Boligudlejningsejendomme i Odense er oplagte investeringsmål

Odense er ét af de mindre efterspurgte områder for ejendomsinvestorer at investere i, viser EDC Erhvervs Forventningsundersøgelse for 2020. Men Odense har potentialet til at blive et stort trækplaster for investorer, da det er en populær studieby med stor befolkningstilvækst, lyder det fra EDC Poul Erik Bech i Odense C.

Odense – og Fyn – er ikke ejendomsinvestorernes favorit, når det kommer til, hvor i landet de forventer at investere i 2020. Det viser EDC Erhvervs nyeste markedsundersøgelse om udsigterne for erhvervsejendomsmarkedet i 2020 blandt mere end 1200 investorer og virksomheder. Fem procent af de adspurgte investorer forventer at investere i Odense og Fyn i 2020, mens 14 procent til sammenligning ønsker at investere i Aarhus, der også er en populær studieby.

Vil du læse alle forventninger til 2020? Hent rapporten her

Morten Nancke er partner og afdelingsleder for EDC Poul Erik Bech i Odense C og beskæftiger sig især med projektmarkedet i byen. Han pointerer, at man ikke skal lade sig forlede af tallene fra undersøgelsen. For de seneste ti år er befolkningstilvæksten i byen steget med knap otte procent, viser tal fra november fra Spar Nord. Og især de mindre udlejningsboliger er efterspurgte, da mange tilflyttere er unge studerende, hvilket illustrerer det lukrative ved Odense som investeringsmål.

”Med den store befolkningstilvækst, der kun ser ud til at fortsætte, hvor de 20 – 30-årige står for knap 80 procent af indbyggervæksten ifølge Spar Nords tal, følger også en stor efterspørgsel på især de mindre lejelejligheder. Det gør Odense til et oplagt investeringsmål, når det kommer til boligudlejningsejendomme,” siger Morten Nancke og fremhæver, at 67 procent af de adspurgte investorer i Forventningsundersøgelsen også ønsker at investere i boliger.

Investér i ejendomme målrettet efterspørgslen

Topdanmark-byggeriet Østerlunden i Odense-bydelen Østerbro er en nyopført projektejendom, hvor især de to-værelses lejligheder er blevet revet væk med rekordfart. De to første udlejningsetaper var endda i hus allerede inden indflytningsdatoerne i foråret, og tredje og fjerde udlejningsetape er også næsten i mål.

Morten Nancke har forestået udlejningen i Østerlunden, og ifølge ham viser den høje udlejningsfrekvens, hvor vigtigt det er at målrette byggeriet efterspørgslen.

”Alle to-værelses lejligheder i Østerlunden er udlejede – og stort set også alle tre-værelses. Det er altså et godt eksempel på, hvor vigtigt det er at tilpasse boligudlejningsejendomme markedsforholdene og efterspørgslen. For intet tyder på, at markedet i Odense er mættet, hvis man bygger målrettet efterspørgslen,” siger han og slutter:

”At et begrænset antal af de adspurgte investorer i undersøgelsen ønsker at investere i Odense må derfor mest handle om, at det ikke er historik for investorerne at rette blikket mod Odense, der dermed ikke er ’top of mind’ hos dem. Men der er virkelig sket meget i byen de sidste ti år. Fx er der skrevet 2200 op til en lejlighed i Østerlunden ud af i alt 240 lejligheder, så der er et stort uudnyttet potentiale.”