Mange tønder land til salg på Sjælland: ”God aktivitet af landbrugsejendomme”

Der er godt gang i landbrugsejendomsmarked og det kan mærkes på hylderne hos EDC Landbrug Poul Erik Bech, hvor der netop er landet tre nye sager. De tre landbrugsejendomme fordeler sig på Syd- og Vestsjælland og har et samlet areal på knap 250 ha. Prisen løber fra 14,5 til 26,25 mio. kr.

Der er netop kommet nye varer på hylderne hos landbrugsafdelingen i Danmarks største ejendomsmæglervirksomhed. De tre nye sager er Hjortevangsgaard og Grethebjerggård nær Vordingborg på Sydsjælland, og Langedam på Røsnæs. Frank Poll, landbrugschef hos EDC Landbrug Poul Erik Bech, fortæller:

“Vi oplever en god aktivitet af landbrugsejendomme i øjeblikket. Vi er glade for at have fået de her tre sager på Syd- og Vestsjælland ind. De tre ejendomme har hver især noget forskelligt at tilbyde, så på den måde ‘komplimenterer’ de hinanden godt. Om man er på udkig efter en større kvægejendom eller ønsker god jagt og et charmerende stuehus med landidyl, har vi det på hylderne.”

Kvægejendom med mælkeproduktion
Hjortevangsgaard er den største af de nye sager hos den specialiserede landbrugsafdeling. Landbrugsejendommen står udbudt til 26,25 mio. kr. Frank Poll siger:

“Hjortevangsgaard er en højt-ydende kvægejendom i god drift med knap 200 jerseykøer. Gården er beliggende på Sydsjælland mellem Vordingborg og Næstved og porteføljen består af tre landbrugsejendomme med et samlet jordtilliggende på godt 100 ha. Hertil er et udlejningshus. Dette er en god gård som kan overtages i fuld drift.”

Jagtejendom på naturskønne Røsnæs
Langedam ligger i det naturskønne område på Røsnæs, hvor der er kuperet, hvilket er særligt i det danske landskab. Ejendommens jorde går direkte ned til stranden ved Sejerøbugten og en del af jorden er udlagt til jagt med moser, remiser og skov. Der er en særdeles god jagt på både andefugle, fasaner, råvildt og strejfende kronvildt,” fortæller Frank Poll og fortsætter:

“Langedam består af et udlejet stuehus og fem anvendelige driftsbygninger. Det samlede areal er i alt 72,6 ha, og er i øjeblikket bortforpagtet. Boligarealet er på 284 m², et erhvervsareal på 1.313 m² og samlet står det udbudt til 14,5 mio. kr.”

Charmerende stuehus på Sydsjælland
Den tredje landbrugsejendom, som for nyligt er sat til salg hos EDC Landbrug Poul Erik Bech, er Grethebjerggård, som ligger fem kilometer nordøst fra Vordingborg. Frank Poll fortæller:

“Grethebjerggård er en meget hyggelig firlænget gård. Både stuehuset og de øvrige driftsbygningerne er i rigtig fin stand. Stuehuset er charmerende og har fine detaljer, bl.a. vindeltrappe og en fin vinkælder. Grethebjerggård ligger ugeneret for enden af en lang privatvej med marker og skove på hver side. Indgang til den hyggelige gårdsplads sker gennem en gamle vognport. Prisen for ejendommen med det charmerende stuehus, og de ca. 71 ha jord, er knap 16,5 mio. kr.”

EDC Landbrug Poul Erik Bech er en specialiseret landbrugsafdeling som er en del af Danmarks største ejendomsmæglervirksomhed, som udover en landbrugsafdeling, rummer 19 erhvervscentre og 80 boligbutikker på tværs af landet.

Frank Poll

Landbrugschef, forstkandidat, ejendomsmægler, MDE
Telefon: 58587709
Mobil: 22146528
E-mail: fpo@edc.dk