Brødrene Koch udvider med ny restaurant: Det Glade Vanvid kommer til Aalborg

Kokkebrødrene Michael Koch og Lasse Koch har udtænkt et restaurantkoncept, der har vist sig at være særdeles populært. Restauranterne i Aarhus og Randers har haft fulde huse, siden de åbnede, og derfor har brødrene nu lagt planer om at indtage Aalborg på Budolfi Plads 26. EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg har stået for udlejningen af erhvervslejemålet.

Flere retters gourmetmad og øl, vin og vand ad libitum til gode priser – det er den opskrift, som i over ti år har gjort Det Glade Vanvid til et decideret tilløbsstykke på den gamle fiskerihavn i Aarhus. For et år siden åbnede gourmetrestauranten endnu en restaurant i Randers, som ligeledes er blevet modtaget med åbne arme. Derfor besluttede brødrene bag den store succes, at også aalborgensere skulle forkæles med en restaurant i midtbyen. Lasse Koch siger:

”Vi glæder os til at åbne i Aalborg. For os er det en god mulighed at blive en del af den nye Budolfi Plads. Det er en fed lokation, og lokalerne giver os mulighed for at indrette restauranten efter vores behov og ønsker. Vi håber, at aalborgenserne vil tage godt imod os og har lyst til at nyde de gastronomiske oplevelser, vi har forberedt til dem. For os er smagsoplevelsen i centrum, og derfor anvender vi råvarer af høj kvalitet og skifter menu seks gange årligt for at bruge de bedste råvarer fra hver sæson. Vores koncept er social dining, hvor alle gæster deler den samme madoplevelse bestående af fire smukke serveringer og frit kan forsyne sig og gå på opdagelse i de udvalgte vine. Alt er inkluderet i prisen og tilrettelagt på forhånd, så man kan blot læne sig tilbage og nyde stemningen.”

Vejen til Budolfi Plads

Det Glade Vanvids vej til Budolfi plads tog sin begyndelse, da Tom Dorf Møller og Martin Brasholt Mikkelsen, erhvervsmæglere i EDC Poul Erik Bech, kontaktede restaurantkæden: ”Vi havde hørt, at Det Glade Vanvid var på udkig efter et sted i Aalborg, og derfor inviterede vi dem på en rundtur i midtbyen for at give et indtryk af de forskellige dynamikker på de forskellige strøg. Vi præsenterede en lille håndfuld lejemål, men da vi først ramte Budolfi Plads, var de ikke i tvivl. Placeringen var spot on. Vi fik derfor fat i udlejer Mikkel Højsleth fra Viben, som mødte op trods kort varsel – og resten er historie,” siger Tom Dorf Møller med et smil på læben.

Den aalborgbaserede virksomhed Viben har en lang erfaring inden for handel, udvikling og investering i fast ejendom. Mikkel Højsleth, der står for den daglige drift i Viben, fortæller om samarbejdet med EDC Poul Erik Bech: ”Vores samarbejde med Tom Dorf Møller og Martin Brasholt Mikkelsen har været super. De introducerede os for Det Glade Vanvid, og vores kemi gjorde, at det bare kørte derudaf. EDC Poul Erik Bech supporteret løbende, og det har været et godt forløb med et super udfald, så jeg er meget glad for, at vi blev præsenteret for Det Glade Vanvid.”

Fremtiden for Det Glade Vanvid

Michael og Lasse Koch har tilsammen over 25 års erfaring fra den øverste kokkescene, og denne erfaring bringer de med til den nye restaurant. Lasse Koch fortæller om planerne med det nye sted:

”Det Glade Vanvid i Aalborg får plads til omkring 100 gæster, og vi har allerede fundet den perfekte køkkenchef til en sådan restaurant. Vi har valgt Casper Van Deurs, der indtil nu har arbejdet på Det Glade Vanvid i Randers, så han kender konceptet ud og ind, og de sultne aalborgensere kan derfor godt glæde sig til, at dørene åbner den 2. december – hvis alt altså går efter planen.”

Central plads i Aalborgs Bykerne

Budolfi Plads er en del af det historiske Aalborg, hvor naboerne er Domkirken Budolfi Kirke, Aalborg Historiske Museum og det gamle posthus fra 1910. Mikkel Højsleth, der står for den daglige drift i Viben, er meget tilfreds med, at Det Glade Vanvid kommer til at skabe endnu mere liv på den grønne plads:

”Holdet bag Det Glade Vanvid er professionelle, engagerede og kreative, og det har gjort det til et skønt samarbejde for os. Vi har klikket fra starten og er gået efter et fælles mål, og derfor står vi nu med nogle gode løsninger. Vores vision med Budolfi Plads er, at det grønne byrum skal være Aalborgs hjerte. Pladsen henvender sig til alle aldersgrupper, og derfor passer Det Glade Vanvid også perfekt ind, da de rammer bredt, og deres gæster er glade, når de kommer og endnu gladere, når de går.”

Erhvervsmægler Tom Dorf Møller fremhæver også den attraktive placering: ”Den nye Budolfi Plads er indrettet med en grøn plads, der skriver sig ind i byens karakteristiske netværk af byrum og medvirker til at sammenbinde gågaderne. Den hyggelige plads kommer til at tiltrække mange mennesker med masser af liv, butikker og restauranter, og derfor passer Det Glade Vanvid som fod i hose til Budolfi Plads.”

Martin Brasholt Mikkelsen

Partner, ejendomsmægler, MDE
Telefon: 58587576
Mobil: 20671250
E-mail: mbm@edc.dk