Sagskoordinator med overblik og ordentlighed

Helle Hartmann
Sagskoordinator, Vordingborg

Hun vaklede mellem en karriere som automekaniker eller ejendomsmægler, men en 8.-klasses praktik sendte hende i retning af ejendomsmæglerbranchen. I dag sidder 31-årige Helle Hartmann som salgskoordinator hos EDC Poul Erik Bech i Vordingborg med det store overblik over butikkens bolighandler fra start til slut.

– Jeg er til kasser og rammer. Derfor er jeg ikke i tvivl om, at jeg som salgskoordinator er landet på den helt rigtige hylde, smiler Helle Hartmann, som derfor nøjes med at sysle med biler i sin fritid.

I sit 2-årige traineeforløb prøvede hun kræfter med rollen som såvel administrativ trainee som salgstrainee. En dobbeltrolle, hvor hun fik afklaret, at det administrative område er det, hun brænder for. Som salgskoordinator arbejder hun med at starte sager op, lave udkast til salgsopstillinger, udarbejde købsaftaler, berigtige sager og alverdens ad hoc-opgaver såsom afregninger og telefonsamtaler. Desuden er arbejdstiderne som salgskoordinator også mere firkantede end for en mægler – og de firkantede arbejdstider gør det muligt for Helle at dyrke sin store passion, nemlig svømning.

– Jeg træner tre gange om ugen, nogle gange er jeg til svømmestævner i weekenden og i foråret var jeg til EM i London som Master-svømmer. Som mægler ville det være svært at planlægge mig ud af en fritidsaktivitet, som sluger så meget tid, og det aspekt skal man også tage i betragtning, når man engagerer sig så meget i sit job, som de fleste af os i mæglerbranchen gør, forklarer Helle.

Jeg er til kasser og rammer. Derfor er jeg ikke i tvivl om, at jeg som salgskoordinator er landet på den helt rigtige hylde.

For først og fremmest er hun i jobbet som salgskoordinator fordi hun er glad for branchen og fordi det matcher hendes hang til kasser og rammer. Efter ti år besidder hun desuden så meget erfaring, at hun også af og til tager ud i andre butikker og lærer nye kolleger op i virksomhedens sagsgange, arbejdsgange og de digitale programmer, som alle EDC Poul Erik Bechs butikker arbejder i. En slags coach for nye medarbejdere.

– Det er en stor faglig tilfredsstillelse at kunne give noget videre. Med tiden er det da også muligt, at jeg vælger at dreje karrieren endnu mere i den retning, hvor jeg i virksomhedens regi kan være med til at udvikle de administrative systemer og oplære medarbejdere i dem, forklarer Helle Hartmann, som dog lige nu befinder sig som en fisk i vandet – og ikke kun på grund af sit svømmetalent.