Nordic Summit: Topmøde om det nordiske ejendomsmarked

Et topmøde om det nordiske ejendomsmarked er netop blevet afholdt i Stockholm, hvor en række af de største internationale investorer, der har Norden som investeringsområde, var inviterede. Bag invitationen til Nordic Summit 2022 stod en af verdens største ejendomsmæglervirksomheder Jones Lang Lasalle (JLL Sverige og JLL Finland), Akershus Eiendom (Norge) og Danmarks største ejendomsmæglervirksomhed, EDC Poul Erik Bech.

Det nyligt afholdte Nordic Summit var den første af en række, der fremover vil blive afholdt i de nordiske lande på skift. Værterne er JLL Sverige, JLL Finland, Akershus Eiendom (Norge) og EDC Poul Erik Bech, der alle har et tæt samarbejde på det nordiske investeringsmarked. Helle Nielsen Ziersen, Head of International Relations i EDC International Poul Erik Bech, siger:

”Nordic Summit 2022 blev taget godt imod af de inviterede, tunge investorer, som fik mulighed for at netværke, dele indsigter og aftale opfølgende møder. På programmet var den nuværende situation på ejendomsmarkederne i Sverige, Norge, Finland og Danmark, herunder trends og gennemførte transaktioner i 2022. Der blev også præsenteret analyser af, hvordan den stigende inflation og renteniveau påvirker investorinteressen, og der blev diskuteret forventninger til resten af 2022 både finansielt og markedsmæssigt. På baggrund af succesen med Nordic Summit har vi besluttet, at det er det første af en række arrangementer, der fremover vil blive afholdt i de nordiske lande på skift. Planen er derfor, at Nordic Summit også vil komme til København med os som vært,” siger Helle Nielsen Ziersen, EDC International.

Danmark på investorernes ønskeliste
EDC Poul Erik Bech satte det danske ejendomsmarked under lup til arrangementet. Joseph Alberti, Head of Research i EDC Poul Erik Bech, der holdt oplæg om det danske marked, fortæller:

”Det danske ejendomsmarked var præget af rekordstore transaktionsvolumener i 2021. Interessen for investering i fast ejendom er stadig stor i de nordiske lande, og Danmark står fortsat på investorernes ønskeseddel inden for alle ejendomstyper. I tider med usikkerhed ser vi ofte, at endnu flere internationale investorer vender blikket mod Norden, fordi vi i sammenligning med andre ejendomsmarkeder i højere grad anses som garanter for sikkerhed og stabilitet.”

”Vi er samtidigt et af de lande, der er blevet mindst påvirket af usikkerhederne om Corona. På det nordiske ejendomsmarked tegner der sig et billede af, at de tunge investorer har en klar holdning til, hvordan rentestigningen påvirker priserne, og afkast er fortsat lave i sammenligning med, hvordan markederne har set ud de senere år. Den generelle forventning er, at efter en rekordperiode med rekordmange handler, så vil afkast stagnere eller stige lidt i den kommende tid,” siger Joseph Alberti, EDC Poul Erik Bech.

Globalt samarbejde
EDC Erhverv Poul Erik Bech er JLL’s samarbejdspartner i Danmark. Helle Nielsen Ziersen, Head of International Relations, fortæller:

”Vi samarbejder med JLL om markedsrapporter, arrangementer som Nordic Summit og vigtigst af alt en lang række ejendomssager, hvor vi byder ind med lokal viden og mæglererfaring på det danske marked og giver internationale opgaver videre til JLL. For os og vores kunder er det en kæmpe fordel at samarbejde med JLL, da de er en af verdens største ejendomsmæglervirksomheder med over 90.000 medarbejdere på verdensplan. Det er selvfølgelig noget, som virkelig kommer vores kunder til gode, da vi samarbejder på tværs af landegrænser, og vi repræsenterer dem her i Danmark. Samtidigt er vi hele tiden er ajour med, hvad der sker på det internationale ejendomsmarked, og hvad de store udenlandske investorer efterspørger af ejendomme i Danmark.”

Kort om Jones Lang Lasalle (JLL)
JLL er en af verdens største ejendomsmæglervirksomheder med en årlig omsætning på 19,4 milliarder dollars, aktiviteter i over 80 lande og en global arbejdsstyrke på mere end 98.000 pr. 31. december 2021. Det giver JLL en plads på Fortune 500-listen, som hvert år udgives af magasinet Fortune og rangerer 500 af de største amerikanske virksomheder efter samlet omsætning.

Artiklen er blevet bragt i InvestorFokus. Læs den nyeste udgave af InvestorFokus her.

Helle Nielsen Ziersen

Partner, Director, Head of International Relations, MRICS, MDE
Telefon: 58588717
Mobil: 40999946
E-mail: hni@edc.dk

Joseph Alberti

Head of Research
Telefon: 58587467
Mobil: 51150140
E-mail: joal@edc.dk