Et skridt mod en lysere fremtid: Dansk Folkehjælp og EDC Poul Erik Bech Fonden sikrer Skolestartshjælp til 1.300 børn

Ansøgerantallet slog endnu engang rekord i 2023, hvor hele 2.826 har ansøgt om Skolestarthjælp fra Dansk Folkehjælp – 569 flere end sidste år. Alle berettigede ansøgere, der lever op til kravene, har fået Skolestarthjælp, hvilket i alt er 1.300 børn. Det skyldes bl.a., at EDC Poul Erik Bech Fonden har valgt at donere 6 mio. kr. over 5 år til projektet.

Hvert år begynder omkring 50.000 børn i skole, men det er langt fra alle børn, der får en god indkørsel til det skoleliv, der har så stor betydning for deres fremtidige trivsel og uddannelsesforløb. Desværre kan skolestart være præget af udfordringer for mange børn og familier i Danmark:

”I Dansk Folkehjælp giver vi børn fra ressourcesvage og udsatte familier mulighed for en god begyndelse på deres skolegang via Skolestarthjælp. Det gør vi, fordi en god skolestart lægger kimen til en god begyndelse på et barns uddannelse, og fordi en stram økonomi ikke bør stå i vejen for børns glæde ved at gå i skole, eller deres mulighed for at skabe afgørende relationer og færdigheder,” fortæller Mirka Mozer, Generalsekretær i Dansk Folkehjælp.

”Uvisheden om, hvorvidt man kan give sit barn den skolestart, det fortjener, kan tage hårdt på både forældre og børn. Det fortsat stigende ansøgertal er meget tankevækkende, og det understreger vigtigheden af Skolestarthjælp-projektet, som netop er til for at afhjælpe. Interessen for Skolestarthjælp viser, at uddannelse og skolegang er et område, som vi fra alle sider af samfundet er nødt til at prioritere højt, og vi glæder os over muligheden for at kunne hjælpe så mange til en bedre opstart på skolegangen.”

Det er fjerde år i træk, at Dansk Folkehjælp tilbyder Skolestarthjælp, og siden begyndelsen har ansøgningerne været støt stigende hvert år. I år modtager 1.300 familier Skolestarthjælp.

Familierne modtager et digitalt gavekort til en værdi af 3.000 kr. Gavekortene skal bruges til fx skoletaske, penalhus, madkasse, drikkedunk, læsebøger, opgavehæfter, andre læringsmidler og tøj til første skoledag. Skolestarthjælp er iværksat med støtte fra bl.a. EDC Poul Erik Bech Fonden, Egmont Fonden og Ole Kirk’s Fond.

Gør en forskel for børn og udsatte familier
Jane Bech, direktør i EDC Poul Erik Bech Fonden, siger: “Starten på skolen spiller en afgørende rolle i ethvert barns liv. Det er af stor betydning, at børn føler sig inkluderet i et positivt fællesskab på skolen uden at blive stigmatiseret eller føle sig anderledes på grund af familiens økonomiske situation. Netop derfor ønsker vi at støtte Dansk Folkehjælps glimrende arbejde med Skolestarthjælp. De er med til at sikre, at det netop er dem, der har allermest brug for det, som modtager støtte.”

Hun fortsætter: ”Dansk Folkehjælp udfører et yderst professionelt arbejde, og vi er glade for at kunne støtte deres vigtige indsats ved at donere 6 mio. kr. over 5 år til projektet. Gennem vores langvarige støtte ønsker vi at muliggøre langsigtede mål og gøre planlægningen nemmere for Dansk Folkehjælp.”

Mirka Mozer, Dansk Folkehjælp, siger: ”Vi er meget taknemmelige for støtten fra EDC Poul Erik Bech Fonden og de andre fonde og virksomheder. Det betyder, at kan hjælpe en masse udsatte børn til en god skolestart og en lysere fremtid.”

Ansøgertallene for 2023 fordeler sig på regionerne: Nordjylland 261 ansøgere, Midtjylland 741 ansøgere, Syddanmark 661 ansøgere, Hovedstaden 696 ansøgere og Region Sjælland 467 ansøgere.

Støt op og hjælp
Læs mere om Skolestarthjælp på www.folkehjaelp.dk. Her kan du også selv ansøge om hjælpen. Ønsker du at støtte Skolestarthjælp, kan du indbetale et beløb på MobilePay 97 96 77, som går direkte til Skolestarthjælp i Dansk Folkehjælp.

Om EDC Poul Erik Bech Fonden
EDC Poul Erik Bech Fonden er en almennyttig fond, som blev stiftet i 2015 i forbindelse med generationsskiftet i ejendomsmæglervirksomheden EDC Poul Erik Bech. Gennem overskuddet fra ejendomsmæglervirksomheden støtter fonden frivillige foreninger, der gør en forskel for udsatte børn. Foreninger, der har brug for en håndsrækning, kan læse mere og ansøge om midler på www.poulerikbechfonden.dk

Jane Bech

Partner, Cand.merc.jur
Telefon: 58588802
Mobil: 27573462
E-mail: jab@edc.dk