Ejendomsselskab i Skælskør skifter hænder: Stor ejendomsportefølje med kendt vartegn solgt for knap 70 mio. kr.

Investor Peter Nielsen har netop solgt sit selskab Skælskør Ejendomme og den dertilhørende ejendomsportefølje på i alt 16 ejendomme, som inkluderer byens kendte vartegn Skælskør Dampmølle. Den familieejede virksomhed Herbo, der beskæftiger sig med ejendomsadministration, har købt den unikke ejendomsportefølje i Skælskør, der består af 63 boliglejemål og 16 erhvervslejemål. EDC Erhverv Poul Erik Bech Slagelse har formidlet selskabshandelen for knap 70 mio. kr.

Efter blot fem måneder på markedet har investor Peter Nielsen fået solgt sin ejendomsportefølje, som han har opbygget gennem de seneste 24 år. Ejendomsporteføljen består af 16 investeringsejendomme, heraf otte boligudlejningsejendomme, to erhvervsejendomme og seks blandede ejendomme i den gamle købstad Skælskør. Peter Nielsen fortæller om beslutningen om at sælge:

“Jeg er den lykkelige tidligere ejer af Skælskør Ejendomme. Det har været en fornøjelse at samle de fantastiske bygninger sammen til en ejendomsportefølje. Men jeg har sovet med støvlerne på de sidste mange år, og derfor er jeg nu også meget klar til at tage dem af. Det er blevet tid til at skrue ned og få en mere rolig tilværelse med masser af tid med min familie. Selvom jeg nu er 74 år, kom beslutningen om at sælge før forventet, men det føles helt rigtigt. Det har været et godt forløb med Morten Hansen fra EDC Erhverv Poul Erik Bech, så jeg er glad for, at jeg tog springet nu.”

“Jeg valgte at sælge min ejendomsportefølje gennem EDC Erhverv Poul Erik Bech, da jeg har kendt Morten Hansen i mange år. Han har altid været troværdig, og vores værdier falder godt i tråd sammen. Jeg har været særdeles tilfreds med Morten i hele processen. Han har været en stor hjælp og har faciliteret en god dialog mellem os og køber. Derudover har han været en kyndig rådgiver i forhold til vores forskellige finansieringsmuligheder, og det havde jeg slet ikke regnet med fra en ejendomsmægler. Det hænger måske også sammen med, at Morten Hansen er tidligere bankmand,” siger Peter Nielsen med et smil på læben.

Stor og atypisk sag i Skælskør

Skælskør er en gammel købstad beliggende i det sydvestlige hjørne af Sjælland og er kendt som kunstnernes by, også kaldet Slagelse Kommunes svar på Skagen. Ejendomsporteføljen har fået en del opmærksomhed, da det ikke er hver dag, at der er en så stor ejendomsportefølje til salg i området. Det fortæller Morten Hansen, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Slagelse:

“Selskabshandlen er en stor og lidt atypisk sag i lokalområdet. Det er faktisk en af vores største sager uden for de store byer i Danmark, og derfor er vi selvfølgelig tilfredse med, at salgsprocessen har været effektivt, og at vi nu står med en både tilfreds sælger og køber. Der har været en fornuftig interesse på sagen, og vi har især fået mange forespørgsler på de individuelle sager, men den skulle helst sælges samlet som selskabshandel, og derfor fandt vi køber i EDC Erhvervs store netværk af investorer.”

Det er den familieejede virksomhed Herbo, der har købt ejendomsporteføljen. Herbo har beskæftiget sig med ejendomsadministration siden 1922. I dag drives virksomheden af tredje generation. Anders Herbo fortæller om beslutningen om at købe Skælskør Ejendomme:

“Vi var i markedet for at udvide, og ad omveje fik vi at vide, at ejendomsporteføljen i Skælskør var til salg. Vi kendte ikke meget til Skælskør i forvejen, men vi faldt hurtigt for den charmerende købstad og særligt havnen. Derudover var ejendommene alle i meget pæn stand, og derfor gik vi videre med det og lavede nogle udregninger, hvor vi kunne se, at vi kunne få et fornuftigt afkast.” Han fortsætter:

“Vi går selvfølgelig kun ind i investeringer, som vi tror på, men det betød også meget for os at møde sælger Peter Nielsen, da der fra start af var en virkelig god kemi. Hos Herbo laver vi langsigtede investeringer, og det passede sælger godt, da ejendommene vil blive drevet videre i samme ånd som hidtil. Hele forløbet er gået godt b.la. med stor hjælp fra revisionsfirmaet Beierholm og mægler Morten Hansen. Jeg har mødt mange ejendomsmæglere i min tid, og det har været en blandet fornøjelse, men jeg har kun stor ros til Morten Hansen. Han har været meget sympatisk og nede på jorden, og vi har haft en god dialog løbende.”

Unikt vartegn: Skælskør Dampmølle

Den fredede bygning Skælskør Dampmølle fra 1853 er en del af ejendomsporteføljen, der netop har skiftet hænder. Skælskør Dampmølle indeholder i dag café og tandlæge i stueplan, arkitekt- og ingeniørfirma på 1. sal, samt fire store luksuslejligheder til beboelse på 2. og 3. sal. Morten Hansen, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Slagelse, fortæller:

“Ejendomsporteføljen består af 16 meget forskellige erhvervslejemål, som har det til fælles, at de alle er placeret centralt i Skælskør by. Den største årlige lejeindtægt kommer fra den arkitektoniske perle i form af den fredede bygning Skælskør Dampmølle fra 1853 på Vestergade 1 og 3, der er et varetegn for byen og områdets mest markante ejendom. Bygningen arkitektoniske fremtoning og centrale beliggenhed på havnen gør den til en attraktion i sig selv. Derudover er der bl.a. erhvervslokaler som Flügger Farver, Aldi, Home, Bog & Idé, en garnbutik, tøjbutik samt smykker og urer.”

Morten Hansen

Partner, Erhverv, MDE
Telefon: 58587719
Mobil: 61723317
E-mail: moh@edc.dk