Øget efterspørgsel og udenlandsk interesse slår ringe i vandet

Flere og flere investorer søger væk fra de store danske byer. Det gør de bl.a. pga. udenlandske investorers indtog på markedet, men også på baggrund af en stor efterspørgsel på ejendomme i storbyerne, hvor det kan være svært at få plads. Det slår ringe i vandet, hvor efterspørgslen i mindre danske byer er stødt stigende. Det fortæller Jacob Lykke Bruun, partner i investeringsafdelingen EDC Erhverv Poul Erik Bech.

Hvordan er efterspørgslen på investeringsejendomme? Hvad er særligt efterspurgt?

”Vi oplever en stor interesse for velbeliggende ejendomme, boligudlejningsejendomme og så er der en markant stigning i interessen for lager- og logistikejendomme. Der er ingen tvivl om, at markedet har haft fart på de sidste par år og specielt boligudlejningsejendomme har vedvarende interesse, da der altid er nogle, der har brug for et sted at bo. Derfor er det ofte en forholdsvis sikker investering, hvor efterspørgslen sådan set hele tiden vil være der, og derfor har du også et sikkert cashflow og dermed et afkast af din investering. Vi opererer på et lavrentemarked, hvor vi oplever, at kunderne søger alternativer til at have deres penge stående i banken, og derfor vælger at investere i ejendomme, hvilket afføder en betydelig efterspørgsel.”

”For nogle år tilbage var lager- og logistikejendomme et lidt svagere marked, men der er senere kommet øget opmærksomhed på denne slags ejendomme. Især fordi der er kommet nogle udenlandske spillere på banen, som lægger deres fokus her. Det gør de i høj grad fordi, der skal flyttes flere varer på baggrund af et større forbrug på onlinehandel. Derfor flytter mønstrene sig i takt med forbrugernes adfærd, ligesom vi kender det fra resten af markedet, og de udenlandske investorer finder et lukrativt marked i Danmark.”

Hvor er efterspørgslen størst?

”Der kan være stor forskel på, hvor efterspørgslen er mest betydelig. I de store byer er der flere om buddet. Men i takt med at der kommer flere udenlandske investorer på fx boligudlejningsejendomme, så presses den lokale interesse udad, fordi de udenlandske penge bare er større, end dem vi ser lokalt. Så det breder sig lidt på markedet, når der er stor efterspørgsel. Det ser vi også nu, hvor det ikke længere blot er København, Odense, Aarhus og Aalborg, hvor efterspørgslen stadig er stor. Der er i stigende grad også interesse for byer som Køge og Roskilde og i særdeleshed området omkring Høje-Tåstrup og Hedehusene, hvor der er bygget rigtig meget, så efterspørgslen er steget til et punkt, hvor det ser fornuftigt ud, og hvor det er attraktivt at investere i ejendomme.”

Hvad brænder du særligt for ved ejendomsinvesteringsmarkedet?

”Jeg synes, det mest interessante er at få folks drømme og behov realiseret. For mig handler det om at være med til at sikre, at vi kan levere det, der efterspørges hos kunderne. Det er i høj grad en relation, vi skaber med kunderne, hvor vi forsøger at afdække deres behov bedst muligt og skabe de bedste løsninger. At være tæt på kunderne er meget vigtigt for mig, og noget jeg havde savnet i mit seneste job i bankverdenen, før jeg begyndte hos EDC Poul Erik Bech.”

Har du et godt råd til kommende ejendomsinvestorer?

”Jamen, jeg vil altid råde kunder til at få en dialog omkring deres behov, så kan man altid lægge strategien senere. Det er vigtigt at få noget modspil på det, man selv går og tænker, og der har vi en masse erfaring og data, som vi kan trække på, og så har vi jo Danmarks største køberkartotek, der bestemt også er relevant for kunderne.”

Jacob Lykke Bruun

Partner, Erhverv
Telefon: 58587769
Mobil: 40256645
E-mail: jlb@edc.dk