Engvang Frugtplantage i Strøby ved Køge sat til salg: En unik sanseoplevelse

I naturskønne rammer i Strøby tæt på Køge ligger en populær landejendom med frugtplantage og tilhørende gårdbutik. Engvang Frugtplantage er sat til salg for 5,1 mio. kr., og den 8,3 ha store grund og 136 m² ejendom sælges som ’going-concern’. Plantagen har en sublim placering lige ned til Tryggevælde Ådal, der kan åbne op for spændende muligheder i området i fremtiden. EDC Landbrug Poul Erik Bech skal formidle salget af den populære og attraktive landejendom.

Det familieejede selskab, Engvang Frugt, har siden 1999 dyrket kernefrugter, stenfrugter og bær fra grunden, hvorfra ca. 4 ha er dyrkbart og EU støtteberettiget. Engvang Frugt har al produktion på ejendommen og sælger sine produkter fra gårdbutikken, der i 2019 blev udvidet til også at have eget bageri og café. Frank Poll, landbrugschef i EDC Landbrug Poul Erik Bech, siger:

”Her er tale om en meget unik landejendom, der også fungerer som et attraktivt besøgssted for familier, hvor et stigende antal faste kunder er kommet til for at nyde gårdens faciliteter af selvpluk, café og salg af frisk frugt og bær. Dertil er et kvalitetsbageri, der sammen med caféen tiltrækker flere gæster til i sommermånederne, hvor kunderne kan nyde god mad og drikke i naturskønne rammer. Plantagen har længe været et aktiv for området, der har trukket flere gæster til byen og fungeret som hyggeligt samlingspunkt for de lokale. Og det kan man godt forstå. Det er en unik oplevelse for alle sanserne og bestemt et besøg værd.”

Attraktiv beliggenhed og topfaciliteter
Som en del af Stevns Kommune nyder Strøby godt af sin kystnære beliggenhed og tætte afstand til Køge centrum. Dertil er kommunens helt store attraktion, Stevns Klint, der hvert år tiltrækker tusindvis af turister til kommunen:

”Plantagen ligger op til Tryggevælde Ådal, der i 2021 blev udnævnt til pilot naturpark. Det åbner op for muligheden for at privataktører kan afholde aktiviteter og arrangementer i forbindelse med naturparken. Der kan eksempelvis etableres shelter, glamping, kajak og meget mere, som alt sammen er formål, ejendommen vil være ideel til. Det kan selvfølgelig også forventes at skabe en yderligere kundestrøm til gårdbutikken. Ejerne ønsker en hurtig handel, så det er bare om at slå til, hvis man ønsker at overtage den populære frugtplantage,” fortæller Frank Poll.

Frank Poll

Landbrugschef, forstkandidat, ejendomsmægler, MDE
Telefon: 58587709
Mobil: 22146528
E-mail: fpo@edc.dk