Frederikssund Kommune udstykker Tiny House- og parcelhusgrunde i Vinge

I Vinge, sydøst for Frederikssund, er etableringen af et af Danmarks største byudviklingsprojekter i fuld gang. Frederikssund Kommune udstykker i første omgang 10 Tiny House- og 45 parcelhusgrunde, hvor der er mulighed for at bygge sin drømmebolig. EDC Poul Erik Bech Frederikssund skal formidle salget af grundene.

Vinge er en ny by midt i naturen i Frederikssund Kommune. Dennis Ravn, projektchef i Frederikssund Kommune, fortæller: “Vinge er en selvstændig, grøn oase med varieret byggeri og en mangfoldig beboersammensætning. Der er desuden direkte togforbindelse til København. Vi har en langsigtet udviklingsplan for området og oplever en stor interesse fra markedet, hvor flere store aktører byder sig til og nu er med til at udvikle Vinge som fremtidens by. I fremtiden vil der bo ca. 15.000 personer i Vinge.”

Siden sommeren 2022 er der arbejdet på en lokalplan for området og i foråret 2023 blev det vedtaget, at der er mulighed for at opføre boliger på 7,7 hektar jord.

Tiny Houses trender
Dennis Ravn siger om de minimalistiske boliger: “Tiny Houses er en minimalistisk boligform som egner sig til helårsbeboelse. Det er en verdensomspændende trend, som efterhånden titter frem flere steder i landet, og nu også i Frederikssund. Tiny Houses ansporer til en mere enkel og bæredygtig livsstil, eftersom ejendoms- og byggebranchen kan være en stor last for klimaet. Derfor skærer man alt det overflødige fra og udnytter hver en kvadratmeter til fulde. Det betyder også, at man ofte ser mere kreative løsninger. Tiny Houses er ofte bygget på forhånd, så det er let at flytte og nemt at skilles fra hinanden.”

Han fortsætter: “Husene karakteriseres oftest som 45 m² eller mindre, og sådan vil det også være i Vinge, hvor Tiny House-grundene har en størrelse på optil 45 m². Det fremgår af lokalplanen, at Tiny Houses i dette projekt må opføres med en højde på op til 5,5 meter.”

Grøn by tæt på København
Vinge er en del af Fingerplanen, som oprindelig stammer fra 1947. Fingerplanen fastlægger de overordnede rammer for planlægningen i hovedstadsområdet og dermed har det længe været på tegnebrættet, at Vinge skulle udvikles til en by, fortæller Dennis Ravn:

“Efter stationen åbnede i 2020 er udviklingen virkelig eskaleret. Stationen gør, at man kan tage offentlig transport direkte til København på 40 minutter. Samtidig har man integreret naturen i byens udformning. Det kommer til udtryk i byfælleden Det Grønne Hjerte, der bevæger sig som et bælte fra nord til syd og binder byen sammen. Her er der plads til leg, ophold, rekreation og fællesaktiviteter.”

Salg af parcelhusgrunde
Det er EDC Poul Erik Bech Frederikssund, der har fået ansvaret for at formidle salget af samtlige 45 parcelhusgrunde samt salg og udlejning af de 10 Tiny House-grunde i første omgang. Claus Lund Pedersen, partner i EDC Poul Erik Bech Frederikssund, siger:

“De 45 parcelhusgrunde er i størrelsesordenen 550-750 m² og udbydes i et prisleje på mellem 1-1,5 mio. kr., mens Tiny House-grundene er på mellem 150-250 m² med en udbudspris på 300.000 kr. Alle grundene sælges med pligt til at begynde byggeriet inden for 18 måneder efter overtagelsen. Vi har sat de første fem grunde til Tiny Houses til salg, og de øvrige fem har kommunen besluttet, skal udlejes for 3.500 kr. pr. måned og på 30-årige lejekontrakter. Vi glæder os til at hjælpe med at få sparket gang i etableringen af Vinge som by og ikke mindst til at følge med i, hvordan byen udvikler sig over de næste par år. Det er en rigtig god mulighed for at bygge sin drømmebolig i et område til yderst fornuftige priser.”

Der er godt gang i udviklingen af Vinge som er en af Danmarks største byudviklingsprojekter. EDC Erhverv Poul Erik Bech også har formidlet salget af en 11.285 m² grund, hvor City Apartments er i gang med at opføre knap 100 lejeboliger.

Claus Lund Pedersen

Partner, afdelingsleder, ejendomsmægler, MDE
Telefon: 21541869
Mobil: 21541869
E-mail: clp@edc.dk