Traineeuddannelse gav projektkoordinator ny forståelse for ejendomsverdenen

Mathias Vedel Wæver
Sagskoordinatortrainee, København

Den administrative traineeuddannelse klædte Mathias Vedel Wæver på i så høj grad, at han til daglig sidder med stort teoretisk overskud som projektkoordinator på Bremerholm.

Trods en alder på 24 har Mathias Vedel Wæver allerede stor erfaring inden for mæglerbranchen. Efter han færdiggjorde sin uddannelse som finansøkonom, startede han som administrativ trainee som 21-årig, først som trainee hos EDC Poul Erik Bech på Islands Brygge og senere hen hos EDC Projekt Poul Erik Bech på Bremerholm. Nu er Mathias ansat som projektkoordinator på Bremerholm, hvor han dagligt bruger den teoretiske ballast, som trainee-uddannelsen gav ham.

”Planen var faktisk, at jeg på sigt ville beskæftige mig med salg. Men så snakkede jeg med Mette Forsbøl, vores HR-konsulent, som fortalte mig om den administrative vej og den baggage, den ville give mig. Det må jeg give hende ret i. Den administrative trainee-uddannelse har givet mig en stærk forståelse inden for bolighandel fra A-Z, og jeg har siddet med stort set alle typer ejendomme, hvilket har givet mig en stærk faglig ballast til at kunne bestride de opgaver, jeg bliver stillet overfor,” fortæller Mathias Vedel Wæver.

”Uddannelsen gav mig en helt anden forståelse for ejendomsverdenen. Jeg fik en skarp forståelse for det lovgivningsmæssige i en ejendomshandel, og hvordan hele sagsprocessen fungerer hos EDC Poul Erik Bech. Det er mere en teoretisk uddannelse, hvor vi blandt andet lærte, hvilke kriterier der skal opfyldes, før du er berettiget til dit salær. Stort set alt hvad jeg laver som fastansat, bliver berørt på uddannelsen,” siger han og fremhæver vigtigheden af at suge al viden til sig, for selv om det virker irrelevant i nuet, får man på et tidspunkt brug for det, og så falder brikkerne på plads.

Mathias har også nydt godt af at være med på et trainee-hold, som senest var i New York. Han fremhæver vigtigheden af et stærkt sammenhold – både mellem de gamle trainee-venner, men i særdeleshed også det sammenhold, der gennemsyrer hele EDC Poul Erik Bech virksomheden.

”Det er skønt at være en del af et trainee-hold, fordi man får et sammenhold på tværs af virksomheden. Det er med til, at man lærer en masse kollegaer at kende på tværs af landet, som kan bruges til at spare med om et pågældende område, hvis der er behov for det. EDC Poul Erik Bech virksomheden er en slags familie, og der er ikke særlig langt fra den øverste til den nederste i hierarkiet. Poul Erik og Jane er meget nede på jorden, hvilket bliver bevist gang på gang, når de med glæde stiller op til vores trainee-arrangementer, samt tager med på de udlandsrejser, man skal på igennem trainee-forløbet, såsom Frankrig eller New York. De interesserer sig for at lære de personer, der arbejder i virksomheden, at kende,” siger Mathias.