Dansk smykkevirksomhed i hastig vækst: Maria Black åbner butik midt på Store Torv i Aarhus

Det danske smykkefirma Maria Black oplever stor vækst og åbner derfor nu kædens femte butik. Dermed kan Maria Black krydse Aarhus af ønskelisten. Den populære smykkevirksomhed flytter nemlig til en af byens mest eksklusive adresser midt på Store Torv og åbner den 12. november. EDC Erhverv Poul Erik Bech har stået for udlejningen af butikslejemålet i Aarhus og har netop udlejet endnu en pop up-butik til Maria Black på Strøget i København.

Siden den dansk-irske designer Maria Black startede smykkefirmaet af samme navn i 2010, er det kun gået én vej for virksomheden. Maria Black er blevet en af de mest succesfulde smykkedesignere i Danmark, og nu er forretningen blevet klar til at åbne sin anden butik på dansk jord. Michel O. Vinding, Head of Retail i Maria Black, fortæller om den nye butik:

“Som en virksomhed funderet i Skandinavien har Aarhus længe været øverst på vores ønskeliste. Aarhus er en dejlig by med et spændende marked, som passer rigtig godt til os. Vi har talt med andre detailhandlere i byen for at finde den helt rigtige adresse, og i den proces forelskede vi os i Store Torv. I mine øjne er Store Torv essensen af Aarhus. Det er en meget flot plads med forskelligartede bygninger, og det er de helt rigtige rammer til vores koncept.”

International succes

Udover den nye butik i Aarhus har den 10 år gamle smykkevirksomhed også butikker i København, Oslo, London og München. Om virksomhedens internationale succes siger Michael O. Vinding:

“For andet år i træk er vi blevet udnævnt af Børsen som en af årets gazeller – altså en af de hurtigst voksende virksomheder i landet, og det er vi selvfølgelig stolte af. Vi har egne butikker rundt omkring i Europa, og derudover har vi forhandlere i hele verden. Vi oplever en stor interesse for vores smykker på tværs af landegrænser, hvorfor vi også har planer om at udvide yderligere. Jeg tror, at nøglen til vores succes er kombinationen af dedikerede medarbejdere og vores koncept med minimalistiske kvalitetssmykker, der gør det muligt for den enkelte at sammensætte en personlig stil.”

En miljøvenlig flytning

Generelt arbejder Maria Black efter et bæredygtighedsprincip, hvor mange af de materialer, der anvendes til smykkeproduktionen, er genanvendelige. Det et princip, der også har været vigtigt for virksomheden i forbindelse med indflytningen i den nye butik:

“I alt, hvad vi gør, er det vigtigt for os at minimere vores CO₂-aftryk på kloden. Derfor arbejder vi med en bæredygtighedsstrategi hele vejen rundt i forretningen. En miljøvenlig indflytning er altså også afgørende for os i forhold til den nye butik i Aarhus. Vi har genanvendt materialer fra den tidligere butik på adressen, og så har vi indkøbt inventar fra Kvadrat, der laver møbler i 100% genanvendeligt materiale.”

En af byens bedste adresser

Frank Heskjær, Head of International Retail I EDC Erhverv Poul Erik Bech, har stået for udlejningen. Han fortæller om den nye adresse: “Maria Black flytter ind midt på det eksklusive Store Torv. Stiller du dig på torvet, kan du ikke undgå at bemærke ejendommen med butikslejemålet. Placeringen er en af Aarhus’ bedste med naboer som Shaping New Tomorrow, Royal Copenhagen, Tiger of Sweden, B&O og STØY. Maria Black kommer med andre ord i særdeles godt selskab.” Han fortsætter:

“Butikslejemålet har en bred facade og store udstillingsvinduer, der giver en rigtig god synlighed. Lejemålet er velindrettet som et stort, regulært og højloftet salgslokale, som fremstår lyst og indbydende. At Maria Black nu flytter ind i det lækre lejemål, er et af mange eksempler på, at der trods coronakrisen er godt gang i detailmarkedet her i Aarhus.”

Udover den nye butik i Aarhus har Maria Black også netop åbnet en pop up-butik på Kongens Nytorv 21 i København. EDC Erhverv Poul Erik Bech har også stået for udlejningen af pop up-butikken. Om samarbejdet med mæglervirksomheden siger Michael O. Vinding, Head of Retail i Maria Black:

Vi har haft et upåklageligt samarbejde med både Frank Heskjær omkring Aarhus og Steffen Falch, der har hjulpet os med pop up-butikken på Kongens Nytorv. Begge mæglere har været velinformeret om deres respektive markeder, og vi har fået professionel rådgivning hele vejen.”

Butikken i Aarhus åbner d. 12. november. Pop up-butikken i København åbnede den 5. november og har åbent frem til 4. januar.