Dansk Retursystems ejendom tæt på København og motorvej er nu til at få fingre i

Sjældent set industriejendom i Storkøbenhavn med højloftet lager og moderniseret kontorfløj er nu til salg. Ejendommen ligger et stenkast fra Høje-Taastrup TransportCenter og det omkringliggende motorvejsnet og rummer fleksible muligheder for opdeling.

Der kan være langt imellem, at industriejendomme med mange højdemeter bliver udbudt i Storkøbenhavn. Men det er nu tilfældet med den ca. 8.000 kvm store ejendom på Baldersbuen 1 i Hedehusene, der byder på både alsidige kontorfaciliteter, kantine med plads til 145 personer – og 8 meter til loftet i den knap 5000 kvm store lagerbygning.

”Det kan være næsten umuligt at finde en ejendom som denne i Storkøbenhavn, da der sjældent bliver bygget nyt, og de ældre ejendomme typisk er meget lavloftede. Men her får man en loftshøjde på hele 8 meter i lagerafsnittet, selvom bygningen er opført i 1985. Den passer dermed godt til nutidens virksomhedsbehov og er i fin stand, da den løbende er renoveret – og hallområdet og kontorfløjens førstesal blev moderniseret i 2015,” siger Niels Smith, der er erhvervsmægler i EDC Erhverv Poul Erik Bech i København og står i spidsen for salget.

Ejendommen har en særdeles god beliggenhed med direkte afkørsel til det omkringliggende motorvejsnet og ligger i samme område som Høje-Taastrup TransportCenter, der er centrum for virksomheder med aktiviteter inden for national og international transport, distribution, lagerhotel og logistik. Bygningen udgør kun 40 procent af den i alt 18.000 kvm store grund, hvilket gør den egnet til tung transport, da de nemt kan vende på matriklen. Desuden har bygningen elektriske porte i begge ender, hvilket mange logistikvirksomheder efterspørger, forklarer Niels Smith.

Derudover er der stor fleksibilitet i ejendommen – både i forhold til opdeling, men også overtagelse.

”Det er en meget fleksibel ejendom med mange muligheder. Dels kan lagerbygningen nemt opdeles i flere enheder, da der er et begrænset antal søjler, og alle nuværende vægge nemt kan pilles ned. Men også datoen for overtagelse er fleksibel. Igennem dialog kan vi altså finde ud af meget,” siger Niels Smith.

Dansk Retursystem har holdt til i bygningerne siden 2002, men har været nødt til at sælge, da de er vokset ud af lokalerne, fortæller Lars Klepsch, finansdirektør i Dansk Retursystem:

”Vi har været meget glade for at holde til i bygningerne, der både har en rigtig god beliggenhed, men også i sig selv udgør nogle gode rammer. Så den eneste grund til, at vi flytter, er pladsmangel. Vi kommer dog ikke til at rykke langt væk, da vi flytter ind i en ny fabrik i nærheden. Vi bliver altså i Høje Taastrup Kommune, som vi opfatter som meget erhvervsvenlig. Det betyder meget for os, da Dansk Retursystem er en miljø- og CSR-virksomhed, der også bidrager positivt til kommunen og nærmiljøet.”

Pris: 49.500.000 kr.

Erhvervsareal: 8.098 kvm
Grundareal: 18.001 kvm
Sagsnummer: 18400030

  • 100 p-pladser er tilknyttet ejendommen.
  • I forlængelse af receptionen er der mødelokaler, mens der i administrationsbygningen er kontorer i to plan med både enkeltmands- og storrumskontorer. Desuden er der bade- og omklædningsfaciliteter på førstesal af bygningen.
  • I henhold til lokalplanen må området kun bruges til industri- og værkstedsvirksomhed, entreprenør- og oplagsvirksomhed samt til kontor-, salgs- og servicefunktioner

Se ejendommen her