Fuldt udlejet industriejendom solgt for tocifret millionbeløb i sale and lease back aftale

Buhl & Bønsøe Ejendomme har netop solgt en ejendom, som siden 2008 har været domicil for måleudstyrvirksomheden Buhl & Bønsøe. Som en del af aftalen, bliver Buhl & Bønsøe på adressen på Hassellunden 11A i Smørum, da der er tale om en sale-and-leaseback aftale. Køber er GEPE Invest, som investerer i ejendomme og start-ups. EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet salget af industriejendommen på 1.853 m² med både lager, produktion og kontorer.

Buhl & Bønsøe er en specialiseret forhandler af måleudstyr til at måle bl.a. temperatur, fugt, lufthastighed og tryk. Siden 2008 har Hassellunden 11A været domicil for Buhl & Bønsøe, og i 2021 blev virksomheden købt af den store teknologi- og industrikoncern Indutrade. Nu har virksomhedens datterselskab, Buhl & Bønsøe Ejendomme, solgt virksomhedens domicil i Smørum. Selvom der blæser nye vinde over måleudstyrvirksomheden, bliver hovedselskabets nuværende adresse ikke udskiftet foreløbigt. Salget af ejendommen er nemlig en sale-and-lease back aftale.

Klaus Buhl, direktør hos Buhl & Bønsøe, siger: “Vi er glade for ejendommen og har ingen planer om at flytte. Vi havde ikke solgt ejendommen, hvis ikke vi kunne blive i ejendommen, så det var en betingelse. Det gav god mening at sælge ejendommen nu, da begge virksomheder er blevet solgt for nylig. Buhl & Bønsøe er blevet en del af Indutrade, der er en kæmpestor, international teknologi- og industrikoncern, der udvikler og opkøber virksomheder kendetegnet ved høj teknisk ekspertise. De opererer gennem mere end 200 datterselskaber med omkring 8.100 ansatte i mere end 30 lande på seks kontinenter, så man kan roligt sige, at vi har fået flere muskler.”

“Jeg ville gerne sælge, mens jeg stadig er involveret i begge virksomheder, og så har jeg samtidig mere interesse i andre brancher end ejendomsbranchen, så det gav bare rigtig god mening at sælge nu.” Den anden virksomhed er Costech Chemicals, der er en fusion mellem en dansk og finsk kemikalievirksomhed. Buhl & Bønsøe har en lejekontrakt til 2030, mens Costech Chemical har papirer på at kunne blive i ejendommen til minimum 2026. Klaus Buhl fortsætter:

“Det var virkelig vigtigt for os at finde den rette køber med fornuftige ejere og ikke mindst ordentlige mennesker, som overtager ejerskabet af ejendommen. Det siger sig selv, når vi stadig skal have vores dagligdag i ejendommen. Derfor er vi glade for at få GEPE Invest ind som ejere.”

God ejendom med solide lejere
Køber af ejendommen er GEPE Invest, som investerer i start-ups og ejendomme, og som i 2022 bl.a. har investeret i Waitly og Legacy. Virksomheden fra 2011 ejes af far og søn, Gert Jensen og Peter Troensegaard Jensen. Sidstnævnte siger:

“Vi solgte en ejendom ultimo sidste år, og siden har vi kigget efter en ny investeringsejendom. Her faldt vi over ejendommen på Hassellunden, da den levede op til vores kriterier. Vigtigst af alt er det en god ejendom med solide lejere, som har styr på økonomien. Og så ønsker de at blive i ejendommen. Derudover ligger den inden for vores område i Storkøbenhavn og Nordsjælland. Selvom det er et mindre erhvervsområde, er det godt placeret i forhold til motorvej og offentlig transport, hvilket er vigtigt, da det skaber de bedste rammer for vores lejere. Alt i alt er det en rigtig fornuftig ejendom, vi har fået fingre i.”

Mere sale-and-leaseback i fremtiden
EDC Erhverv Poul Erik Bech har stået for formidlingen af salget af investeringsejendommen. Kenneth Hauge Jakobsen, erhvervskonsulent hos EDC Erhverv Poul Erik Bech, siger:

“Det er en fuldt udlejet investeringsejendom med to stærke lejere med gode regnskaber og stærk økonomi. Lager, produktion- og kontorejendommen har en god beliggenhed og er velholdt. Samtidigt har det selvfølgelig været afgørende at begge lejere har lejekontrakter til mindst 2026 og 2030.”

“Med høje renter, inflation og energipriser, så forventer vi, at flere virksomheder vil gøre brug af sale-and-leaseback i den kommende tid, da det er en god måde at forbedre virksomhedens nøgletal og skaffe likviditet. Vi forventer derfor, at denne type aftale bliver mere og mere efterspurgt. Vi er glade for at have formidlet salget af industriejendommen. Det har været et godt forløb, og både sælger og køber har været gode at samarbejde med. Tillykke til begge parter,” slutter Kenneth Hauge Jakobsen.

Kenneth Hauge Jakobsen

Erhvervskonsulent
Telefon: 58588706
Mobil: 26234663
E-mail: keja@edc.dk