The Central: Attraktivt, bæredygtigt flerbruger-kontorhus på vej i Høje Taastrup C

The Central bliver det første post-corona flerbruger-kontorhus, hvor virksomheder på Vestegnen kan tilbydes kvalitetsarbejdspladser, der kan kombineres og konkurrere med hjemmearbejdspladsens fordele. Er I på udkig efter topmoderne kontorlokaler, så er The Central stedet for jeres medarbejdere. EDC Erhverv Poul Erik Bech og CBRE har sammen fået til opgave at udleje kontorerne i The Central.

Med lanceringen af flerbruger-kontorhuset The Central, tager Arealudviklingsselskabet Høje Taastrups C hul på at skabe attraktive arbejdspladser, som næste led i succeshistorien om den nye bydel Høje Taastrup C. Lars Bloch, adm. direktør i Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C siger:

”Høje Taastrup C bliver ikke bare et fantastisk sted at bo. Det bliver også et fantastisk sted at arbejde. Vi ved, at corona-krisen har accelereret virksomheders behov for at tænke nyt, også når det gælder indretningen af kontormiljøer. Virksomhederne skal forvente at skabe kvalitets-arbejdspladser med fokus på både gode fysiske rammer, miljø og klima, hvis de vil have tilfredse og produktive medarbejdere tilbage fra hjemmekontoret. Det er måske det første kontorbyggeri i Danmark, der direkte er designet til at imødekomme disse nye post-corona behov.”

Højeste bæredygtighedscertificering
The Central er tegnet af Schmidt Hammer Lassen Architects og bæredygtighedscertificeringen, DGNB Guld, med tillægsanerkendelsen hjerte for et ekstra godt indeklima. Naturligvis er der taget udgangspunkt i de erfaringer ved coronakrisen, og der er som eksempel indtænkt bl.a. berøringsfri åbning af døre.

Mads Engel, associeret partner, Schmidt Hammer Lassen Architects siger om The Central: ”I designet har det været vigtigt for os at skabe et miljø, der både fordrer fællesskabet, men også gør det muligt at arbejde i dele af huset, hvor man vil være isoleret fra interaktion med de resterende brugere. Arkitekturens ruminddeling kommunikerer en moderne hybrid-arbejdsplads.”

Nr. 1 i landet til jobskabelse

Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C er i fuld gang med en ambitiøs udviklingsplan for Høje Taastrup C, hvor området mellem City2 og Høje Taastrup Station udvikles til at binde byen bedre sammen. Det bliver en ny attraktiv bydel med både bolig, erhverv, detail, nyt rådhus og det hele bygges op om en grøn bypark med verdens længste skaterbane, der er en kilometer lang.  Banen, der blevet indviet i 2021, er også designet til at fungere som et klimasikringsprojekt, der skal forebygge oversvømmelser i tilfælde af skybrud.

Lars Bloch siger: ”Siden 2010 er antallet af arbejdspladser i Høje-Taastrup Kommune vokset med 28%. Det gør den til nummer 1 i Danmark, når det gælder jobskabelse. Danske Bank har allerede over 1.000 medarbejdere i kommunen, Nordea, Nykredit, andre finansvirksomheder, DSV, WSP (tidligere Orbicon), Danske Handicaporganisationer og senest Copenhagen Markets er her, og norske Digiplex har et kæmpe datacenter under opførsel. Der er desuden en række store boksbutikker, heriblandt IKEA og Elgiganten og et af Danmarks største shoppingcentre City2. Med The Central ser vi frem til at byde endnu flere virksomheder velkomme til Høje Taastrup.”

Kontorudlejningen i gang
Bag udviklingen af The Central står et unikt samarbejde mellem Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C, totalentreprenør og udviklingsrådgiver Raundahl & Moesby, arkitektvirksomheden Schmidt Hammer Lassen samt CBRE og EDC Erhverv Poul Erik Bech, der alle har været med i projektet fra idéstadiet.

The Central – flerbruger-kontorhus
Hjertet i The Central bliver et stort, lyst og beplantet dobbelt-atrium, som kommer til at gå fra stueplan til 7. etage. En svævende fællestrappe vil forbinde alle husets etager, hvor de forskellige virksomheder vil have deres base. Flerbruger-kontorhuset tilbyder virksomheder alt fra et par kontorpladser til en hel etage eller mere. Virksomhederne vil selv kunne indrette de store rum med kontorer, møderum og fleksible zoner efter behov.

Medarbejderne vil blive forkælet med en lang række fællesfaciliteter. Fra den store tagterrasse vil man kunne arbejde eller holde møder udendørs, mens man nyder udsigten over den nye bydel. På de gode dage vil man kunne se helt til København og Roskilde. I kælderen er der fokus på fysisk aktivitet. Her finder man fælles fitnesscenter, omklædningsrum og cykelkælder med værksted. The Central kommer til at rumme fælles reception og mødefaciliteter. Og medarbejderne kan se frem til at mødes på tværs i den fælles kantine og café i stueplan.

EDC Erhverv Poul Erik Bech og CBRE har opstartet udlejningsarbejdet af kontorerne i The Central, og de første lejere forventes at flytte ind i foråret 2024. Læs mere på www.thecentralhtc.dk

Thor Heltborg

Direktør, Koncernkunder
Telefon: 58588766
Mobil: 24214786
E-mail: the@edc.dk