”Stadig betydelig efterspørgsel på boligudlejninger i store dele af landet”

Projektafdelingen i EDC Poul Erik Bech har travlt som aldrig før med det største antal projekter nogensinde, og pipelinen er fyldt godt op for fremtiden. Årsagen er en kombination af, at mange investorer fortsat gerne vil opføre boligejendomme, og flere af disse har valgt EDC Poul Erik Bech hertil. Nu er det ikke længere kun hovedstaden og de store byer, som investorerne søger, da flere og flere viser interesse for de 30-40 største provinsbyer.

Der er aktivitet og masser af købelystne investorer hos EDC Projekt Poul Erik Bech. Det fortæller projektdirektør Kenneth Nielsen, der sidder i København, og Tonny Broberg, projektchef i Aarhus. Projektafdelingerne hjælper dels investorer med at finde jord og udvikle boligprojekter, dels sørger den for at få udlejet eller solgt boliger, når projektejendommene står klar. EDC Projekt er ikke selv medejer i projekter. Kenneth Nielsen, projektdirektør i København, siger:

”Mange vil fortsat gerne investere i boligudlejning, og de jager de gode beliggenheder, og interessen breder sig meget længere ud end København, hvor der efterhånden ikke er megen ledig jord tilbage. Derfor ser vi flere projekter i sjællandske byer som Roskilde, Køge, Hillerød, Ringsted, Brøndby, Høje Taastrup, Solrød, Frederikssund m.fl.”

Genudlejningsmarkedet ændrer sig
Tonny Broberg, projektchef i EDC Poul Erik Bech Aarhus supplerer: ”Det er samme tendens i Aarhus og flere andre steder i Jylland. En udvikling, som er værd at bemærke, er at fokus hos investorer og udviklere især før lå på topseksbyerne målt på indbyggertal, men investorefterspørgslen er nu blevet så stor, at vi ser interesse for helt op til de 30-40 største byer. Der er større projekter i mange flere jyske byer som Randers, Vejle, Kolding, Skanderborg, Silkeborg og Herning m.fl. Desuden er Odense og omegn blevet et meget mere modent projektmarked.”

I København er der fortsat en beskeden tomgang, og her er det primært genudlejninger, som flere og flere vælger os til at løse. For selv om der er stor efterspørgsel, så handler det om at begrænse lejetab ved fraflytninger. Vi ser en tydelig tendens til, at flere af investorerne går væk fra, at lade deres ejendomsadministratorer stå for udlejningen eller supplerer med vores boligudlejningsteam. Vi kan kontaktes alle ugens 7 dage fra 8-22 og har et stærkt udlejningsteam. Det giver naturligvis resultater.

Populære projekter
EDC Projekt Poul Erik Bech pt store enkeltstående projekter i Brøndby (463 enheder), Solrød (294), Høje Taastrup (156), Ringsted (210), Silkeborg (96) og Aarhus (110 + 176). Kenneth Nielsen siger:

”Investorerne ønsker et mere værdifast alternativ til aktier, og boligmarkedet og Danmark ses stadig som en sikker havn og har klaret sig godt igennem Corona og andre usikkerheder. Derfor har vi de senere år også oplevet stor interesse for boliger fra mange udenlandske investorer.”

Lejeboliger er populære
Både udenlandske investorer, danske pensionskasser og ejendomsudviklere har mange penge. De fleste hjemlige pensionskasser er stadig i en vækstfase, hvor indbetalingerne vokser mere end udbetalingerne. Samtidigt er flere i gang med at skrue op for andelen af ejendomme i deres investeringsportefølje.

Tonny Broberg siger: Vi er selvfølgelig begunstigede af markedet, men vi kan også se, at flere og flere har fået øjnene op for vores setup på projektområdet. Den omstændighed, at vi kan håndtere store som små salgs- og udlejningsprojekter kombineret med lang åbningstid, stærk markedsføring og omfattende data og analyseindsigt giver de bedste forudsætninger for, at projekterne opstartes med den rette boligsammensætning.”

”Derudover giver vores samarbejde med de lokale EDC-boligbutikker et fantastisk mix af medarbejdere som er specialister på deres felt og de lokale boligmægleres kendskab til nærområdet, de lokales boligdrømme. Det resulterede senest i flotte salgstal i foråret i Hornslet nord for Aarhus, salg af ejerboliger i Cornelia hus i Høje Taastrup C.”

Både udlejninger og salg
EDC Projekt Poul Erik Bech står ikke kun for udlejninger. Et eksempel er boligområdet Cornelia Hus i Høje Taastrup C på 12.300 m², der bygges af RHB Development og Heimstaden. Cornelia Hus er en kæmpe succes, da over 70% af de attraktive ejerboliger allerede er solgt eller reserveret. EDC Projekt Poul Erik Bech har til opgave at sælge de 156 boliger enkeltvis. Målet er at alle boliger solgt inden indflytningen, som forventes til sommer i 2023.

Artiklen er blevet bragt i InvestorFokus. Læs den nyeste udgave af InvestorFokus her.

Kenneth Nielsen

Senior advisor, Partner, Ejendomsmægler & Valuar MDE
Telefon: 58587054
Mobil: 20330021
E-mail: kni@edc.dk

Tonny Broberg

Projektchef
Telefon: 58587848
Mobil: 23118757
E-mail: tobr@edc.dk