Sidste etape med friplejehjem og erhvervslejemål snart i mål: Mest ambitiøse ejendoms- og byggeprojekt i Gilleleje i over 100 år

Gilleleje Brugsforening står bag udviklingen af det omfattende ejendoms- og byggeprojekt, Kulturhavn Gilleleje. Der er tale om et ambitiøst udviklingsprojekt, der tåler sammenligning med anlæggelsen af Gilleleje Havn i 1908. Samlet set drejer det sig om et populært kulturhus, ejerlejligheder, erhvervsejendomme, byens eneste p-kælder, kreative værksteder m.m. I sidste etape står EDC Erhverv Poul Erik Bech for salget af en investeringsejendom til knap 40 mio. kr., der er ved at blive opført med to butikslejemål og 10 nye friplejehjems-lejeboliger.

Gilleleje Brugsforening, en af landets største brugsforeninger, driver en række virksomheder og omsatte for 325 mio. kr. i 2019. Udviklingen af det samlede projekt Kulturhavn Gilleleje har været i gang siden december 2008 og kører nu på tredje og sidste etape. Talsmand og projektudviklingsdirektør Michael Nyboe siger:

“Gilleleje Brugsforening er initiativtager og medinvestor i et tæt samarbejde med Gribskov Kommune, der købte en central del af bymidten for at bidrage til en aktiv udvikling af byen til gavn for byens beboere og byens mange besøgende. Det blev til et kæmpe projekt med det yderst attraktive kulturhus i centrum, hvor der er bibliotek, biograf, møde- og konferencelokaler. Kulturhuset er i dag et populært mødested og omdrejningspunkt for hele Nordkysten. Besøgstallet slår gang på gang sin egen rekord – i gennemsnit kommer der dagligt 1.500 besøgende forbi, og det er altså i en by med 6.500 beboere.”

“Noget af det der tiltrækker mange mennesker er det levende miljø ved kanalen, hvor en nyetableret bro er med til at binde byen sammen på nye måder. Kulturhavn Gilleleje rummer også et velfungerende lægehus, byens eneste p-kælder, kreative værksteder og diverse erhvervsejendomme, der huser Irma, FDB Møbler m.fl. Sidste etape af det omfattende projekt er nu ved at blive færdigbygget med en ny stor bygning, der rummer boliger på toppen, to butikker i tilknytning til torvepladsen og 10 nye moderne friplejeboliger. Parternes ambitiøse vision om at skabe grobund for et innovativt bymiljø er nu næsten i mål.”

Unik investeringsejendom med langtidskontrakter

EDC Erhverv Poul Erik Bech har fået ansvaret for at formidle salget af en investeringsejendom til knap 40 mio. kr., der ligger få hundrede meter fra Gilleleje Havn, som er Sjællands største erhvervshavn og Gillelejes omdrejningspunkt. John Borrisholt, Regionsdirektør Sjælland og partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech siger:

“Vi er super glade for at have fået opgaven med at formidle salget af denne spændende erhvervsejendom til en kontantpris på 39.950.000 kr. Etagearealet er på 1.341 m2 med et grundareal på 3.225 m2, som altså er en del af et innovativt og inspirerende projekt med en unik placering i Gilleleje. Mange kommuner i hele landet vil kunne tage ved lære af Gribskov Kommune, der ved hjælp af samarbejdet med private investorer sætter et højt ambitionsniveau for udviklingen af byen.”

“Erhvervsejendommen som er under opførelse har et startafkast på 5% og må betegnes som en rimelig sikker investering, da det indeholder tre yderst stabile lejemål: Et friplejehjem med 10 moderne lejeboliger på hver 65 m2 på det populære og efterspurgte friplejehjem Ellen Marie Hjemmet, der har en lejekontrakt med 20 års binding og kommer op på i alt 36 pladser, når de nye beboere flytter ind senere på året. Der er også to detaillejemål med syv års binding. Beliggenheden og de stabile lejerne gør, at en investor kan lave en investering med en stor grad af sikkerhed, så vi forventer at mange investorer vil være interesserede i projektet.”

Vil du vide mere om investeringssagen? Tryk her.

Om Ellen Mariehjemmet

Ellen Mariehjemmet ligger på Torvet i Gilleleje kun få minutters gang fra stationen og få minutters gang til strand og havn. Indenfor bliver man mødt af en lys og venlig atmosfære, der er hvide vægge og møblerede nicher og gangarealer. Ellen Mariehjemmets priser svarer til de priser, andre plejeboliger har. Dvs., at det ikke er dyrere end andre plejecentre, og at alle med almindelig folkepension har råd til at bo på Ellen Mariehjemmet, der altså snart vil have 36 beboere. Læs mere på www.mariehjem.dk/ellen/