Lejligheder boomer frem i gammelt industriområde

Viby J: Det tidligere industriområde i Viby J omdannes i disse år til et levende beboelsesområde med 298 nye lejligheder på blot 2½ år.

Området omkring Engtoften i Viby J har tidligere fremstået som et blandet område med industriejendomme, en skole og enkelte boligbebyggelser. Men området har gennemgået en stor udvikling og er siden 2016 blevet omdannet med 298 nye lejligheder i fire forskellige bebyggelser. EDC Projekt Poul Erik Bech har stået for udlejningen af 152 boliglejemål, som er lavet i tre bebyggelser på fire matrikler. De resterende 146 lejligheder er opført i Chr. X’s Have på den tidligere Postcentral, og det er PKA, som står bag projektet.

Pt er der i Aarhus stor fokus på byudviklingsområderne, og mange udviklere er gået ind i disse projekter, som for nuværende blandt andet sker på Fragtmandcentralen i Åbyhøj, GASA i Tilst, Katrinebjerg, Journalisthøjskolen, Skejby – Aarhus N, Nordlandsvej, Risskov Brynet og Risskov Engpark (Lystrupvej) for at nævne nogle større udviklingsområder. Der er rigtig mange, der gerne vil flytte til Aarhus og omegn, og derfor oplever vi stor efterspørgsel på de boligprojekter, vi er involveret i,” siger ejendomsmægler Tonny Broberg fra EDC Projekt Poul Erik Bech.

Sparring og udvikling i samarbejde med udviklere

EDC Projekt Poul Erik Bech har været med i udviklingen og udlejningen af flere af ejendommene på Engtoften i Viby J., som blandt andet er opført på grunde, som tidligere husede et trykkeri, en producent af udstyr til tandklinikker og en villa.

I 2016, da projektgrundene blev sat til salg, oplevede EDC Projekt Poul Erik Bech stor interesse for grundene fra udviklere.

Ejendomsmægler Tonny Broberg udtaler: ”Interessen var stor, men udviklerne var næsten alle sammen i tvivl om hvilken type ejendomme, der ville være det rette at opføre. Vi var dog ikke tvivl om, at lejligheder til udlejning var den rigtige løsning. Med en placering blandt lejligheder i tidligere erhvervsejendomme, med en gennemfartsvej til Sønderhøj som nabo, i kombination med den store efterspørgsel, vi oplever, vidste vi, at enhederne kan udlejes til en favorabel leje. Igennem et tæt samarbejde med udvikleren var EDC Projekt Poul Erik Bech således med til at skabe et projekt med et godt mix af de rette lejligheder til primært det yngre segment.”

Trykkerigrunden på Engtoften blev derfor omdannet til 42 mindre lejeboliger, som alle blev udlejet på blot seks uger. Villaen og producenten af klinikudstyr blev til 40 lejeboliger og blev udlejet på blot otte uger på vegne af DIFKO A/S fra Holstebro (nu Herning). DIFKO havde betragtet området og var ikke i tvivl om områdets attraktivitet for yngre lejere.

Michael Thatt, Projektchef hos DIFKO, fortæller: ”Vi havde fulgt den første etape, som EDC havde udlejet, og kunne se, hvor hurtigt udlejningen af disse boliger var forløbet. Derfor var vi ikke i tvivl om, at vi med tryghed kunne udbyde denne veldisponerede ejendom til vore investorer. Med gåafstand til indkøb, transport og uddannelsessteder var dette en oplagt investering at gå ind i.”

Tredje og sidste nye projekt på Engtoften var 70 lejligheder, som blev bygget på et tidligere lager for virksomheden Hans Schourup.  Denne bygning stod færdig og fuldt udlejet i efteråret 2017.

Udlejning af boligerne

EDC Projekt Poul Erik Bech har varetaget udlejningen af de 152 boliger På Engtoften i de tre projekter, og her oplevede man en stor interesse fra dag et:

Fra projekterne blev offentliggjort, og indtil materialet blev færdiggjort, havde vi opbygget en interesseliste på mere end 100 potentielle lejere. Allerede tre måneder inden bebyggelserne mod Enghavevej stod klar, var samtlige lejemål da også udlejet,” fortæller Tonny Broberg.

Ejendomsmægler Tonny Broberg fortæller, at de velplacerede projekter længe var efterspurgt, og at man forventeligt ville kunne have udlejet det dobbelte antal lejligheder i området.

Aarhus Business College og øvrige virksomheder på Sønderhøj har været en afgørende faktor for udlejningen af boligerne omkring Engtoften i Viby J. Udsigten til en letbane ved Viby J Station og flere indkøbsmuligheder i området gjorde området yderst efterspurgt. Lejerne oplever ikke samme begrænsninger, som man eksempelvis kan opleve i Aarhus C. På Engtoften har man fri parkering, og samtlige lejemål er blevet opført med udgang til terrasse eller altan, og når den månedlige leje samtidig passer godt med yngre singler og pars budgetter, har det været et oplagt valg for mange,” fortæller Tonny Broberg.

Er du interesseret i en lejebolig?

Skulle du være interesseret i en projektejendom, projektgrund eller kender nogen som mangler lejeboliger i Aarhus, så kontakt gerne EDC Projekt Poul Erik Bech på 805@edc.dk eller 58 58 77 30.