EDC Poul Erik Bech lancerer sammen med andre førende erhvervsmæglere nyt samarbejde om branchedata

EDC Erhverv Poul Erik Bech er gået sammen med 6 andre ledende erhvervsmæglere om et nyt samarbejde, der har til formål at koordinere og ensrette transaktionsdata for erhvervs- og investeringsejendomme i Danmark for at skabe gennemsigtighed i erhvervsmæglerbranchen.

En række førende erhvervsmæglere har netop meldt ud, at det skal være slut med forskellige opgørelser og estimater for transaktionsvolumener på markedet for erhvervs- og investeringsejendomme i Danmark. Bag samarbejdet står EDC Erhverv Poul Erik Bech, CBRE, Colliers, Engel & Völkers, Newsec, Nordicals og Savills, som har arbejdet på at indføre en koordineret tilgang til at opgøre transaktionsvolumen.

Poul Erik Bech siger: ”Vi er meget tilfredse med, at vi kan stå sammen i erhvervsmæglerbranchen om et nyt samarbejde om branchedata og transaktionsvolumen. Det er vigtigt, at vi har gennemsigtighed i branchen, så investorer, samarbejdspartnere og pressen får et så retvisende og ensartet billede som muligt på tværs af branchen.”

”Forskellige platforme og aktører på erhvervsejendomsmarkedet har historisk meldt forskellige transaktionsvolumener ud. Det er sket med manglende retningslinjer for, hvad volumenen egentlig består af. Det betyder, at dem med de hurtigste udmeldinger eller højeste volumener historisk har fået megen taletid på et datagrundlag, der i værste fald kan have vildledt investorerne.”

”Vi er således meget tilfredse med det nye brancheinitiativ og samarbejde om branchedata om transaktionsvolumen. Det kan sammenlignes med, da vi for knap 25 år siden også var fortalere for at oprette Ejendomstorvet. Det er i dag landets største portal for erhvervslokaler og erhvervsejendomme, hvor alle sager fra landets erhvervsmæglere vises frem. Det er et eksempel på, at det kommer hele branchen og kunderne til gode, når vi samarbejder om tingene.”

Ensrettet metode for data
Aktørerne i det nye branchesamarbejde er bl.a. blevet enige om, hvilke typer af ejendomme, der fremover skal indgå i opgørelserne, for at give det mest retvisende billede for aktiviteten på ejendomsinvesteringsmarkedet. Joseph Alberti, Head of Research, EDC Erhverv Poul Erik Bech, siger:

”Det nye samarbejde om transaktionsvolumen er med til at styrke os alle i forhold til at styrke viden og data i branchen. Vi er således blevet enige om, hvad transaktionsvolumen fremover skal indeholde og ikke mindst, hvad der ikke skal indgå i beregningerne.”

”Vi fx blevet enige om at frasortere interne handler, aktiver fra landbrug, spildevandsanlæg og vindmøller. Opgørelserne kendetegnes derfor ved at inkludere transaktioner direkte fra os involverede rådgivere, da vi har de bedste forudsætninger for at validere handlernes kvalitet og berettigelse i forhold til at indgå i opgørelserne.”

Kvalitetsstempel indikerer branchedata
For tydeligt at indikere, hvornår analyser om transaktionsvolumen i Danmark baserer sig på branchens koordinerede data, vil udmeldinger fra aktørerne fremover være mærket med et kvalitetsstempel.

Samarbejdet begrænser sig til, at det er metoden for indmelding og anvendelse af dataene, som er standardiseret, og der er derfor ikke nogen grænser for, hvor mange professionelle erhvervsmæglere, der kan tilmelde sig. Derudover vil de månedlige, kvartalsmæssige og årlige transaktionsvolumener blive udsendt centralt og bredt som pressemeddelelser. Det står de indmeldende aktører frit for at analysere og kommunikere på baggrund af de koordinerede data.

Poul Erik Bech

Ejendomsmægler & valuar, MRICS, MDE
Telefon: 58588801
Mobil: 40314081
E-mail: peb@edc.dk

Joseph Alberti

Head of Research
Telefon: 58587467
Mobil: 51150140
E-mail: joal@edc.dk