W. P. Carey annoncerer 476 mio. kr. følgeinvestering med Coop Danmark A/S

W. P. Carey Inc. (NYSE: WPC), der er en førende ejendomsinvesteringsfond med speciale i sale & leaseback, build-to-suit og opkøb af ejendomme til enkeltlejere, er glade for at annoncere sale-leaseback af 16 dagligvarebutikker nettoudlejet til den førende danske fødevareforhandler Coop Danmark A/S. De to transaktioner på omkring 297 mio. kr. og 179 mio. kr. blev afsluttet i henholdsvis juni og august 2022 og inkluderer en forpligtelse fra W. P. Carey til at købe yderligere syv butikker inden udgangen af 2022, når renoveringen af disse er afsluttet.

Karolis Adlis, Executive Director, investments, W. P. Carey, siger: “Vi er glade for at udbygge vores partnerskab med Coop og tilføje 16 ejendomme af høj kvalitet til vores portefølje. Coop er en etableret aktør, der har oplevet en voldsom vækst i takt med, at dagligvaresektoren i Danmark er vokset. Danmark er fortsat et vigtigt marked for os sammen med resten af Norden, hvor vi har investeret over €900 millioner siden vores første transaktion i 2001. Vi ser frem til at fortsætte vores samarbejde med Coop fremadrettet.”

Flemming Møller Hansen, ejendomsdirektør i Coop Danmark, siger: “Vi er begejstrede for endnu en gang at samarbejde med W. P. Carey. Denne aftale demonstrerer den tillid, de har til vores forretningsmodel, og vil hjælpe med at facilitere vores nationale ekspansionsstrategi.”

Helle Nielsen Ziersen, Head of EDC International Poul Erik Bech, rådgiver for W. P. Carey, siger: “Det er altid en fornøjelse at rådgive W. P. Carey, og denne sag var ingen undtagelse. Ved at udnytte deres branchekendskab, forståelse af markedet og professionalisme, er teamet hos W. P. Carey fortsat en god partner for virksomheder, der ønsker at realisere værdien af deres faste ejendom. Handlen afspejler det stærke partnerskab, der er bygget mellem Coop, W. P. Carey og EDC fra tidligere succesfulde transaktioner, og vi ser frem til, at dette vil fortsætte på lang sigt.”

Nøglefakta

  • Markedsledende lejer: Med en historie tilbage til 1866 er Coop en af Danmarks førende dagligvareforhandlere med en markedsandel på over 30%. Coop har en mangfoldig portefølje af brands og butikker, der rummer alle dagligvaresektorer, herunder discount, supermarkeder, hypermarkeder og premium brands. Virksomheden har udviklet sig sideløbende med væksten i e-handel gennem innovation og betydelige investeringer i teknologi, bl.a. Coop-appen og to online-virksomheder: Coop.dk MAD og Coop.dk Shopping.
  • Attraktive butikslokaliteter: Porteføljen omfatter etablerede fødevaredetailejendomme beliggende i tætte byområder. Strenge planlægningslove og licenskrav i Danmark gør det vanskeligt at åbne nye detailbutikker, hvilket giver en øget værdi til etablerede fødevarebutikker.
  • Defensiv industri: Fødevaredetailhandlere har nydt godt af øget interesse fra forbrugere for hjemmelavet mad, en trend som har taget fart grundet COVID-19-pandemien. Især discountdetailhandel har været en voksende sektor i Danmark og taget markedsandele fra andre former for detailhandel.
  • Styrkelse af forholdet til lejer: Transaktionen følger to tidligere sale & leaseback-handler med Coop gennemført i december 2021 og februar 2022. W. P. Carey vil eje 42 af Coops fødevarebutikker ved udgangen af 2022.
  • Langsigtede lejekontrakter med indbyggede huslejestigninger: De nyerhvervede butikker er nettolejet for en løbetid på 15 år med danske NPI-baserede huslejestigninger.

Læs den nyeste udgave af InvestorFokus her.

Helle Nielsen Ziersen

Partner, Director, Head of International Relations, MRICS, MDE
Telefon: 58588717
Mobil: 40999946
E-mail: hni@edc.dk