Sjælden boligtype til salg i 1. klitrække i Nordjylland: Feriecenter ved Vesterhavet omdannes til helårsboliger uden bopælspligt

En klynge ferieboliger kaldet Tranum Klit ved Tranum Strand i Nordjylland er snart ved vejs ende efter en længere proces med at omdanne feriecentret fra en ejendom med hotelstatus til individuelle helårsboliger uden bopælspligt. Derfor har flere af ejerne nu valgt at gå sammen om at strukturere en salgsproces af boligerne, hvor der i 1. etape er sat 13 rækkehuse ud af de samlede 50 boliger til salg. Boligerne er på 63-68 m2 og sat til salg med priser fra 599.000 kr. EDC Projekt Poul Erik Bech står for salget af boligerne.

Tranum Klit i første række til sandstranden i Brovst åbnede i sin tid som et feriecenter, men i 1980 blev ferieboligerne udstykket, og alle rækkehusene ejes derfor i dag af individuelle ejere. De nuværende ejere har gennem de senere år været i en proces med at omdanne ferieboligerne til helårsboliger, og processen afsluttes til sommer. Projektchef Tonny Broberg, EDC Projekt Poul Erik Bech, siger:

“Det er en unik sag, hvor ferieboligerne nu bliver endnu mere attraktive, da de kommende ejere både får friheden til at bruge boligerne, så meget de har lyst til, og samtidig har mulighed for at leje ud uden at være begrænset af et antal uger, boligerne må udlejes. Da boligerne er individuelt ejet, varierer indretningerne, men alle feriehuse er nyrenoverede med køkken, facader, tagbelægning og private terrasser med havemøbler og muligheder for læ. De hyggelige boliger er i to plan og har mellem fire til seks sovepladser.”

Købere i hele landet

Selvom ferieboligerne omdannes til helårsboliger, kommer de nye ejere til at få glæde af feriecenter-faciliteterne. Tonny Broberg siger:

“Rækkehusene tiltaler købere fra hele landet og endda også købere udenfor landets grænser. Det skyldes bl.a., at Tranum Klit drives professionelt, hvilket gør udlejning nemt for ejerne, der bor langt fra boligerne, da de tilstedeværende medarbejdere kan assistere lejere. Ejerne har fællesudgifter, der bl.a. går til udvendig vedligeholdelse, og de slipper dermed for fx græsslåning. Derudover går fællesudgifterne til stedets faciliteter, der inkluderer inden- og udendørs saltvandsswimmingpool, sauna og fælleshus med bl.a. bordtennis- og poolbord, som er til stor glæde for ejerne og også er med til at tiltrække lejere.”

Flere og flere tager på ferie ved Vesterhavet

Mange danskere har fået smag for at holde ferie i Danmark, og det er især blevet populært at holde ferie ved Vesterhavet i Nordjylland. Det fortæller ejendomsmægler hos EDC Poul Erik Bech Aalborg, Claus Nygaard Jensen.

“Corona har selvfølgelig pustet ild til danskernes iver efter at komme på ferie til Vestkysten, men også før krisen ramte, så vi mange søge mod både de traditionelle feriebyer som Skagen og Klitmøller og mindre perler som fx Tranum. Folk har virkelig fået øjnene op for den smukke natur og spændende kultur, som Nordjylland har at byde på. Om man er til storbyferie, landet, havet eller små fortryllende øer og landsbyer, så kan man finde det i Nordjylland.”

“Tranum Strand, hvor naturen ligger uberørt hen, er i dag også et eftertragtet feriemål for vores nordiske venner fra Sverige og Norge, der er hyppige gæster. Derudover oplever vi i disse år og forventer igen i kølvandet på Corona en opblomstring fra Tyskland, Holland og England, hvor det er kvalitet og oplevelser, gæsterne efterspørger.”

Hos EDC Poul Erik Bech har man sammensat et team, der består af de lokale mæglere fra EDC Poul Erik Bech i Aalborg og EDC i Brovst sammen med EDC Projekt Poul Erik Bech, som strukturerer processen. Første åbent hus holdes grundlovsdag d. 5. juni 2021. Læs mere om Tranum Klit.

Kort om boligerne

  • Helårsboliger uden bopælspligt
  • Kan anvendes som ferieboliger
  • Priser fra 599.000 kr.
  • Areal mellem 63-68 m²
  • Fællesudgifter på 20.000 kr. årligt.
  • Normal årlig lejeindtægt på 20.000-40.000 kr. pr. bolig

Tæt på Fårup Sommerland, Jammerbugt Golfklub, Svinkløv Badehotel og Blokhus

Tonny Broberg

Projektchef
Telefon: 58587848
Mobil: 23118757
E-mail: tobr@edc.dk

Claus Nygaard Jensen

Afdelingsleder, ejendomsmægler & Valuar, MDE
Telefon: 58587566
Mobil: 61617129
E-mail: cnj@edc.dk