23.500 kvm stort domicil i Roskilde er solgt gennem målrettet strategi

EDC Erhverv Poul Erik Bech har solgt Takeda Pharmas tidligere kontordomicil med tilhørende lagerhal på Langebjerg 1 i Roskilde til to forskellige købere. Bygningerne havde stået tomme i flere år hos en konkurrerende mægler, men efter EDC Erhverv Poul Erik Bech blev ansvarlig for salget og bl.a. rådgav om at opdele ejendommen, meldte de rette købere sig på banen.

Ved udgangen af 2017 blev EDC Erhverv Poul Erik Bech mægler på salget af medicinalvirksomheden Takeda Pharmas tidligere domicil. Her rådgav man om at dele salget af ejendommen op, så det blev muligt at købe kontordomicilet og lagerbygningen hver for sig.

”Kontormarkedet i Roskilde er begrænset, da det ikke er mange der flytter fra deres kontorer, og derfor var det først og fremmest vigtigt, at vi fik opdelt ejendommen. Men vi anbefalede også, at der blev skruet helt op for den målrettede markedsføring for, at der var en chance for at finde en aftager, når det ikke var lykkedes på et tidligere tidspunkt,” siger Arno Starup Werner fra EDC Erhverv Poul Erik Bech.

Strategien lykkedes, der kom mange køberhenvendelser efter kort tid, og salget blev en endelig realitet i marts 2019. Køber af det 12.995 kvm store kontordomicil er SunPark ApS, som opkøber og udlejer kontorejendomme, og køber af den 10.480 kvm store lagerhal er dansk-kinesiske Mille Food, som primært sælger deres produktion af modermælkserstatning til det kinesiske marked.

”Mange spørger os, hvorfor vi ikke lægger produktionen i Kina. Men grundprincippet er netop, at vores produkter er made in Denmark. Efter de senere års fødevareskandaler i Kina er der en vis mistillid til det kinesiske produkter blandt de kinesiske mødre,” udtalte Steve Wang, direktør i Mille Food, til EDC Erhverv i 2017.

Peter Evang Hansen er direktør for SunPark ApS. For ham var det afgørende, at kontordomicilet har en god placering i forhold til SunParks resterende kontorbygninger i henholdsvis Køge og Ballerup. Desuden lagde han vægt på de kvalitetsmaterialer, som bygningen består af, samt domicilets gode p-forhold og beliggenhed tæt på motorvejen og Trekroner Station.

”Det er tydeligt, at der er investeret mange penge i ejendommen, der består af gedigne kvalitetsmaterialer såsom terrazzogulve, børstede stålgelændere og lækre havefaciliteter. Man kunne godt se, at det havde stået tomt i nogle år første gang, jeg så det. Men her var mægleren god til at se muligheder, fx for at rense facaderne. Men endnu vigtigere muligheden for at dele bygningen op, så den kan bruges til forskellige lejere og formål,” siger Peter Evang Hansen.