Danske amatørkokke går ikke ned på gastrogear

Mange privatpersoner begiver sig i stigende grad ud i at agere amatørkokke og køber derfor gastrogear i stor stil. Den danske virksomhed Spinchy sælger gastroudstyr af højeste kvalitet og har en stor rolle i denne trend. Siden de åbnede for fire år siden, er det kun gået fremad, og corona betyder, at der er kommet så meget gang i butikken, at Spinchy er vokset ud af sine lokaler. Derfor er de nu rykket 250 m ned ad vejen til større lokaler på Frederiksberg. EDC Erhverv Poul Erik Bech har stået for udlejningen på Gl. Kongevej 84.

Coronahjemsendelser og begrænsninger i restaurationsbranchen har pustet ild til en i forvejen populær trend, hvor flere og flere er begyndt at købe professionelt gastrogear til hjemmet. Spinchy, der sælger alt fra kaffebryggere til røremaskiner, er en af de virksomheder, som har oplevet stærk medvind den seneste tid. Det fortæller Signe Larsen, Spinchy-ansvarlig hos Exs Nordic:

“Vi har det seneste år oplevet en stigende interesse for især hjemmebrygget kaffe, hvilket har bredt sig ud og er vokset støt, siden COVID-19 ramte. Flere har fået mere tid derhjemme og penge retur fra aflyste ferier, og det har fået en del til at udleve deres indre amatørkokke. Mange besøgende i butikken fortæller, at restriktionerne for restaurationsbranchen har fået dem til at tage skeen i egen hånd derhjemme. Samtidigt ønsker mange hjemsendte at forsøde hjemmearbejdet med kvalitetskaffe. Det har på alle måder været et vildt halvår, der har ramt mange hårdt, men for os har det været en gave at dele vores passion for gastrogear med endnu flere, der ikke vil gå på kompromis med hverken kvalitet eller design.”

Spinchy er en del af virksomheden Exs Nordic, som primært distribuerer gastroudstyr til andre virksomheder. Spinchy er virksomhedens eneste B2C-koncept og blev oprettet for fire år siden med ønsket om at være tættere på forbrugeren og skabe et oplevelsesunivers, hvor kunder kan prøve maskinerne og få kyndig rådgivning.

En af Frederiksbergs bedste adresser

Den store interesse for professionelt gastroudstyr er grunden til, at Spinchy nu er flyttet til et indbydende lejemål midt på Gl. Kongevej 250 m fra deres gamle lokaler. Lejemålet har et butiksareal på 248 m2 og et tilhørende kælderareal. Dermed får Spinchy nu god plads til deres udstyr:

“Vores forretning er vokset meget, og vi har udvidet vores produktportefølje med mere gastrogear. Derfor har vi været i pladsmangel og på udkig efter et nyt sted det seneste halve års tid. Vi er meget tilfredse med de nye lokaler. Placeringen er endnu bedre end vores hidtidige, og vi er så tæt på vores gamle lokaler, at vores kunder nemt kan finde os. Vi stod over for en større renovering i de tidligere lokaler, så vi havde brug for at rykke hurtigt, og det havde EDC Erhverv Poul Erik Bech stor forståelse for. Hele processen har været meget effektiv,” siger Signe Larsen.

Steffen Falch, erhvervsrådgiver i EDC Erhverv Poul Erik Bech, fortæller om lejemålet: “En mere attraktiv beliggenhed på Frederiksberg findes næsten ikke. Lejemålet ligger meget centralt på Gl. Kongevej, der deler Frederiksberg og Vesterbro. Skråt over for den synlige butik findes Værnedamsvej, som er en af de mest hypede gader i København. Det er et markant lejemål med store rum, højt til loftet og indrettet med et flot mørkt plankegulv, hvide vægge og sortmalet pudset loft, hvilket tilsammen giver et moderne udtryk. Lejemålet passer altså supergodt til Spinchys profil, og de passer perfekt til området. Lejemålet kom i stand efter et supergodt samarbejde med Jacob Lunding fra EDC Erhverv Poul Erik Bech fra vores Hillerød-afdeling, som havde den indledende dialog, og i tæt samarbejde udlejede vi de fine lokaler til Spinchy.”