Stor europæisk logistikejendomsudvikler sikrer sig Vejle Syd på hele 17,5 ha

Der er netop indgået en aftale om den store erhvervsby i Trekantområdet, Vejle Syd. Det er den store europæiske familie- og logistikejendomsudvikler VGP Danmark, som har taget første skridt mod det første danske projekt. Aftalen er formidlet af EDC Poul Erik Bech og bag aftalen står entreprenørvirksomheden Erling Jensen, der købte projektet i sommer 2021 sammen med tre andre investorer.

En aftale om det store område Vejle Syd i Trekantområdet ud mod motorvej E45 er sikret. Johnny Røn fra entreprenørvirksomheden Erling Jensen, siger:

“Vi er rigtig glade for at have lavet en aftale om Vejle Syd. For syv år siden var jeg med til at udvikle området sammen med andre, og for små to år siden fik jeg muligheden for at købe projektet sammen med tre andre investorer. Det gjorde jeg med formålet om at sælge det videre på et tidspunkt. Så ramte de usikre tider med krig i Europa, stigende renter og ikke nær så meget aktivitet i markedet, hvilket gav lidt udfordringer. Derfor er det også en lettelse at have landet en aftale med VGP, som ønsker at tage næste skridt i Vejle Syd-æraen. Processen har været rigtig fin og samarbejdet med EDC Poul Erik Bech har været rigtig godt, trods de udfordrende tider. Efter aftalen er der stadig ca. 50.000 m2 ledig grund til kontor/liberalt erhverv tilbage.”

Aftalen er indgået med den store europæiske, familieejede logistikejendomsudvikler VGP fra Belgien, som udvikler logistik- og semiindustrielle ejendomme. Virksomheden har mere end 100 logistikparker i Europa, hvor de er repræsenteret i 17 europæiske lande, hvor det største marked er Tyskland. De satser nu også på Danmark med aftalen om Vejle Syd.

Yderst attraktiv erhvervsby
Selvom størstedelen af aftalen først lige er blevet en realitet, er der allerede gang i opførelsen af den kommende erhvervsby med den unikke placering ud til E45. Arne Kristensen, partner hos EDC Erhverv Poul Erik Bech Vejle, som sammen med den internationale afdeling i EDC Poul Erik Bech har formidlet aftalen om det store område, fortæller:

“Der er allerede etableret to tankstationer og en Burger King i området, og snart åbner McDonald’s også. Dermed er der allerede stille og roligt gang i den nye erhvervsby. Vi er glade for at have landet en aftale om området til en spændende investor og glæder os til, at der kommer endnu mere gang i området. Næste skridt er, at vi skal hjælpe VGP med at finde lejere til området, men der er generelt stor mangel på lager- og logistikejendomme, så det forventes, at der vil være en fornuftig efterspørgsel på at leje sig ind i området. Det bliver spændende at følge udviklingen over de næste par år. VGP har stort fokus på den grønne omstilling og ESG-initiativer, hvor energivenlige løsninger tænkes ind fra start til gavn for lejerne.”

Han fortsætter: “Det er noget nær det optimale område til at etablere en erhvervsby. Der er store arealer med gode parkeringsmuligheder, nemme tilkørselsforhold og vigtigst af alt facade mod E45, hvor der dagligt kører 75.000 bilister forbi. Dermed er der god eksponering for de fremtidige erhvervsdrivende lejere. Vejle Kommune er en god erhvervskommune, og de bliver ved med at øge deres fokus på erhvervslivet, hvilket gør det endnu mere attraktivt for de erhvervsdrivende, som etablerer sig i Vejle Syd.”

International ekspertise gavner lokalt
Aftalen om det store logistik- og kontorområde er kommet i stand gennem et samarbejde mellem EDC Poul Erik Bechs internationale og Vejle afdeling. Helle Nielsen Ziersen, Head of EDC International Poul Erik Bech, fortæller:

“Det har været en rigtig interessant, men også udfordrende proces, hvor der løbende har været interesse fra forskellige investorer, selvom markedet har været udfordret. Aftalen viser, at det i 2023 stadig er muligt at gennemføre store aftaler og projekter, på trods af at markedet er udfordret af stigende renter og inflation. Vi har dog hele tiden haft stor tro på projektet, og så længe man tror på projektet, så er det muligt at sikre en aftale.”

“Jeg er også glad for at vi endnu engang bliver bekræftet i, at der er behov for national, international og lokal ekspertise i samspil, og at det er til gavn for alle parter i ejendomsbranchen. Det viser, at vores internationale enhed i EDC Poul Erik Bech og vores store netværk af udenlandske investorer kan være en stor hjælp – også på de lokale markeder i Danmark,” slutter Helle Nielsen Ziersen.

Arne Kristensen

Partner, Erhverv
Telefon: 58587196
Mobil: 40301743
E-mail: akr@edc.dk

Helle Nielsen Ziersen

Partner, Director, Head of International Relations, MRICS, MDE
Telefon: 58588717
Mobil: 40999946
E-mail: hni@edc.dk