Danmarks største e-sportcenter åbnet i Telia Parken

E-sport er boomet indenfor de sidste par år, og flere både private og professionelle giver sig i kast med interessen. Analysefirmaet Deloitte vurderer, at sporten har rundet en halv milliard i omsætning i 2016 på verdensplan, hvilket er en stigning på 25% fra 2014. Det gør e-sport til den hurtigst voksende sportsgren økonomisk set.

Danmarks største e-sportcenter G4me Time er netop åbnet op på 1.100 kvm i Telia Parken. Med en kapacitet på op til 310 PC’ere og særligt indrettede områder med Playstations, vil stedet kunne rumme ca. 350 aktive spillere ad gangen. Derudover er der plads til ca. 150 tilskuere.

”Når vi nu etablerer Danmarks største e-sport center, så er det vigtigt at alting foregår i et trygt miljø. Både på den tekniske side, hvor vores fundament er state-of-the-art, men også på stemning og de fysiske rammer for de daglige brugere.

Der vil også være mulighed for at købe lidt at spise og drikke. Men det bliver ikke et sted, hvor folk kommer for at feste og drikke sig fulde. Det er interessen og det sportslige, vi dyrker, og det er for alle. Helt i Telia Parkens ånd,” siger Thomas Hjorth, der er manden bag G4me Time.

Thomas Hjort har selv tidligere været en særdeles aktiv gamer. Han har derfor allerede tænkt i mulighederne for større e-sportturneringer i Telia Parken. Det er han ikke ene om. Også FC København ser store muligheder i e-sport:

”Det er en branche i eksplosiv udvikling, som vi sammen med Nordisk Film er gået ind i med store ambitioner via vores samarbejde omkring North. Vi ser et enormt potentiale i e-sport og vi har også en drøm om om selv at være værter for store turneringer i Telia Parken i fremtiden,” siger pressechef for FCK, Jes Mortensen.

Han er ikke i tvivl om, at e-sport er en spændende branche, hvor det gælder om at få foden indenfor tidligt. FC København og Nordisk Film har derfor allerede etableret deres eget Counter Strike-hold North, som ligger nummer seks på verdensranglisten.

I de nye lokaler i Telia Parken, er faciliteterne derfor klar til en større turnering.

”Vi har udstyret, PC’erne, og hele miljøet omkring os med gamere, der spiller på højt niveau og fans, der kan komme og følge med på første række,” siger Thomas Hjorth.

Kontorlejemål med god stemning

Hos EDC Erhverv Poul Erik Bech er man også begejstret. Telia Parkens kontorlejemål huser virksomheder fra flere forskellige brancher. Fælles for dem er, at de er tiltrukket af den særlige stemning og gejst omkring stadion.

”Ledigheden i kontortårnene er lavere end det generelle marked. Lejerne er glade for at være i Telia Parken og undersøger ofte interne løsninger når deres arealbehov ændres. Det er et godt tegn på, at de er glade for at være der. Telia Parken vil altid være unik i en sjælden kombination af kontormiljøer, sport og underholdning. Vi forsøger altid at opnå så unikt et match mellem lejer og udlejer som muligt, hvilket her er indlysende,” siger Helle Nielsen Ziersen, Senior Client Director hos EDC Erhverv Poul Erik Bech.