BoStad samler ejendomsporteføljen og sælger ud

Boligselskabet BoStad sælger nu 24 boligudlejningsejendomme fra som led i at koncentrere porteføljen i landets større byer. Det sker i samarbejde med EDC Erhverv Poul Erik Bech.

BoStad er et børsnoteret boligselskab med en ejendomsportefølje på 106 ejendomme i Danmark, hvor størstedelen er boligudlejningsejendomme. Men nu slanker selskabet porteføljen, da 24 boligudlejningsejendomme netop er sat til salg, hvoraf tre nu er online på Ejendomstorvet og edc.dk. Ejendommene er mellem 170 og 1.100 m² og ligger alle på Øst-, Midt- og Vestsjælland – med undtagelse af en enkelt i Nordjylland.

William Kanta er CEO i BoStad. Han forklarer, at salget er en del af en strategi om at samle porteføljen i ”regionale vækstbyer”:

”Vi har en ambition om at blive det førende regionale boligselskab i Danmark. Derfor koncentrerer vi nu vores investeringer i de større regionale vækstbyer uden for København og Aarhus, hvor 85 af vores ejendomme i forvejen ligger – og sælger derfor flere af vores investeringsejendomme uden for vores strategiske område fra.”

Attraktive for lokale investorer

Sven Lyse er direktør og partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Vestsjælland og står i spidsen for salget af 18 ud af de 24 ejendomme, der ligger i Slagelse, Korsør, Sorø, Høng, Ruds Vedby, Gørlev, Sandby, Haslev og Holbæk på Midt- og Vestsjælland.

”Vi har mange købestærke investorer i vores netværk, som er skrevet op i vores køberkartotek. Derfor kender vi også til købernes ønsker og muligheder for at investere i fast ejendom og ved derfor, at der sandsynligvis vil være en betydelig interesse for ejendommene i denne portefølje,” fortæller Sven Lyse.

William Kanta fremhæver også, at ejendommene til salg især er attraktive for investorer i lokalområderne.

”Ejendommene er alle mindre i størrelsen og nogle, som mange lokale spillere vil have mulighed for at købe til et fornuftigt afkast. Desuden er alle ejendommene i forvejen udlejede og i drift og flere af ejendommene har potentiale for at blive udviklet,” forklarer han.

William Kanta sætter ord på, at EDC Erhverv Poul Erik Bechs stærke lokalkendskab også er én af hovedårsagerne til, at valget faldt på dem til opgaven.
”EDC Poul Erik Bech har et stærkt brand og lokalkendskab, som vi vurderer giver en klar markedsfordel ved salg af denne del af vores portefølje. Derfor er EDC Poul Erik Bech et oplagt valg for os,” siger CEO’en.

Michael Thulstrup, partner og storkundechef i EDC Erhverv Poul Erik Bech, udtrykker også at være yderst tilfreds med samarbejdet.

”Det er første gang, vi arbejder sammen med BoStad og ved, at selskabet har store ambitioner på boligudlejningsområdet. Det glæder vi os derfor til at blive en del af og kvalificere os til med dette indledende samarbejde,” siger Michael Thulstrup.