Dansk designkæde er åbnet i Aalborg: Bolia skaber designunivers i en af byens smukkeste ejendomme

Bolia har netop åbnet den ottende butik i Danmark, og denne gang er det aalborgenserne, der har haft glæden af at byde designkæden velkommen. Bolia er flyttet ind i en perle af en ejendom på Danmarksgade 27B i Aalborg C, der i en lang årrække har huset restauranten Bone's. Derfor har den ikoniske bygning gennemgået en omfattende forvandling til et designunivers, hvor en inspirerende kundeoplevelse er alfa og omega. EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg har stået for udlejningen.

Indtil nu har Bolia kunnet tælle i alt 65 butikker i Danmark, Schweiz, Norge, Sverige, Tyskland, Frankrig, Østrig, Holland og Belgien. Dét tal er netop steget til 66, da den unikke ejendom og tidligere menighedshus på Danmarksgade 27B nu også kommer til at huse møbler i skandinavisk design. Camilla Kallehauge Møller, PR- og kommunikationsmanager i Bolia International, siger:

“Vi faldt for den fantastiske ejendom, da den passer eminent til vores stil og kundeoplevelsen, vi ønsker at skabe. Det er blevet en kæmpe butik på 550 m2 fordelt på to etager med en gennemgående reference til den skandinaviske natur og det lokale miljø. Vi har fjernet det meste af indmaden i ejendommen, men bygget det hele op med respekt for historien. Derfor bliver fx menighedsskiltet på facaden ikke fjernet, og bygningen bliver ikke overklistret med store logoer. Når vi får nye butikker, går vi altid efter ejendomme med sjæl, og derfor gør vi også vores for at bibeholde og understrege ejendommenes særegne karakterer.”‘

Et designunivers i særklasse

Den nye butik åbnede i april 2021, og i butikken er Bolias New Scandinavian Design, der er kreeret af mere end 40 internationale designere, og som rummer sofaer, boligtekstiler, lamper og møbler til samtlige rum i hjemmet. Camilla Kallehauge Møller fra Bolia, siger:

“Det er essentielt for os, at kunderne går fra butikken med en inspirerende oplevelse, der taler til alle sanser og kreative behov. Derfor serverer vi fx ikke en almindelig kop kaffe til kunderne. Vi ønsker at kræse om den enkelte kunde. Derfor har vi allieret os med La Cabra Coffee i Aarhus, som leverer kaffe til Michelin-restauranter. Vi kommer til at have moodboards til at sammensætte egne designs, og i butikken kan alle farver og vores stofudvalg ses. Vi håber at skabe en wow-effekt, så kunderne efter et besøg er inspirerede og har en fornemmelse af, hvordan de kan skabe deres eget personlige tilholdssted derhjemme.”

En ikonisk ejendom i hjertet af Aalborg

G.F. Inveco ejer ejendommen, som til dagligt administreres af BMC. Arne Poulsen Nielsen, logistik manager PFSO i BMC, siger: “Vi har haft et fantastisk og spændende samarbejde med Bolia. De er visionære, handlekraftige og springer aldrig over, hvor gærdet er lavest. Indvendigt har ejendommen gennemgået en gennemgribende renovering, hvor det eneste, der er bibeholdt, er en flot, rustik murstensvæg. Ellers er alle vægge, lofter og vitterligt alting fornyet, så det står snorlige i forhold til Bolias koncept – selv eltavlen er udskiftet.”

“Vi valgte at udleje gennem EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg, da vi tidligere har haft et super samarbejde om at udleje en stor ejendom i byen til Dantech. Det har igen været et godt forløb, hvor vi har været på bølgelængde med god kommunikation. Da lejemålet var indrettet til Bone’s, havde vi en forestilling om en ny restaurant, men corona tog modet fra mange interesserede. Vi tænkte nyt, og det resulterede i udlejningen til Bolia. Det er vi rigtig glade for, da de virkelig formår at udnytte ejendommens potentiale.”

Tom Dorf Møller, erhvervsmægler i EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg, siger: “Danmarksgade 27B er en af Aalborgs absolut smukkeste ejendomme med dets flotte arkitektoniske detaljer. Ejendommen har en central beliggenhed i Aalborg med kort afstand til byens øvrige handelsstrøg og med gode offentlige parkeringsmuligheder i nærområdet. Det arkitektoniske udtryk, ejendommens historie som gammelt menighedshus og den centrale placering giver Bolia fremragende profileringsmuligheder.”

“Bolia er kendt for at være en del af bølgen af forretninger, der forstår at give kunderne en særlig butiksoplevelse, og her bliver den nye butik ingen undtagelse. De er eksperter i æstetik og går altid all in, så jeg glæder mig til at kigge forbi og se forvandlingen af den ikoniske ejendom. EDC Erhverv Poul Erik Bechs landsdækkende samarbejde var stærkt medvirkende til udlejningen, så det er meget tilfredsstillende, at det hele nu er gået op i en højere enhed.”