper uden tøven kan nikke anerkendende til.

”Jeg fik lov til at prøve hver eneste gren inden for ejendomshandel. Jeg blev ikke bare sat til at printe eller hente kaffe. Jeg var en del af hverdagen. Jeg var med på farten, når ejendomsmægleren var ude, og jeg sad med salgskoordinatoren og fik et indblik i processerne bag en ejendomshandel. Jeg følte, at jeg blev taget seriøst,” siger Jasper.

Den store medindflydelse i butiksteamets hverdag har også haft indflydelse på Jaspers trainee-uddannelse, som han er godt i gang med.

”I praktikforløbet blev det vægtet, at vi skulle lære så meget som muligt. Det betød også, at jeg var rimelig klar til at stå på egne ben, da jeg startede som trainee. Der bliver lagt mange ressourcer i at uddanne os,” forklarer Jasper og fremhæver vigtigheden af, at man som praktikant er åbensindet, initiativrig og være med i så meget som muligt.

”Gør du en dyd ud af at gøre arbejdet ordentligt under praktikken, så vil det lønne dig i sidste ende,” slutter Jasper.