101 år gammel japansk virksomhed flytter til topmoderne kontorlejemål i Søborg

Olympus, der er førende udbyder af medicinske teknologiske løsninger, har netop fundet sin nye danske base. Den 101 år japanske MedTech-virksomhed, der for mange måske er mest kendt for at producere kameraer og kameraudstyr, flytter ind i topmoderne kontorrammer i Søborg. EDC International Poul Erik Bech har været lejerådgiver for Olympus, der pr. 1. juni flytter ind i ALFA Developments kontorlejemål af allerhøjeste klasse.

Olympus har hovedkontor i Shinjuku i Tokyo og har på verdensplan mere end 30.000 medarbejdere og er nok mest kendt for at producere kameraer og kameraudstyr, men den multinationale virksomhed har de senere år undergået en større transformation. I dag sælger Olympus teknologiske løsninger til medicinalindustrien.

Nu er virksomhedens danske afdeling flyttet fra 2.800 m² i Ballerup til topmoderne kontorer på 1.200 m² på Knud Højgaards Vej 2 i Søborg. Kristian Arp Regnersgaard, Regional Business Unit Manager, Medical Services, Olympus Nordics & the Netherlands, siger:

“Vi lejer os ind i ALFA Developments unikke kontorlejemål som en del af en større transformation, hvor vi går fra et fokus på kameraer og B2C-segmentet og over til medicinsk teknologisk udstyr og B2B-segmentet – fortsat som en videnstung og nytænkende virksomhed. Derfor har vi i en længere periode ledt efter et domicil, der er mere tilsvarende med vores nye setup. Vi har bl.a. ikke længere et reelt behov for den lagerplads, som vi har i dag, og så ville vi gerne optimere arbejdspladsen og arbejdsmiljøet på en række parametre – især ovenpå på de tendenser, der er kommet på bagkant af coronapandemien.”

“Vi har fundet det helt rigtige match i de nye rammer. Ejendommen har opfyldt alle vores ønsker ift. m², indeklima og udseende. Det var vigtigt for os at finde et grønt og bæredygtigt kontor, hvor vi kan understøtte menneskelig interaktion og skabe et rart og godt miljø for vores medarbejdere. Og det må man sige, at vi har fået her, hvor vi flytter til en ejendom, der kan imødekomme peakbelastninger og har faciliteter, som er helt uden sidestykke.”

Medarbejderne i fokus
Kontorejendommen rummer i alt 4.344 m² gennemført og nyrenoveret flerbrugerhus, hvor der ikke er sparret på materialer eller sanseindtryk. Designerlamper og levende planter præger ejendommen, og flere af væggene i bygningen er belagt med mos, som bidrager til et godt indeklima og behagelig stemning.

ALFA Development har udviklet, designet og bygget den fabelagtige flerbrugerkontorejendom, hvor de også selv har til huse på 3. sal: “Ovenpå corona er kravene til arbejdspladser og arbejdsmiljø ændret markant. Medarbejderne er blevet vant til hjemmearbejde, og det betyder helt konkret, at virksomheder og kontorerne nu skal konkurrere med det, folks eget hjem kan tilbyde. Vores fokus og mål har derfor været at skabe et kontor, hvor alt er centreret om medarbejderne og deres trivsel. Derfor bliver alt nørdet – alt fra gulve, der ikke skal vaskes med andet end vand, så vi minimerer kemikaliebruget, til attraktive fællesfaciliteter, ja selv kaffen er nøje udvalgt,” siger Balder Nikolai Kringelbach, Investment Manager i ALFA Development, og fortsætter:

“I udlejningsprocessen har det været vigtigt for os at få virksomheder ind, som kan se værdien i at gøre noget ekstra for sine medarbejdere, så vi er meget glade for det lejemix, der er sammensat nu, hvor flere kompetente og internationale virksomheder har fundet det attraktivt at leje sig ind hos os. Nu glæder vi os til at byde Olympus velkommen til sommer, og vi ser frem til forhåbentligt mange år med dem som nabo.”

Flere krav
Helle Nielsen Ziersen, Head of International Relations, EDC Poul Erik Bech siger: “Olympus er et godt eksempel på en prægende tendens på markedet for kontorejendomme. Der bliver i stigende grad stillet større krav til fleksible, moderne og inspirerende kontormiljøer, hvor faciliteterne er i topklasse og kan fungere som gulerod i rekrutteringsprocessen. Medarbejderne er kommet endnu mere i fokus efter coronapandemien satte skub i hele arbejdsmarkedet, og for mange virksomheder, måden der arbejdes på.”

”At imødekomme disse øgede forventninger kan være svært, men ejendommene er derude, man skal bare være lidt tålmodig. Men som sagt er kravene større og større. Vi har således ofte dialog med rigtig mange af vores kunder om, at virksomhederne stiller større og større krav til deres kontorlokaler, så det nytter ikke at sætte ejendomme på markedet, som ikke er optimeret, energirenoveret og bare nogenlunde up to date. For utilsvarende lokaler har det bare svært i markedet. Men det har der på ingen måde været i disse lokaler for Olympus, som virkelig er state-of-the-art.”

“Vi er glade for at have hjulpet Olympus ind i kontorlokaler, der lever op til deres behov og forhåbentligt hjælper dem godt videre i deres store transformation. Det har været en spændende proces og derfor ekstra motiverende at finde de helt rigtige lokaler til Olympus, der forhåbentlig vil falde godt til i deres nye, topmoderne og betagende lokaler med en ideel placering i et attraktivt erhvervsområde. Vi vil ønsker Olympus tillykke med deres nye base i Søborg og held og lykke i fremtiden.”

Samarbejdet med EDC International
Om samarbejdet med EDC International Poul Erik Bech, siger Kristian Arp Regnersgaard: “Det har været en god proces med Helle og EDC International med både sparring og diverse fremvisninger. Det har været svært at finde en ejendom med en grøn profil og retmæssig størrelse i det marked, vi har søgt. Men Helle og resten af EDC International har været dygtige og tålmodige hele forløbet igennem, så vi glæder os til at flytte ind i de nye rammer til sommer.”

Helle Nielsen Ziersen

Partner, Director, Head of International Relations, MRICS, MDE
Telefon: 58588717
Mobil: 40999946
E-mail: hni@edc.dk