Lejligheder i Østerlunden bliver udlejet med rekordfart

Topdanmark-byggeriet i Odense-bydelen Østerlund har Odenses højeste udlejningsfrekvens, og tredje etape af de 240 lejligheder er nu næsten udlejet. Udlejningen er forestået af EDC Projekt Poul Erik Bech, som mener, at byggeriet har ramt markedet med den rette kombination af pris og kvalitet.

I starten af året blev udlejningen af de første af de i alt 240 lejligheder i Østerlunden skudt i gang. Og de 59 – 108 kvm store lejligheder er blevet revet væk. De to første udlejningsetaper var endda i hus allerede inden indflytningsdatoerne i foråret, og tredje udlejningsetape er nu også næsten i mål. Det udtaler Morten Nancke, der er partner og afdelingsleder for EDC Poul Erik Bech i Odense C og forestår udlejningen:

”Odense er en stor universitetsby, som vokser, og der er hele tiden mennesker fra hele landet, som enten fast eller periodevis flytter til Odense, hvilket vi også mærker på efterspørgslen. Der er nu kun 16 ledige lejligheder tilbage ud af 61 i tredje udlejningsetape med indflytning den 1. november.”

Kenneth Nielsen er som projektdirektør i EDC Projekt Poul Erik Bech ansvarlig for udlejningen i samarbejde med de to lokale Odense-boligbutikker på Østre Stationsvej og Hjallesevej. Han fremhæver også det gunstige marked for lejeboliger i Odense, hvor efterspørgslen er høj, selvom der bygges på livet løs.

”Der bygges rigtige meget i Odense, og de seneste tal fra Ejendom Danmark viser, at Odense har den laveste tomgangsprocent for udlejningsboliger blandt landets fire største byer. Selvom udbuddet af ledige lejeboliger i nybyggeri stiger år for år, så er der intet, der tyder på, at markedet er mættet, hvis man bygger målrettet efterspørgslen. Det er Østerlunden et skoleeksempel på, da projektet har den højeste udlejningsfrekvens i hele Odense,” siger Kenneth Nielsen og uddyber:

”Det handler dels om, at der er tale om velindrettede lejligheder både til børnefamilier, par og enlige med eller uden børn – såvel unge som ældre, og at byggeriet har en central beliggenhed tæt på den kommende letbane og Odense Banegård Center. Men man har også ramt den rigtige kombination, hvor lejerne får høj kvalitet til fornuftige penge. Og så er der en fordel, at der er mange 2-værelses lejligheder, som der er stor efterspørgsel efter.”

Det er Topdanmark Ejendom, der står bag opførelsen af de 240 lejeboliger i Østerlunden. Thomas Guldborg er Chief Portfolio Manager i Topdanmark Ejendom. Han fremhæver også, at den rekordhøje udlejningsfrekvens i Østerlunden hænger sammen med, at de er indtrådt på markedet i Odense på et godt tidspunkt.

”Vi valgte at satse på Odense, hvor behovet for fornyelse af boligmassen var stort, og som har været et lidt overset marked. Og det har også vist sig at holde stik, da mange efterfølgende har fået øjnene op for, at der sker rigtig meget i byen. Vi er indstillede på at opføre mere, hvis det rigtige byder sig. Men vi er meget bevidste om, at det største marked er for 2-værelses-lejligheder,” siger Thomas Guldborg.

Thomas Guldborg fremhæver også, at den høje udlejningshastighed i Østerlunden er et resultat af, at de med nøjagtige analyser har ramt, hvad folk efterspørger i lejeboliger – også i forhold til prisniveauet.

”EDC Projekt Poul Erik Bech havde den samme holdning som os til, hvad et passende prisniveau ville være. Det var også én af grundene til, at vi valgte dem til at løse opgaven. Deres materiale fra analyse og marketing til salgsdelen var gennemarbejdet, og så er der en god kemi mellem Odense- og København-afdelingen. Der er ingen tvivl om, at det er de rigtige mennesker, der sidder på projektet, og som virkelig vil det,” siger Thomas Guldborg.

Fakta om Østerlunden:

  • Tidligere erhvervsområde med bl.a. Coop-lager i Odense-bydelen Østerbro
  • Er i disse år ved at blive forvandlet til boligområde
  • 800 meter fra kommende letbanestop
  • 1,3 km fra gågadenettet og Odense Banegård Center
  • Topdanmark Ejendom har investeret i 240 lejligheder, der indvies i etaper fra foråret 2019 Lejligheder med 2-4 værelser og 59-108 kvm, alle med altan/terrasse
  • Lejepriser fra 6.100 kr./mnd.
  • Udlejningen varetages af EDC Projekt Poul Erik Bech
  • De sidste boliger er klar til indflytning januar 2020