Stor økologisk planteavlsejendom på Vestsjælland solgt

Store Flinterup er en veldrevet planteavlsejendom på 184,6 ha i Store Fuglede på Vestsjælland, som netop er blevet solgt til 50+ mio. kr. Det er en smuk og velarronderet ejendom med stor jagtværdi med en naturskøn beliggenhed. Landbrugsejendommen har været drevet økologisk og EDC Landbrug Poul Erik Bech har formidlet salget af den smukke herregård.

Store Flinterup har været en sjældent udbudt landbrugsejendom i Store Fuglede syd for Kalundborg på Vestsjælland. Udover 184,6 ha økologisk planteavl, så er der en smuk hovedbygning på 523 m2 bygget i 2003 + 60 m2 kælder samt to udlejningsboliger. Lars Smidth, ejer siden 2007, har netop solgt Store Flinterup, og siger:

”Det hele er meget nyt for mig, og der blev først skrevet under i fredags, men jeg har selvfølgelig haft lidt tid til at gå og forberede mig, men jeg har alligevel ikke helt villet tro på det, før der med sikkerhed var skrevet under. Jeg vil kalde det rettidig omhu, at jeg har fået solgt, da jeg er 55 år og blev alene for 4-5 år siden og mine teenageunger ikke har haft interesse i at blive landmænd. Så det var et meget stort hus at blive boende i og meget arbejde, så jeg er glad for, at EDC Landbrug Poul Erik Bech har hjulpet med at få salget på plads. Jeg beholder mine maskiner, men har nu mindre ansvar, så jeg vil finde et mindre sted at bo og vil fremadrettet hjælpe kolleger i marken og have mere frihed og mindre forpligtelser.”

”Samtidigt synes jeg, at det var blevet for besværligt og uretfærdigt at være økolog. Jeg er med på, at vi skal bruge mindre og mindre konventionel gylle, men at man bare kan gå ind med en brancheaftale og lave reglerne om med tilbagevirkende kraft – det synes jeg er helt forfærdeligt for mig og mine økologiske kolleger. Jeg kan ikke bare stoppe med at være økolog og komme ud af min økologiske kontrakt, så mister jeg mine tidligere tilskud, og så har jeg ingen forretning. Vi har ingen biogasanlæg her i Nordvestsjælland og tvivler meget på, det kommer. Så jeg kan ikke bare få biogas fra København, da det ikke vil hænge sammen økonomisk. Så for mig var der ingen fremtid i økologi, så det er også en vigtig grund til, at jeg har solgt.”

Primær planteavlsjord

Store Flinterup blev oprettet i 1790 af fire bøndergårde, der hørte til fæstegodset under stamhuset Lerchenborg. Det ligger i Store Fuglede Sogn 15 km sydøst for Kalundborg ved Tissø. Den nu forhenværende ejer Lars Smidth siger om ejendomshandlen som træder i kræft den 1. september 2021:

”Der findes ikke meget bedre landbrugsjord. Det er virkelig prima planteavlsjord, der er placeret højt og som er godt drænet og med vandingstilladelse på 70.000 m3. Ca. 171 ha indgår i markplanen og har været drevet økologisk igennem flere år. Hovedbygningen, der ligger nord for den smukke park, er nyopført i to stokværk, og stod færdig i 2003, og bygningen har et tårn mod den store gårdsplads, så det er virkelig en flot og gedigen hovedbygning. Man kan finde landbrugsjord og et stuehus mange steder i landet, men det er alligevel sjældent, at man kan få det med en nyere og flot hovedbygning, der ikke skal renoveres for flere millioner kroner, så det er jo også det, den nye køber har værdsat og set værdien i.”

Om samarbejdet med EDC Landbrug Poul Erik Bech siger Lars Smidth: ”Det har været et fint samarbejde, og Frank Poll har leveret det arbejde og engagement, som jeg forventede. Det startede som et skuffesalg, da jeg lige skulle vænne mig til tanken om at sælge, og det hele skulle modne lidt i mit eget hoved, og samtidig ønskede jeg ikke en masse mennesker rendende i starten. Men da jeg havde vænnet mig lidt til tanken, og vi først blev enige om, at det var tid til at gøre sagen offentlig, så var der stor interesse og flere interesserede ude til fremvisning. Her var Frank Poll god til at få de rigtige ud at se, og det er dejligt, at det hele er faldet på plads efter en omfattende proces, og jeg nu kan se frem imod en mindre hektisk hverdag.”

Ambition om at blive Danmarks største landbrugsmægler

EDC Landbrug Poul Erik Bech blev oprettet som dedikeret landbrugsafdeling i Danmarks største mæglervirksomhed i midten af 2019 og har til fulde indfriet forventningen om, at der er plads til dem på landbrugsmarkedet. Landbrugschef Frank Poll, der har en baggrund som chef for Nykredits landsbrugsafdeling på Sjælland, siger:

”Jeg ønsker sælger og køber stort tillykke med handlen og håber begge partner bliver rigtig glade for beslutningen. Det er dejligt, at alle detaljer er faldet på plads. Ejer Lars Smidth ville gerne sælge og have mindre forpligtelser, og køber er en jysk landbrugsfamilie, som har bortforpagtet den rigtig gode landbrugsjord, og som ønsker at benytte den rigtig flotte landbrugsejendom og de smukke omgivelser.”

Frank Poll fortsætter: ”Det går rigtig godt i EDC Landbrug Poul Erik Bech, og vi er superglade for, at vi kan fejre vores 2-års fødselsdag som dedikeret landbrugsafdeling med denne store handel. Vi har netop ansat vores fjerde medarbejder med ansættelsen af en stærk kapacitet som Mogens Worre-Jensen, som er et kendt ansigt i landbruget. Han vil helt sikkert flytte os fremad og ikke mindst være med til at indfri ambitionerne om, at vi i løbet af de kommende år bliver Danmarks største landbrugsmægler.”

Frank Poll

Landbrugschef, forstkandidat, ejendomsmægler, MDE
Telefon: 58587709
Mobil: 22146528
E-mail: fpo@edc.dk