5 nye seniorbofællesskaber med mindst 130 boliger kommer til Kolding

Ejendoms- og udviklingsselskabet Pierre Ejendomme opfører fem seniorbofællesskaber i Kolding, da netop seniorbofællesskaber er blevet virksomhedens nye varetegn. Det første private seniorbofællesskab i Kolding bliver Holbergs Have på Holbergsvej, hvor der opføres et fælleshus og 26 rækkehuse, der forventes at være klar til indflytning i august 2021. EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet salget af grunden på 6.695 m²

Pierre Ejendomme har fem forskellige seniorbofællesskaber med i alt 130-140 boliger i støbeskeen. Bofællesskaber for seniorer er nemlig blevet ejendomsselskabets nye varetegn, fortæller ejer Pierre Legarth:

”Holberghave er det første projekt, men vi har i alt fem nye seniorbofællesskaber i Kolding på tegnebrættet. Vi mærker en massiv interesse, og derfor har vi hos Pierre Ejendomme valgt at satse på seniorbofællesskaber. Den store efterspørgsel skyldes bl.a., at antallet af ældre over 60 år stiger, og så er interessen for at bo i fællesskaber også bare generelt blevet større blandt de ældre. Før vi overhovedet havde lanceret boligerne i det første seniorbofællesskab, havde vi over 100 på ventelisten.”

En spørgeskemaundersøgelse, som Kolding Kommune lavede i 2019 blandt 55-80-årige borgere, viste da også, at de ældre i kommunen var interesserede i seniorbofællesskaber

Kæmper mod ensomhed

Ensomhed er et stigende problem blandt ældre, og det er en vigtig del af grunden til, at Pierre Ejendomme har valgt at satse på bofællesskaber for seniorer. Pierre Legarth siger:

”Mange ældre kæmper med ensomhed, og det ønsker vi at være med til at kæmpe imod. Vi arbejder for at skabe en højere livskvalitet blandt de ældre, og det gør vi ved at opføre seniorbofællesskaber, da ensomheden falder, når ældre bor sammen. Vi bygger fællesskaberne med fællesrum og plads til sociale aktiviteter, og på den måde skaber vi rammerne for nærvær, fællesskab og inspiration.”

Udover Holbergs Have bygger Pierre Ejendomme et seniorbofællesskab på Lykkegårdsvej med 20 boliger og et seniorbofællesskab på Søholmparken med 50 boliger. Desuden omdannes ejendommen Sundheds Oasen på Bredgade i Kolding Midtpunkt til et seniorbofællesskab. Detaljerne på det sidste bofællesskab er endnu ikke offentliggjort, men Pierre Legarth oplyser, at det kommer til at ligge centralt i Kolding.

Holbergs Have

Det første private seniorbofællesskab opføres på Holbergsvej 18-20. Holbergs Have opføres med saddeltage og murværk i rød tegl for at skabe samspil med det nærliggende boligområde. John Wendel Vogt, EDC Erhverv Poul Erik Bech Kolding, har formidlet salget af grunden:

”Ejendommens 6.695 m² store grund omfattede Seest gård med flere bygninger, som Pierre Ejendomme har revet ned, så der nu er kommet plads til en spændende bebyggelse med helt nye seniorboliger. Ejendommen ligger i et naturskønt og attraktivt boligområde tæt på Hylkedalen, kun halvanden kilometer til bymidten og fire kilometer til motorvejen Kolding Syd. Det er et virkelig attraktivt og bynært sted i Kolding, så jeg er sikker på, at det bliver et dejligt hjem for mange seniorer i byen.”

”Vi har mange andre spændende projekter med seniorbofællesskaber i EDC Erhverv Poul Erik Bech, og det er helt rigtigt set at bygge seniorboliger. Der er generelt rigtig stor efterspørgsel i hele Danmark efter denne type bofællesskaber, så det skal nok blive et hit i Kolding også.”

Pierre Legarth siger om planerne med Holbergs Have: ”Vi forventer, at opførelsen af byggeriet kan sættes i gang i november, og planen er, at seniorboligerne bliver klar til indflytning i august 2021. Vi kommer til at opføre 26 seniorboliger, hvoraf 16 boliger er i et plan og på 72-75m². Derudover kommer der ti boliger i to plan på mellem 100- 106 m² og med mulighed for trappelift. Vi bygger også en petanquebane og et fælleshus, hvor der vil være plads til fitness, yoga, syklub, sammenkomster og andre fællesaktiviteter. Vi vil sørge for de bedste forhold for sociale aktiviteter, så fælleshuset kan blive hjertet af bofællesskabet.”

John Wendel Vogt

Ejendomsmægler, MDE
Telefon: 58587723
Mobil: 40348019
E-mail: jvo@edc.dk