Kreativ løsning med opdeling af landbrugsejendom førte til hurtigt salg

Landbrugsejendommen ’Gothenborg’ i Hallelev, lidt nord for Slagelse, havde været til salg i et stykke tid. Så der var brug for en anden tilgang til opgaven, da EDC Landbrug Poul Erik Bech overtog sagen fra en anden ejendomsmægler. Løsningen blev, at landbrugsejendommen med et fritliggende stuehus indrettet med to selvstændige lejligheder og et samlet grundareal på 32,49 ha, netop er solgt i to bidder. Den samlede pris blev på knap 11 mio. kr., som er mere end landbrugsejendommen i første omgang var sat til salg for.

For 19 år siden købte Jakob Hansen og hans kammerat Leslie Petersen landbrugsejendommen ’Gothenborg’ på Sønderupvej 19 i Hallelev. Siden har landbrugsejendommen været en tryg base for de to kammerater og deres familier, men nu er landbrugsejendommen solgt og de to familier rykker snart videre.

Jakob Hansen siger: ”Min ven og jeg købte dengang landbrugsejendommen sammen, da vi ville skabe et landbrug på sigt. Men vi må også bare erkende, at med arbejde ved siden af og et familieliv, der skal passes, er det begrænset med tid til også at drive landbrug. Derfor er vi heller aldrig kommet rigtigt i gang med landbrugsdelen, selvom vi har drevet lidt landbrug ved siden af. Vi har været utrolig glade for at bo side om side i de mange år. Vi har haft mange gode stunder på gården og praktisk har det også været godt ift. fx børnepasning, masser af plads at boltre sig på og en masse hyggelige stunder i den store, fælles gildestue.”

Han fortsætter: ”Efterhånden er vores børn nået en vis alder og flere af dem er flyttet hjemmefra eller gør det snart. Samtidig har min ven og jeg forskellige interesser, som vi gerne vil dyrke endnu mere i fremtiden, og derfor har vi valgt, at det var på tide at sælge vores dejlige hjem gennem næsten 20 år. Vi vil fortsat drive vores fælles virksomhed, som faktisk hedder Gothenborg videre sammen og dermed også stadig være tæt på hinanden i hverdagen.”

Foruden stuehuset, som blev opført i 1986, indeholder landbrugsejendommen ’Gothenborg’ en gildesal med to toiletter, en vindmølle med stabil produktion og anvendelige driftsbygninger til lager og kødkvægsproduktion og tilmed god landbrugsjord, som de sidste fem år er drevet økologisk.

Opdeling blev nøglen til salget
’Gothenborg’ blev solgt efter at være blevet opdelt i to forskellige spor efter anbefaling fra Frank Poll fra EDC Landbrug Poul Erik Bech. Det ene spor med bygningerne og ca. 2 ha jord, mens det andet spor indebar hele ejendommen med de 314 m² boligareal og 32,49 ha grundareal.

”Da Frank Poll fra EDC Landbrug Poul Erik Bech foreslog en kreativ opdeling af ejendommen og den tilhørende jord, var vi en smule skeptiske. Vi vidste, at jorden ikke var et problem at sælge, så derfor var vi en smule skeptiske ift. at få solgt stuehuset med de to lejligheder. Vi blev dog enige om at give det et forsøg, men vi ikke ville sælge jorden, før vi også havde en køber til bygningerne. Nu er det hele heldigvis faldet i hak, og vi kan på ingen måde klage over forløbet, så stor ros til EDC Landbrug Poul Erik Bech for at tænke lidt anderledes og bistå med deres erfaring og viden,” siger Jakob Hansen.

I sidste ende blev bygningerne med bl.a. en gyllebeholder og 3 ha jord solgt, mens de resterende knap 30 ha jord blev solgt separat. Om opdelingen, fortæller Frank Poll, landbrugschef hos EDC Landbrug Poul Erik Bech:

”Vi valgte at udbyde ejendommen i to forskellige bidder for at udvide listen over potentielle købere. Som jeg også har snakket med sælger om, oplever vi god efterspørgsel på landbrugsjord i området. Det ville altså ikke være et problem at få solgt jorden fra, når vi havde fundet den rigtige køber til bygningerne. Heldigvis fandt vi hurtigt en køber, som ville overtage bygninger og gyllebeholderen. Efter lidt forhandlinger frem og tilbage landede vi på 3 ha jord, mens den resterende jord blev solgt separat, hvor vi netop også har landet en fornuftig købsaftale.”

Han fortsætter: ”Det er et godt eksempel på, at der nogle gange er brug for at tænke lidt ud af boksen. Vi er i dialog med mange landbrugskunder og kender deres ønsker i forhold til at købe eller sælge. Derfor behøver det ikke altid at være den nemme løsning, der er den bedste løsning. Ikke nok med at sagen havde været til salg et stykke tid hos en anden ejendomsmægler, så fik vi solgt landbrugsejendommen hurtigt. Samtidigt fik sælger faktisk næsten 1 mio. kr. mere for løsningen med at sælge i to bidder, så vi er naturligvis glade for at have bistået med salget af landbrugsejendommen i Hallelev, og vi ønsker både sælger og køber tillykke med handlen.”

Frank Poll

Landbrugschef, forstkandidat, ejendomsmægler, MDE
Telefon: 58587709
Mobil: 22146528
E-mail: fpo@edc.dk