Fem detaillejemål udlejes: Nyt liv i gammel industribygning skal styrke Københavns nye levende bydel

I Københavns nye, levende bydel Frederiks Brygge i Sydhavnen, tæt på byens pulserende liv og endnu tættere på vandet, er der åbnet op for udlejningen af fem detaillejemål. Lejemålene er på mellem 119-338 m² og egner sig til alt fra café og restaurant til butik eller cykelhandler. EDC Erhverv Poul Erik Bech skal formidle udlejningen af detaillejemålene for DEAS.

Frederiks Brygge har udviklet sig til at være et populært boligområde i den sydlige del af Københavns Havn. Før i tiden havde den store stålgrossist Lemvigh-Müller hovedkontor og lager i området, men det er blevet erstattet af 1.300 boliger og folk i alle aldre, som er med til at skabe en levende bydel. DEAS udlejer fem detaillejemål i den gamle pladshal, som, ifølge Kasper Bagger Clausen, Asset Manager hos DEAS, skal være med til at give området et yderligere løft:

”Vi vil gerne have publikumsorienterede forretninger, som kan bidrage positivt til området og styrke udbuddet af kvalitetsforretninger, både for de mange beboere, men også for besøgende i området. Kvaliteten kan også afspejles i de lejere, som allerede har åbnet en butik eller spisested i området, bl.a. Supermarco med lækre italienske specialiteter og en lækker sushirestaurant med udsigt udover vandet.”

”De fem detaillejemål ligger i den gamle pladehals i smørhullet af Frederiks Brygge. Nogle af detaillejemålene har udgang og udsigt til havnefronten, som er blevet samlingspunkt for hele området. Selve ejendommen er blevet totalrenoveret med respekt for ejendommens fortid som industribygning. Facaderne har et industrielt look med synlig betonkonstruktion, røde teglsten og store småprossede, men energivenlige glas.”

Mange anvendelsesmuligheder
I foråret åbnede Joe & The Juice i den gamle pladehals, og nu har EDC Erhverv Poul Erik Bech fået til opgave at finde fem nye naboer til juiceforretningen. Thomas Riis, EDC Erhverv Poul Erik Bech, fortæller:

”De fem detaillejemål spænder fra 119 m² til 338 m², så der er både mulighed for at etablere en lille café eller en større detailbutik. Der er højt til loftet, et godt lysindfald og et fælles gangareal med toiletter og personaleomklædning. Tre af lejemålene har udgang ud mod havnefronten, hvor der er god mulighed for at etablere et udendørs serveringsområde.”

”På den anden side af den gamle pladehal ud mod Pladehals Allé er der lettere adgang for trafikanter, og her er yderligere to lejemål. Her ville det være mere oplagt at åbne noget mere serviceorienteret erhverv, som butik eller måske en cykelhandler. Så der er forskellige muligheder for detailvirksomheder.”

Område med stort potentiale
Byggerod er fortid på Frederiks Brygge og området summer af liv med folk i alle aldre, der cykler til og fra arbejde eller går tur med hunden. I løbet af 2024 åbner den nye metrolinje til Ny Ellebjerg med stop på Enghave Brygge, hvorfra du kan komme til og fra København Hovedbanegård på 5 minutter.

”Selve området omkring Frederiks Brygge med Enghave Brygge, Teglholmen og Sluseholmen som de største trækplastre har været inde i en rivende udvikling over de sidste par år. Det forventes, at befolkningsudviklingen vil blive ved med at stige over de næste år, så det er et område med et stort potentiale, både nu og i fremtiden. Så går du med drømmen om at åbne detailbutik i et område med stort potentiale, så er der god mulighed for netop det, så der kan komme endnu mere liv i det allerede levende område i Sydhavnen.”

I øvrigt har EDC Projekt Poul Erik Bech formidlet udlejningen af mange af boligerne på Teglholmen og Sluseholmen og bistår også med genudlejningen af over 1.000 boliger i de tidligere industriområder.

Hvis du vil opdateres på detailmarkedet, så tilmeld dig og læs seneste udgave af Detail Fokus, hvor du får de seneste nyheder, tal og tendenser.

Thomas Riis

Ejendomsmægler og valuar, MRICS, MDE
Telefon: 58588752
Mobil: 22496937
E-mail: tri@edc.dk