Dansk Folkehjælp modtager stor donation til skolestarthjælp

EDC Poul Erik Bech Fonden har valgt at donere 6. mio. kr. over 5 år til Dansk Folkehjælp til projektet Skolestartshjælp. Dansk Folkehjælp har netop modtaget endnu 1 mio. kr. fra EDC Poul Erik Bech Fonden, så de nu har modtaget halvdelen af det fulde beløb. De kan dermed fortsætte med at gøre en forskel for børn fra udsatte og økonomisk udfordrede børnefamilier, ved at give dem en god start på et langt uddannelsesforløb.

Sidste år var Dansk Folkehjælp, EDC Poul Erik Bech Fonden samt andre fonde og privatpersoner med til at sikre skolestartshjælpe til alle ansøgere. Skolestart er en skelsættende begivenhed i livet, der har stor betydning for børns fremtidige uddannelsesforløb og trivsel. Skolen skal være et frirum og et sted, hvor børn kan komme og være en del af et positivt fællesskab, og hvor der er plads til alle.

Generalsekretær i Dansk Folkehjælp Mirka Mozer udtaler: “Desværre kan første skoledag for mange udsatte børnefamilier og enlige forsørgere være forbundet med en følelse af fortvivlelse og utilstrækkelighed. Det arbejder vi i Dansk Folkehjælp med at bekæmpe via projektet Skolestartshjælp.”

“Vi er meget glade for donationen på endnu 1 mio. kr. fra EDC Poul Erik Bech Fonden, der sikrer, at vi fortsat kan hjælpe flere børn med at få en god start i skolen. Første skoledag er en begivenhedsrig dag, der bør være fyldt med glæde og begejstring fremfor nervøsitet og tankemylder. Vi ved, at det for mange børn er vigtigt at føle sig på lige fod med sine skolekammerater. Via vores skolestartshjælp bidrager vi til, at børnene har de ressourcer, der skal til for at færdes og trives godt i skolen.”

For fjerde år i træk tilbyder Dansk Folkehjælp Skolestartshjælp. I 2020 var der 1.275 ansøgerfamilier, men der var desværre kun økonomi til at uddele hjælp til 500 familier. På trods af, at ansøgertallet i 2021 steg til 1.571 og i 2022 til 2.257, modtog alle ansøgere hjælp. Skolestartshjælp består et gavekort til indkøb af fx en skoletaske, drikkedunk og madkasse, penalhus, let-læsebøger, en tablet og gavekort til køb af nyt tøj og læringsmidler.

Behov for fokus på uddannelse
Uddannelse er vejen frem for at bryde den sociale arv hos udsatte familier. Det er essentielt, at den første skoledag ikke ender i stigmatisering, fordi familien ikke har råd til skoletasker og andre skoleting. Jane Bech, direktør i EDC Poul Erik Bech Fonden, siger:

“Skolestart er en skelsættende begivenhed i livet. Det er vigtigt, at børn bliver en del af et positivt fællesskab i skolen og ikke føler sig anderledes grundet familiens økonomiske situation. Dansk Folkehjælp udfører et meget professionelt stykke arbejde i forhold til skolestartshjælp, og vi er glade for, at vi har mulighed for at bidrage med finansieringen. Med den flerårige støtte ønsker vi at give muligheden for, at der kan tænkes mere langsigtet og lette planlægningen. På den måde kan så mange som muligt få hjælp og støtte.”

Læs mere og søg om Skolestarthjælp på www.folkehjaelp.dk. Skolestarthjælp kan søges frem til 30. april. Ønsker du også at støtte Skolestarthjælp, kan du indbetale et beløb på MobilePay 97 96 77, som går direkte til Skolestarthjælp i Dansk Folkehjælp.

Om EDC Poul Erik Bech Fonden
EDC Poul Erik Bech Fonden er en almennyttig fond, som blev stiftet i 2015 i forbindelse med generationsskiftet i ejendomsmæglervirksomheden EDC Poul Erik Bech. Gennem overskuddet fra ejendomsmæglervirksomheden støtter fonden frivillige foreninger, der gør en forskel for udsatte børn. Foreninger, der har brug for en håndsrækning, kan læse mere og ansøge om midler på www.poulerikbechfonden.dk.

Jane Bech

Partner, Cand.merc.jur
Telefon: 58588802
Mobil: 27573462
E-mail: jab@edc.dk