En af Skagens ikoniske bygninger er handlet: Ankerhus solgt til familieejet selskab

En af Skagens mest markante bygninger i hjertet af Skagen, Ankerhus, er netop solgt i en selskabshandel til det familieejede selskab Thoraso ApS. EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet selskabshandelen. Ankerhus indeholder to fuldt udlejede erhvervslejemål, samt 13 ejerlejligheder til beboelse, der benyttes som populære ferieudlejningsboliger.

Det familieejede selskab Thoraso ApS, der er ejet af Henrik Hougaard og hans tre børn, har købt Ankerhus, beliggende i hjertet af Skagen. Mads Dyhr, partner og direktør i EDC Erhverv Poul Erik Bech Vendsyssel, der har stået i spidsen for salget, siger:

“Vi er rigtig glade for, at en af de største ejendomshandler i Skagen er faldet på plads efter mindre end fem uger på markedet. Ankerhus er en sjældent udbudt og særdeles markant ejendom, og der er ikke solgt meget i den prisklasse i Skagen nogensinde. Det er en velholdt ejendom på en af de absolut bedste beliggenheder i Skagen Midtby, lige der hvor Vesterby, Østerby og Kappelborg mødes, mellem by og havn. Den flotte ejendom er på 1.413 m2 og indeholder to fuldt udlejede erhvervslejemål, samt 13 ejerlejligheder til beboelse med dertilhørende 13 parkeringspladser,” siger Mads Dyhr fra EDC Erhverv Poul Erik Bech.

Glad for at køber fortsætter traditionerne

Ejendommen er handlet som selskabshandel den 1. december 2020 og sælgerne af ejendommen er Bindslev-Huse Invest A/S, der er ejet af brødrene Povl Erik Jensen og Evald Emil Jensen. Om valget af Thoraso ApS som køber, siger Povl Erik Jensen:

“Ankerhus er en relativ stor og markant bygning i Skagen, som blev opført i 1927 som købmandsbutik, og vi har ejet den i mere end 40 år. Det er ikke alle, der vil kunne løfte opgaven med at passe ejendommen og give ejendommen et løft med respekt for den arkitektur, som gør ejendommen ikonisk. Thoraso ApS har i forløbet rådført sig med den lokale arkitekt RJ Arkitektur, og vi er således trygge ved, at det er den helt rigtige køber, med de rigtige intentioner, der nu overtager og fortsætter traditionerne med Ankerhus.”

“Vi glæder os således ved, at de populære ferieudlejningsboliger kan fortsætte med at blive lejet ud til byens mange besøgende, hvor mange af dem er gengangere. Samtidig er vi meget tilfredse med salgsprocessen, og den måde EDC Erhverv Poul Erik Bech har håndteret processen på. Lige fra dag ét har vi haft et rigtig godt samarbejde og en god dialog med Mads Dyhr, som har håndteret salget professionelt og har fulgt sagen til dørs, så alle parter har haft et godt forløb omkring handlen, som desuden blev gennemført på under tre uger.”

Fortsætter med ferieudlejning

Samuel Waldorph, adm. direktør i Thoraso Aps. siger: “Vi er rigtig glade for handlen og glæder os til at føre de stolte traditioner videre for den ikoniske og markante bygning. Ankerhus bruges til ferieudlejning, hvilket vi fortsætter med – selvfølgelig med respekt for ejendommens stolte traditioner. Det er en velholdt bygning, hvor de seks lejligheder er nyopførte og de syv øvrige løbende er blevet vedligeholdt. Vi glæder os til at videreudvikle den ikoniske bygning med en større renovering med respekt for ejendommens sjæl og arkitektur. Vi vil skabe seks luksuslejligheder, der bliver klar til udlejning ultimo 2020. Det lokale udlejningsbureau, Nordboferie, vil forstå udlejningen.”

Ankerhus har gåafstand til byens hyggelige gågade via Havnevej, og kort afstand til byens havnemiljø med butikker og restauranter. Der er ligeledes kort afstand til byens strande, kulturinstitutioner og Skagens velassorterede gastronomiske restaurant og cafemiljø.

Mads Dyhr

Partner, MDE, Erhverv Vendsyssel
Telefon: 58587575
Mobil: 24216471
E-mail: mdy@edc.dk