Fra weekendvagt til partner i samme virksomhed

Claus Lund Pedersen
Partner og ejendomsmægler, Frederikssund

Claus er vokset op med en mor og en far, som begge har været i bankverdenen i over 40 år. Derfor var den finansielle sektor ikke fremmed for ham, men alligevel var han i en tidlig alder klar over, at han hellere ville kombinere kontorverdenen med en verden, hvor han kommer ud i den friske luft for at møde mennesker. Så allerede som 15-16 årig lagde han kimen til sin karriere, da han i sit første fritidsjob nogensinde fortalte sin arbejdsgiver, at han gerne ville være ejendomsmægler. Som sagt, så gjort.

I dag kan Claus se tilbage på et karriereforløb, hvor han begyndte som weekendvagt i Valby, gled over i en stilling som praktikant samme sted, så trainee og derefter uddannet ejendomsmægler. Claus sidder i dag som mægler, partner og afdelingsleder i Frederikssund, ikke langt fra Ølstykke, hvor han har slået sig ned med sin familie.

“For mig har EDC Poul Erik Bech, lige fra den spæde start, været det helt rigtige match, fordi virksomheden honorerer den indsats, du lægger i dit arbejde. Hvis du viser, at du gerne vil noget og brænder for det, så vil virksomheden også strække sig langt for at give dig de muligheder, du søger. Der behøver ikke at være langt fra tanke til handling,” forklarer Claus, som derfor også genkender sig selv i mæglerfirmaets tre grundpiller: Flid, etik og godt købmandskab.

Når det kommer til at handle ejendomme, trives Claus rigtig godt i Frederikssund, som er et område, der byder på lidt af hvert. Lige fra små lejligheder til store landejendomme med en økonomisk spændvidde fra 300.000 kr. til ti millioner kr. En alsidighed, som tiltaler ejendomsmægleren:

“Hvert hus har sin egen historie. Det kan godt være, at to huse ligner hinanden, men så er sælgerne forskellige og skal tackles forskelligt. Og hvis to sælgere minder om hinanden, står de måske med to vidt forskellige huse, som skal håndteres forskelligt på markedet. Intet er forudsigeligt. Du ved aldrig, hvad du kommer ud til, og derfor skal du også være god til at læse mennesker og udvise empati. Det er en vigtig ressource som ejendomsmægler, fordi du har kun én chance, når du står overfor en ny kunde,” fastslår Claus, som ser frem til mange gode og udfordrende år i branchen og i EDC Poul Erik Bech.