Chokolade- og kaffeeventyret fortsætter for Frellsen med nyt testkoncept i Hillerød

Efter ca. ti års fravær i Hillerød vender familiedynastiet Frellsen stærkt tilbage til den nordsjællandske by. Nu med mulighed for, at gæster kan få et kig helt inde bag maskineriet. Chokoladevirksomheden, der er gået i arv gennem fire generationer har nemlig i sinde at etablere lokal produktion, hvor deres nye lejemål på Frejasvej 32B i Hillerød bliver den første af sin slags. EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet udlejningen af lejemålet.

Frellsen blev grundlagt i Slagelse i 1897. Familiedynastiet er gået i arv igennem fire generationer, og i dag er det de to fætre, Peter og Henrik Frellsen, der driver chokolade- og kaffevirksomheden – det gør de med stor succes vel at mærke. Frellsen har nemlig været overskudsgivende i 126 år:

“Vi gør os meget umage for at drive en sund og rentabel forretning. Vi styrer selv alle dele af virksomheden, herunder vores produktion, vores 38 butikker fordelt i hele landet, og så har vi også vores egen distribution. Selvstændighed betyder meget for os, og der er familieejerskabet også af stor betydning,” siger Peter Frellsen, der er medejer og direktør for chokolade-delen i Frellsen.

Han fortsætter: ”Forretningen har været overskudsgivende i 126 år nu. Det har ganske vidst ikke været en eksplosiv vækst, men en stille og rolig fremgang år efter år. En af årsagerne til, at vi har formået at drive overskuddet videre, er opdelingen mellem chokolade og kaffe, som drives mere eller mindre uafhængigt af hinanden, men især råvarernes friskhed, kvalitet og håndværket bag har stor betydning for os. Det er den model, vi har fulgt siden begyndelsen, og den har vi tænkt os at holde fast i.”

Chokoladeafdelingen af Frellsen er primært henvendt privatkunder, mens kaffedelen primært er B2B og har oplevet voldsom vækst til i dag at have 7.000 erhvervskunder.

Vender tilbage med nyt projekt
Frellsen har 38 lokationer i hele landet og en imponerende fabrik i Roskilde, hvor det i øvrigt er muligt at komme på rundvisning eller til et af deres eftertragtede kurser. Nu har den historiske virksomhed netop lejet sig ind i en 234 m² attraktiv butik i Hillerød med sublim synlighed, hvor chokolade kommer i fokus.

Peter Frellsen siger: ”Jeg tror, at det er små 10 år siden, vi havde en forretning i Slotsgade i Hillerød. Der har været stor efterspørgsel på at få en butik tilbage i området igen, og det vil vi gerne efterleve. Denne gang bliver det dog lidt anderledes. Lokationen på Frejasvej 32B skal nemlig fungere som en prøvebutik for et nyt koncept, hvor vi vil skabe lokal produktion via en række små fabrikker rundt om i landet. Tanken er at lave de her små fabrikker, hvor besøgende kan komme og se, hvordan chokoladen bliver fremstillet.”

”Samtidigt vil vi gerne undgå at skulle opskalere vores nuværende fabrik yderligere. På sigt kan vi måske endda mindske produktionen i Roskilde, så vores små fabrikker kan varetage noget af produktionen. I første omgang er det ikke planen, at vi skal drive fx flødebollekurser fra lejemålet, som vi ellers har haft stor succes med. Vi vil gerne vise håndværket bag, men også gøre det muligt at få lidt chokolade med hjem. Så formålet er klart at øge kendskabet til forretningen og give et indblik i vores chokoladeproduktion.”

Lejemålet er attraktivt placeret tæt på Hillerødsmotorvejen og Hillerød Station, mens centrum ligger knap en kilometer fra lejemålet. Frejasvej 32B bliver Frellsens 39. lokation i Danmark.

Luksusflødeboller og chokohjerter i efteråretFrellsen forventer at åbne dørene op i begyndelsen af efterårsferien fredag den 13. oktober – perfekt timing for dem i Hillerød og omegn, der er har en sød tand.

”Lige nu er vi i gang med en enorm ombygning af lokalerne, da vi skal have omvendt butikken til et lokale med kapacitet til madproduktion. Vi glæder os helt vildt til at komme på plads og åbne op for kunderne i Hillerød, som vi håber, vil tage godt imod vores lille fabrik og butik. Nu kommer vi tættere på kunderne og har fået endnu en mulighed for at udbrede vores passion for håndværket bag det at lave frisk chokolade af meget høj kvalitet.”

Et succesfuldt samarbejde
Stephen Berthelsen, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Hillerød, har formidlet udlejningen af Frellsens nye butikslokale. ”Her er tale om et rigtigt fint butikslejemål med en sublim placering i et attraktivt butikscenter her i Hillerød. Ejendommen har god synlighed og enormt potentiale, da den ligger ud til
Herredsvejen, der er en af Hillerøds mest befærdede indfaldsveje. I samme butikscenter ligger attraktive og kendte brands som Kirppu, Svane Køkken, Horze Danmark og Pure Gym. I det selskab kommer Frellsen til at passe godt ind, og vi er sikre på, at de kommer til at pryde ejendommen med deres lille chokoladefabrik og butik i nyistandsatte lokaler med nyt indgangsparti, nye elinstallationer og fine parkeringsforhold foran lejemålet.

”Vi er glade for at bistå kunden med en god udlejning og tilfredse med at have skabt et succesfuldt samarbejde med lejer og udlejer. Det bliver spændende at følge Frellsen på Frejasvej 32B i fremtiden og komme forbi og se produktionen og smage på lækkerierne.”

Peter Frellsen siger: ”Vi har været glade for samarbejdet med udlejer og EDC Erhverv Poul Erik Bech. Det har været fint forløb, hvor EDC har været meget professionelle og er gået langt for at skabe en mere eller mindre gnidningsfri proces. Vi har haft en del ønsker til ejendommen, så det hele skulle jo gå op i en højere enhed.”

Om FrellsenFrellsen blev grundlagt af Julius Muldorff Frellsen i 1897, hvor to ansatte styrede et lille dropskogeri i Slagelse. I dag beskæftiger Frellsen ca. 220 fuldtidsansatte, der driver de 38 butikker snart 39 butikker i hele landet, hvor de sælger chokolade og kaffe af meget høj kvalitet. Flødeboller, kurser og rundvisning på fabrikken i Roskilde er især populært blandt Frellsens kunder. I 2022 kunne Frellsen, der også er Fairtrade-forhandler fejre 125-års jubilæum. Vil du vide mere om Frellsen eller interesseret i at købe lidt til den søde tand, tage et flødebollekursus eller komme på rundvisning på den fine fabrik i Roskilde, så læs mere på www.frellsen.dk.

Hvis du vil læse mere, så tilmeld dig Detail Fokus og læs de vigtigste tal, tendenser og nyheder fra markedet lige nu.

Stephen Berthelsen

Partner, erhvervschef, ejd.mægler og Valuar, MRICS Registered Valuer, MDE
Telefon: 58587850
Mobil: 21732803
E-mail: stbe@edc.dk