Unik og historisk udviklingsejendom i Køge skal transformeres til sundhedshus

Nørregade 54A-B i Køge er netop blevet solgt til en privat investor. Udviklingsejendommene er tidligere benyttet til bankfilial og advokatvirksomhed, men nu kommer sundhed i fokus. Køber er Christian Diers, som nu vil transformere den ene del af ejendommen til et moderne sundheds- og behandlingshus. EDC Poul Erik Bech har formidlet salget af den historiske ejendom.

Udviklingsejendommen i Køge er i god stand og er netop solgt til en privat investor fra byen. Udover et etageareal på 985 m2, et grundareal på 1.127 m2, har den charmerende bygning en interessant, historisk fortid. Sagfører Alfred Sørensen, der bl.a. var hovedmanden bag stiftelsen af Køge Museum, fik nemlig bygget ejendommen, der indeholder 2 separate bygninger, til sig selv tilbage i 1885.

Nu overtages den med byggeret og uden bosiddende lejere af Christian Diers: ”Jeg har planer om en større transformation. Vi vil gerne bygge vores eget op og transformere stedet til noget helt nyt. Præcis, hvad det skal være, har vi dog ikke lagt os helt fast på endnu.”

Han fortsætter: ”Planen er at omdanne den gamle bank til et splinternyt sundheds- og behandlingshus. Ejendommen egner sig rigtig godt til det formål, både ift. indretning og anvendelse af m2. Dertil har vi en del erfaring med sundheds- og behandlingsvirksomhed, så vi ved, hvad sådan en bygning skal indeholde. Planerne for 54A er dog lidt mere uklare. Her tager vi det lidt mere hen ad vejen, men de indledende tanker er, at der skal være kontor i stuen og lejeboliger på 1. og 2. sal. Når vi overtager pr. 1. april 2022, går vi i gang med renovering og istandsættelse.”

Udvikling præger
Ejendommen er beliggende centralt i hjertet af Køge Centrum, der er i rivende udvikling. Den historiske handelsby har i de senere år gennemgået en lang række projekter med formål at fremme udviklingen af byens erhvervsliv. Etableringen af bydelen Køge Nord, hvor en bæredygtig og mangfoldig bydel iværksættes, er et af de mest fremtrædende projekter, som gennemføres lige nu.

Steen Whitthøfft, advokat i PARTNER Advokater, er tilfreds med salget: ”Ejendomsselskabet Nørregade 54 A & 54B ApS, hvor jeg er én af fire anpartshavere, valgte at sælge ejendommen, da Nordea sagde sit lejemål op. PARTNER Advokater, som jeg ejer sammen med Birgit Trusholm, var lejer af 54A i 17 år, og vi var meget glade for lejemålet, men valgte at kigge efter nye græsgange, da man ville sælge ejendommen tom for lejere. Nu er vi flyttet til 3 sal i Tårn 2 på Køge Stadion, og er også blevet meget glade for dette lejemål, hvor vi har holdt til i et år. Det er spændende at være en del af den nye bydel omkring stadion i Køge og det miljø, som er her med idræt, men som også vokser op med nye interessante erhvervslejemål,” fortæller han.

Charmerende ejendom
Brian Skov Andersen, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Køge, har formidlet salget, siger: ”Der er tale om en meget charmerende ejendom med en fin historie og en meget attraktiv placering midt i Køge Centrum. Det er en klassisk murstensejendom med gode faciliteter og mange anvendelsesmuligheder. Her er god mulighed for opdeling i flere erhvervslejemål, eller udvikling og omdannelse til boligudlejningsejendom med op til 5 lejligheder, så det er reelt næsten kun fantasien, der sætter grænserne for den nye ejer.”

Christian Diers har været tilfreds med samarbejdet: ”Samarbejdet med EDC Erhverv Poul Erik Bech og især Brian Skov Andersen har været helt fortrinligt. De har været gode til at finde de rette kompromiser. Ikke mindst har de været gode til at komme med kreative løsninger iht. potentielle lejere.”

Artiklen er blevet bragt i InvestorFokus. Læs den nyeste udgave af InvestorFokus her.