Fra boligmægler til erhvervsmægler

Martin Brasholt Mikkelsen
Erhvervsmægler, Aalborg

I hjertet af Aalborg med lige præcis 264 meter til Limfjordsbroen finder du den nordjyske afdeling af EDC Erhverv Poul Erik Bech. Her sidder ti medarbejdere, som beskæftiger sig med alt fra investerings- og projektejendomme til kontorer og butikslokaler og for ejendomsmægler Martin Brasholt Mikkelsen har dette været arbejdspladsen siden 2005.

– Siden jeg startede som erhvervsmægler her, har jeg været glad for at gå på arbejde hver dag. Det må vist betegnes som lidt af et privilegium, smiler Martin Brasholt Mikkelsen.

Han var imidlertid snublende tæt på at vælge en anden levevej. I midten af 90’erne var internettet nemlig ved at vokse sig kæmpestort, men halvvejs inde i datamatikeruddannelsen gik det op for ham, at koder, chips og cola – eller i hvert fald koderne – nok alligevel ikke gav ham den rigtige mavefornemmelse. Så da han blev tilbudt et job som ejendomsmæglerassistent, tøvede han ikke med at sige ja fordi ejendomsmæglerbranchen på skønneste vis kombinerede handelsfaget med den menneskelige kontakt. Først som boligmægler, siden erhvervsmægler.

Skiftet fra bolig til erhverv var umiddelbart hårdere end jeg havde forventet. Men ligesom alt andet vokser du ind i faget, og jeg nyder hver dag at arbejde med det netværk af langvarige relationer, som er kendetegnende for erhverv.

– Mægleruddannelsen har sit primære fokus på bolig og derfor er det meget naturligt, at de færreste starter som erhvervsmægler, forklarer Martin, som da også ventede nogle år inden han skiftede til erhverv. – Pludselig handlede det ikke længere om stokroser og herlighedsværdi, men derimod om, hvor højt der var til loftet, hvor meget belastning gulvet kunne bære og hvor bred den elektriske port var. Samtidig skulle jeg også håndtere både erhvervslejelov og boliglejelov samt forholde mig til projekt, investering og finansiering. Det var umiddelbart hårdere end jeg havde forventet. Men ligesom alt andet vokser du ind i faget, og jeg nyder hver dag at arbejde med det netværk af langvarige relationer, som er kendetegnende for erhverv, samt den faglige tilfredsstillelse vi opnår, når et langt, sejt træk på nogle gange helt op til flere år til sidst fører til en succesfuld handel, forklarer Martin.

Så når Martin fredag eftermiddag sætter kursen mod hjemmet i udkanten af Aalborg og en velfortjent weekend med sin kone og tre børn, sker det i forvisning om, at jobbet som erhvervsmægler og partner er spot on i forhold til hans karrieredrømme. – Jeg er også ret sikker på, at IT-branchen har klaret sig fint uden mig, slutter han smilende.