Sådan får detailkæder hjælp til at finde nye lokaler

Gennem mange år har EDC Erhverv Poul Erik Bech hjulpet danske og udenlandske detailvirksomheder med at finde nye lokaler, og søgeaftaler bliver mere almindelige. Et stigende antal udenlandske virksomheder er ifølge Frank Heskjær, detailchef i EDC Erhverv Poul Erik Bech, en af forklaringerne på, at såvel søgeopgaver som køber- og lejerådgivning bliver mere udbredte.

”Vi oplever især inden for detailhandel og restaurationer, at flere internationale virksomheder vil etablere sig i Danmark, og det bidrager til at professionalisere markedet. De har brug for at have lokale kontakter, fordi de ikke kender markedsforholdene så godt og ønsker sparring og rådgivning og så er de ofte fra hjemmemarkedet vant til at gøre brug af erhvervsmæglere.”

Netop dét kender Frank Heskjær selv til fra sin fortid i detailhandlen, bl.a. i legetøjsgiganten Toys ”R” Us, hvor han havde ansvaret for ekspansion i Norden.

”Jeg var da på udebane i Finland, Norge og Sverige. De steder var jeg afhængig af gode lokale kontakter og brugte selv en nationalt dækkende erhvervsmægler. I EDC Erhverv Poul Erik Bech hjælper vi en del udenlandske koncerner, som vil etablere sig i Danmark. København kender de måske, men ikke nødvendigvis markedsforholdene. Hvis de senere vil etablere sig steder som Aarhus, Aalborg og Odense – og en dag måske i byer som Horsens, Holstebro og Esbjerg – så har de i endnu højere grad brug for lokalkendskab, og her står vi stærkt som landsdækkende mæglervirksomhed med 19 erhvervscentre,” fremhæver Frank Heskjær, der selv har kontor i Aarhus.

Han tilføjer, at også mange danske detailvirksomheder indgår søgeaftaler og får rådgivning om fx lejekontrakter. ”En stor dagligvarekoncern med planer om at åbne 50 nye butikker de næste tre år har nok selv en etableringschef ansat, men det kræver mange ressourcer at gennemføre inden for en given tidshorisont. Vi hjælper mange, som gerne vil etablere nye afdelinger og butikker, men ikke har selv har nogen ansat til dén funktion. Det seneste år har vi fx hjulpet Hanstholm Køkkener med at finde – og forhandle om – tre nye beliggenheder, og så hjælper vi Domino’s Pizza, som vil ekspandere, med at finde egnede detaillokaler,” siger Frank Heskjær.

Søgeopgaver går langt tilbage
En af de nyeste og største søgeopgaver er at finde placeringer til Clever, som vil opbygge et omfattende net af ladestationer til elbiler over hele landet. Men faktisk går EDC Erhverv Poul Erik Bechs indsats med at hjælpe med at finde optimale detaillokaler og beliggenheder mange år tilbage. Det kan Poul Erik Bech, der grundlagde EDC Poul Erik Bech tilbage i 1978 give flere eksempler på.

”Vi var med til at få 7-Eleven til landet, da kæden åbnede sin første danske butik tilbage i 1993 – på Trianglen på Østerbro i København. Små 30 år senere er der omkring 175 7-Eleven-butikker, og vi var altså med fra starten til at finde hjørnelokationer til dem rundt om i Danmark. Vi havde faktisk en tilsvarende opgave, da vi skulle finde egnede hjørnelokationer til de mange nye Dankortautomater, der skulle opstilles fra 1985 og frem,” beretter Poul Erik Bech.

EDC Erhverv Poul Erik Bech har gennem årtier hjulpet med at finde lokaler til masser af virksomheder og detailkæder, lige fra hæveautomater i 1980’erne, convenience-butikker i 1990’erne og ladestationer i 2020’erne.

Trænger dine ejendomme til et eftersyn?
Overvejer du at tilpasse din portefølje – eller bare vil vide, hvad ejendommene er værd, og hvilke muligheder du har – så kommer EDC Erhverv Poul Erik Bech gerne forbi til et uforpligtende besøg. Med afsæt i din strategi og planer drøfter vi dine muligheder. Vi rådgiver om køb og salg, om udlejning og om vurdering. Sammen med vores projektafdeling kan vi afdække, hvilke muligheder du har for at udvikle dine ejendomme, måske ved at udnytte byggemuligheder eller anden anvendelse. Overvejer du at købe ejendomme eller leje nye lokaler, kan vi også rådgive dig hele vejen – lige fra de overordnede overvejelser og analyser, over søgning efter ejendomme til rådgivning om vilkårene for et køb eller en lejeaftale.

Er du en dansk virksomhed og har behov for assistance udenfor Danmarks grænser, kan vi assistere gennem vores internationale afdeling i samarbejde med vores 92.000 kolleger i JLL.

Frank Heskjær

Head of Retail
Telefon: 58587879
Mobil: 53307374
E-mail: fth@edc.dk