CO-RO bygger nyt topmoderne fabriksanlæg og sælger eksisterende bygninger

CO-RO, der mest af alt er kendt for deres læskedrikke og de populære Sun Lolly frys-selv is, er i gang med at opføre et nyt topmoderne fabriksanlæg på samme matrikel i Frederikssund, som skal samle store dele af virksomheden under samme tag. Derfor sælger virksomheden deres nuværende logistik-, lager- og produktionsejendom på 28.000 m². EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland er valgt til at formidle salget og har sat en pris på 155 mio. kr.

Den store is- og læskedrikproducent CO-RO har siden 1960’erne haft hovedsæde i Frederikssund, hvorfra de har vokset sig til at blive en stor global succes med deres tre hovedprodukter saftevandskoncentratet Sunquick, briksaft i form af Suntop og frys-selv isen Sun Lolly. På verdensplan beskæftiger CO-RO 1.100 mennesker, hvoraf 300 af dem holder til i Frederikssund, og deres produkter sælges i mere end 80 lande. Snart sker der dog store ændringer på matriklen i Frederikssund. Det fortæller Claus Mølgaard Jensen, CFO hos CO-RO:

“Vi er i gang med at opføre et helt nyt, topmoderne fabriksanlæg på samme grundstykke som den eksisterende fabrik ligger. Det skal forbedre vores interne processer og samle det hele under samme tag. Vi bruger mange ressourcer på den interne transport på matriklen og ved at samle det hele og udnytte den moderne teknologi, vil vi gøre processerne hurtigere og nemmere for alle. Det betyder også, at vi sælger vores eksisterende ejendom, som vi gennem årene har været rigtig glade for. Vi er meget glade for placeringen i Frederikssund og at være en del af lokalmiljøet.”

En del af ESG-rejse
CO-RO forventer, at det nye fabriksanlæg vil stå klar til indflytning i løbet af sommeren i 2025. En del af overvejelserne bag opførelsen af det topmoderne fabriksanlæg er også ESG: “Det er ingen hemmelighed, at der er langt mere fokus på ESG end tidligere. Hos os er vi også i gang med en ESG-rejse. Som virksomhed er vi forpligtet til at passe på miljøet, og selvom vi løbende har investeret i nye produktionsteknologier for at reducere udledningen af kuldioxid, brugen af elektricitet og ferskvand, så vil vores nye fabrik være et kæmpestort skridt på vores ESG-rejse,” siger Claus Mølgaard Jensen og fortsætter:

“Frederikssund Kommune har et ambitiøst mål om, at kommunens drift skal være uafhængig af fossile brændstoffer i 2030, og det geografiske område skal være CO2-neutralt i 2045. Det ønsker vi at bakke op om. Derfor har vi, sammen med andre lokale virksomheder, oprettet et energipartnerskab, som skal hjælpe dette mål på vej. Det handler grundlæggende om at udnytte de store mængder varme, som virksomhederne producerer, bedst muligt. Derfor vil der også blive skruet på alle knapper på vores nye fabriksanlæg, så udledningen fra vores produktion reduceres bedst muligt.”

Fra udhus til gigantisk fabrik
Det var brødreparret Flemming og Jep Petersen, der startede CO-RO under 2. verdenskrig, da de begyndte at eksperimentere med at blande essenser til mineralvand og is i et udhus i Vanløse. Siden har de vokset sig store og er nu en global succes, der hver dag sælger mere end 10 millioner læskedrikke på verdensplan. Claus Mølgaard Jensen, tilføjer:

“Op gennem 1960’erne blev de første containere med Sunquick sendt til Mellemøsten, og det var første gang, at de kunne få saftevand, der smager af appelsin i ørkenen. Det var banebrydende og var kun muligt, fordi brødreparret formåede at kombinere en forståelse for råvarerne og den gode smag med deres entreprenørånd og en kærlighed til eksotiske egne af verden. Derfor rykkede virksomheden også fra de ydmyge rammer i Vanløse og ind på den store fabrik i Frederikssund.”

Markant ejendom med mange bygninger
Opførelsen af det nye fabriksanlæg betyder, at CO-RO rykker ud af de ejendomme, som gennem en lang årrække har dannet rammen for produktionen af mange millioner liter læskedrik. Derfor skal deres ejendomme sælges, og til den opgave er valget faldet på EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland.

Stephen Berthelsen, partner og erhvervschef, siger: “Det er ikke hver dag vi får sådan en meget markant ejendom på hele 28.000 m² på hylden. Ejendommen indeholder så mange forskellige bygninger, hvilket giver de kommende ejere et hav af muligheder, så jeg ved nærmest ikke, hvor jeg skal starte. Det er en af de mest markante ejendomme på hele Nordsjælland.”

“Ejendommen rummer alt fra kontor/administration, sansehave med frugttræer og kantinebygning med serveringskøkken til produktionshaller, opbevaringshaller og værksted med varme garageporte, portåbninger, rulleporte og læsseramper. Vi glæder os til at hjælpe CO-RO med at få solgt deres gamle domicil gennem mange år, og jeg håber, at vi kan finde en rigtig god løsning for alle parter,” siger Stephen Berthelsen.

Læs mere om den markante lager-, logistik og produktionsejendom

Læs det nyeste Industri Fokus

Stephen Berthelsen

Partner, erhvervschef, ejd.mægler og Valuar, MRICS Registered Valuer, MDE
Telefon: 58587850
Mobil: 21732803
E-mail: stbe@edc.dk