En af verdens største ejendomsfonde er kommet til Danmark

Med købet af en landsdækkende logistikportefølje for et beløb på 1,2 mia. kr. har amerikanske W. P. Carey gjort sit indtog på den danske ejendomsscene. EDC Erhverv Poul Erik Bech præsenterede porteføljen for køber, og repræsenterede denne under forhandlingerne mellem to internationale aktører.

“Danmarks industriejendomsmarked er akut underforsynet, så det at erhverve en triple-A logistikportefølje, udlejet til en af landets førende logistikvirksomheder, var en sjælden og overbevisende mulighed,” udtaler Arvi A. I. Luoma, Head of European Investments, W. P. Carey. Porteføljen indeholder den kendte danske virksomhed, Danske Fragtmænd.

”Jeg har været i kontakt med W. P. Carey i en årrække, og kender deres investeringsprofil og ønsker. Da jeg kom i dialog med sælger, Standard Life, gennem Capital Investment og fik kendskab til denne off-market mulighed, var jeg ikke i tvivl. Jeg sagde, at jeg kun behøvede at præsentere porteføljen for én køber. Det viste sig at være korrekt,” fortæller senior client director og partner Helle Nielsen Ziersen fra EDC Erhverv Poul Erik Bech. Handlen foregik som en off-market transaktion.

”Det er en helt afgørende forudsætning for en sådan handel, at man har et indgående kendskab til sin kundes investeringsprofil og er selektiv på dennes vegne. Desuden at man kan håndtere det særlige set-up, der er, når internationale aktørers specialister rundt omkring i verden skal involveres. Når vi taler om off-market transaktioner, er det et krav fra enten den ene eller begge parters side, at forhandlingerne foregår i fortrolighed og at ejendommene ikke per definition figurerer i det gængse ejendomsmarked,” fortæller hun.

W. P. Carey fylder i år 45 år og rangerer blandt verdens største ejendomsfonde med en samlet værdi på over 10 mia. dollars og en samlet portefølje indeholdende 886 ejendomme indenfor industri-, logistik-, lager-, kontor- og retailsegmentet.

”Jeg er glad for samarbejdet med W. P. Carey og ser frem til at hjælpe dem med at finde flere investeringer i Danmark – og jeg har allerede præsenteret dem for endnu en off-market transaktion,” fortæller Helle Nielsen Ziersen.

”Denne handel er med til at underbygge, at Danmark er attraktiv blandt de internationale fonde, og jeg er i kontakt med flere udenlandske aktører, med andre investeringsprofiler, der også har Danmark i søgelyset,” slutter Helle Nielsen Ziersen fra EDC Erhverv Poul Erik Bech.