Omfattende byudvikling i Aarhus og omegn: Masser af aktivitet og købelystne investorer på projektmarkedet

I Aarhus jagter investorerne i øjeblikket de gode beliggenheder, og interessen breder sig længere ud end den absolutte midtby, hvor der efterhånden ikke er mange ejendomme at købe. Særligt området fra Godsbanen i Aarhus C mod Åbyen i Åbyhøj udvikles i stor stil med boligprojekter, der skyder op. EDC Projekt Poul Erik Bech Aarhus er involveret i mange af de nye projekter, der i alt tæller mere end 700 opførte boliger.

Mange investorer er interesserede i at købe investeringsejendomme eller opføre boligprojekter i Aarhus, da der er masser af aktivitet på nybyggede leje- og ejerboliger på det aarhusianske boligmarked. EDC Projekt Poul Erik Bech Aarhus har i de senere år været ind over en stor del af de nye projekter, som bliver bygget med henblik på udlejning og salg til private. Projektchef i EDC Projekt Poul Erik Bech i Aarhus Tonny Broberg siger:

“Området fra Godsbanen i Aarhus C mod Åbyen i Åbyhøj gennemgår en spændende udvikling med de mange boligprojekter, der rejser sig. Det forventes, at den nye bydel får et befolkningstal på over 10.000, når planerne for området er realiseret. Vi er involveret i en stor del af projekterne, da vi både hjælper investorer med at finde jord, udvikle projekterne og sørger for at udleje boligerne, når de står klar. I den nye bydel Åbyen har vi p.t. udlejning af boliger i Erda2, på Lokesvej 5, Havebyen og Ådalshuset, der alle er projekter med lejeboliger og tilsammen består af mere end 450 lejligheder. Længere inde af Søren Frichs vej har vi Trianglen og K Husene på Godsbanen. Trianglen er et stort projekt med 196 lejligheder, hvor vi har udlejet alle enhederne, og K Husene består af fem treetagers byhuse til salg og 46 lejeboliger, som vil stå klar i foråret 2022.”

Vejen til succes med byudvikling i yderområder

For at skabe vellykkede boligprojekter i yderområder kræver det, at man har øje for en hel del parametre. Tonny Broberg, EDC Projekt Poul Erik Bech, fortæller: “Vi har stor indsigt i markedet og kan tilbyde kyndig rådgivning om udformningen af kommende projekter, og derfor er der mange projektudviklere, som for at sikre optimalt afkast i fremtiden, har os med helt fra start. Desuden har vi ofte en afgørende rolle i forhold til at få projekterne til at lette med førstegangsudlejninger og senere genudlejningerne. Vores erfaring er, at det for at lykkes med projekterne er afgørende med bl.a. gennemtænkte planløsninger, meningsfulde omgivelser for beboermålgruppen, en justerbar markedsleje samt målrettet og effektiv markedsføring.”

EDC Poul Erik Bech består af 62 boligbutikker og 18 erhvervscentre, og ved større udlejningsopgaver arbejder EDC Projekt tæt sammen med de lokale boligbutikker. Typisk udarbejder projektafdelingen salgs- eller udlejningsmateriale om lejlighederne og gennemfører målrettede markedsføringskampagner, mens de lokale boligbutikker har den vigtige viden om lokalområdet og hjælper med at vise boligerne frem.

Lejeboliger efterspørges

Udlejningen af projektboliger i Aarhus går strygende. Projektchef Tonny Broberg udtaler: “Mange af de nye projekter består af lejeboliger, og det passer godt med efterspørgslen, da vi oplever en stor interesse for boligformen. Det er mere fleksibelt end ejerboliger, da det er let at sige lejemålet op og flytte, og man ikke er afhængig af at skulle sælge sin bolig. Stort set alt det praktiske bliver ordnet af viceværten, og vi ser bl.a. at mange midaldrende gerne vil slippe for at skulle ordne både hus og have.”

“Derudover hænger den store efterspørgsel også sammen med boligmangel flere steder. Som de store studiebyer er boligmanglen særlig udtalt i hovedstaden og Aarhus, hvor der er rift om mindre lejeboliger, selvom vi også ser, at flere studerende slår sig sammen og deler fx en fireværelses lejlighed. Samtidigt har corona betydet, at boligmarkedet fortsætter med at slå rekorder, da folk går endnu mere op i det hjemlige, og hvordan de bor, så vi oplever en efterspørgsel højere end nogensinde før.”

Købelystne investorer i hele landet

Mange investorer vil gerne placere deres penge i boligejendomme. Tonny Broberg fortæller: “Økonomisk bliver Danmark opfattet som en sikker havn, og derfor har vi de senere år oplevet stor interesse for boliger fra mange udenlandske investorer. Samtidig bliver de store danske pensionskasser og ejendomsudviklere ved med at investere i boligprojekter i hele landet. Investorerne ønsker et værdifast alternativ til aktier, som kan svinge meget i kurs, og obligationer giver nærmest ingenting i afkast.”

“Men det er ikke kun store spillere, der investerer i projekter. Vi hjælper også mange private investorer med at finde byggejord og udvikle fornuftige boligprojekter, som ikke nødvendigvis er kæmpestore. Og der er flere private investorer, end man umiddelbart skulle tro. Det kan være iværksættere, som har solgt deres virksomhed, det kan være velhavende familier, og det kan være mennesker, som løbende har opbygget en pæn formue og vil placere noget af den i ejendomme.”

“De mange købeklare investorer gør, at jord til udvikling er i høj kurs. I nogle områder er det næsten ikke til at opdrive byggeretter til tæt/lav, lejligheder og seniorboliger, som mange investorer ønsker at opføre pt. Næsten alt jord til udvikling, som vi får til salg, sælges i netværk uden annoncering. Så der er virkelig masser af aktivitet og gang i projektmarkedet, og der er intet, som tyder på, at det vender lige foreløbigt.”

Læs mere om projekterne i området fra Godsbanen mod Åbyen i Åbyhøj her: Trianglen, Erda2, Ådalshuset, Lokesvej 5, K Husene og Havebyen.

Tonny Broberg

Projektchef
Telefon: 58587848
Mobil: 23118757
E-mail: tobr@edc.dk