Fra weekendvagt til partner i samme virksomhed

Claus Lund Pedersen
Partner og ejendomsmægler, Frederikssund

Claus er vokset op med en mor og en far, som har været henholdsvis 40 og 44 år i bankverdenen. Derfor var selve konceptet med at handle ikke fremmed for ham, men alligevel var han i en tidlig alder klar over, at han hellere ville kombinere kontorverdenen med en verden, hvor han kommer ud i den friske luft for at møde mennesker. Så allerede som 15-16 årig lagde han kimen til sin karriere, da han i sit første fritidsjob nogensinde fortalte sin arbejdsgiver, at han gerne ville være ejendomsmægler. Som sagt, så gjort.

I dag er Claus 33 år og kan se tilbage på et karriereforløb, hvor han startede som weekendvagt i Valby, gled over i en stilling som praktikant samme sted, så trainee og derefter uddannet ejendomsmægler. I dag sidder han som mægler, partner og afdelingsleder i Frederikssund, ikke langt fra Ølstykke, hvor han har slået sig ned med sin familie.

– For mig har EDC Poul Erik Bech lige fra den spæde start været det helt rigtige match fordi virksomheden honorerer den indsats, du lægger i dit arbejde. Hvis du viser, at du gerne vil noget og brænder for det, så vil virksomheden også strække sig langt for at give dig de muligheder, du søger. Der behøver ikke at være langt fra tanke til handling, forklarer Claus, som derfor også genkender sig selv i mæglerfirmaets tre grundpiller: Flid, etik og godt købmandskab.

Hvis du viser, at du gerne vil noget og brænder for det, så vil virksomheden også strække sig langt for at give dig de muligheder, du søger. Der behøver ikke at være langt fra tanke til handling.

Når det kommer til at handle ejendomme, befinder han sig rigtig godt i Frederikssund, som er et område, der byder på lidt af hvert. Lige fra små lejligheder til store landejendomme med en økonomisk spændvidde fra 300.000 kroner til ti millioner. En alsidighed, som tiltaler den unge ejendomsmægler.

– Hvert hus har sin egen historie. Det kan godt være, at to huse ligner hinanden, men så er sælgerne forskellige og skal tackles forskelligt. Og hvis to sælgere minder om hinanden, står de måske med to vidt forskellige huse, som skal håndteres forskelligt på markedet. Intet er forudsigeligt. Du ved aldrig, hvad du kommer ud til og derfor skal du også være god til at læse mennesker og udvise empati. Det er en vigtig ressource som ejendomsmægler for du har kun én chance, når du står overfor en ny kunde, fastslår Claus, som ser frem til mange gode og udfordrende år i branchen.