VKR Holding/VELUX sætter 11 bygninger på 33.000 m² til salg i Skærbæk

EDC Erhverv Poul Erik Bech skal formidle salget af godt 33.000 m² bygninger i Skærbæk i Sydjylland. På fabrikken fremstillede VELUX trækomponenter til ovenlysvinduer i mere end 50 år, men stoppede produktionen i april 2021. De 11 bygninger på mellem 1.242-7.424 m² kan primært bruges til industri, lager og produktion.

VELUX havde overkapacitet på trækomponenter i Skærbæk i Sydjylland og valgte tidligere på året at lukke fabrikken. VELUX ejendommene er placeret i et industrikvarter på Industrivej 13 & 26 i Skærbæk i et område, der bl.a. huser Danish Crown og DLG Skærbæk. Per Laursen, tidligere direktør for Skærbæk Bygningsindustri A/S, siger:

VELUX havde overkapacitet på trækomponenter i Skærbæk i Sydjylland og valgte tidligere på året at lukke fabrikken. VELUX ejendommene er placeret i et industrikvarter på Industrivej 13 & 26 i Skærbæk i et område, der bl.a. huser Danish Crown og DLG Skærbæk. Per Laursen, tidligere direktør for Skærbæk Bygningsindustri A/S siger:

”VELUX var nødt til at tilpasse produktionen for at forblive konkurrencedygtige. Sådan går det desværre nogle gange og selvfølgelig trist efter mere end 50 års produktion. Det har været vigtigt for VELUX som virksomhed at hjælpe medarbejderne godt videre, så heldigvis er næsten alle medarbejdere på fabrikken kommet godt videre med andet arbejde, gået på pension eller påbegyndt en uddannelse. Bygningerne er således blevet tilovers for os, og vores ejere (VKR Holding A/S) har derfor besluttet at sætte bygningerne til salg.”

VELUX Gruppen har 27 produktionsselskaber i 11 lande, salgsselskaber i 40 lande og beskæftiger 11.600 medarbejdere, heraf 2.600 i Danmark. De er en del af VKR Gruppen, der også rummer DOVISTA A/S med brands som VELFAC og Rationel Vinduer, og som omsatte for 3 mia. euro i 2020. Navnet VELUX er sammensat af de to latinske ord Ve (ventilation) og Lux (lys).

Forskellige løsningsmodeller

Udbudsprisen for de 11 bygninger er 55,5 mio. kr. som de fremstår i dag. Morten Rask Koch Dahl, partner og afdelingsleder i EDC Erhverv Poul Erik Bech Aabenraa siger:

”VELUX ønsker at afhænde ejendommene i Skærbæk bedst muligt. Ejerkredsen ser gerne, at ejendommen kommer i drift igen, og de er derfor åbne for forskellige løsningsmodeller for det endelige salg. Vi fokuserer på et endeligt salg af ejendommene samlet eller i større bidder. Udlejning til en eller to storlejere kan også komme på tale, hvis det kan ske i forbindelse med et salg. Det kan også være en model at skabe et kreativt miljø for både erhverv og fritid, fx som en slags erhvervspark for området. Her er det værd at bemærke, at Tønder Kommune for fjerde år i træk har forbedret deres position som en erhvervsvenlig kommune og er placeret i top-10 over landets mest erhvervsvenlige kommuner.”

Peter Engel-Andreasen, erhvervsdirektør i Tønder Erhvervsråd siger. ”Vi har et tæt samarbejde med Tønder Kommune og ikke mindst virksomhederne i området. Så snart det blev offentliggjort, at VELUX ville lukke produktionen, var vi med til at lave et beredskab sammen med kommunen om, hvordan vi kunne få medarbejderne i arbejde igen, og vi har fx også på en række workshops med medarbejderne idéudviklet om, hvad lokalerne vil kunne bruges til. Det er der kommet en række gode idéer ud af, og allerede her inden ejendommene overhovedet er kommet på markedet, har vi oplevet stor interesse fra interesserede virksomheder. Vi håber selvfølgelig, der snart kommer nyt liv i bygningerne og arbejdspladserne fastholdes.”

Ny lokal partner

Om valget af EDC Erhverv Poul Erik Bech siger Nicolai Ægidius fra VKR Holding. ”Vi valgte EDC fordi de kom med det bedste oplæg til salgsstrategi. Det spillede også ind, at vi kunne mærke den energi og dynamik, som der skal til for at lykkes med et salg. Det skader heller ikke, at vi fornemmer en god overensstemmelse med vores egne værdier, som bl.a. også kommer til udtryk i, at EDC Poul Erik Bech er fondsejede ligesom os selv (VELUX og VILLUM Fondene).”

”Samtidigt giver det da også en vis glæde at vide, at en del af overskuddet går til velgørende og samfundsnyttige formål. Vi har også fået et rigtig positivt indtryk af Morten Rask Koch Dahl fra EDC, som er ny lokal partner i området og ny i branchen, men kommer med et stort drive og netværk fra den finansielle sektor, som gør, at vi føler os overbeviste om, at han vil gå den ekstra mil for at få salget i hus. Vi håber derfor at det hurtigt vil lykkes at finde en køber, som kan få glæde af bygningerne og skabe nyt liv i dem til gavn og glæde for alle i området.”

Ejendommene er 2 minutters kørsel fra indfaldsvejen og 1 km til centrum af Skærbæk. Motorvej E45, der går tværs igennem Jylland og ned over den tyske grænse, er 50 km væk. Større virksomheder i regionen er ECCO, Lego, Ørsted Wind Power, Blue Water Shipping, Mærsk og datacentre for Google og Facebook.

Morten Dahl Rask

Direktør, Partner
Mobil: 23652427
E-mail: mrd@edc.dk