Forbrugere ønsker bæredygtig ansvarlighed: Nystartet virksomhed i Lyngby lancerer nyt koncept for cirkulær økonomi og økologi

I takt med en verden i konstant forandring, stiger forbrugernes krav. Det har fået den nystartede virksomhed Höjris til at tænke ud af boksen og fokusere på bæredygtighed, miljø, genbrug og økologi. EDC Erhverv Poul Erik Bech har netop stået for udlejningen af Höjris' nye 700 m2 store lejemål i Lyngby, som fra 19. oktober skal anvendes til både genbrugsbutik, økologisk café, udlejning og undervisning i antiinflammatorisk kost og motion.

Höjris er en nyopstartet virksomhed, som brænder for cirkulær økonomi, økologi og bæredygtighed. Virksomheden består af ægteparret Ole og Karin Højris og har netop lejet et stort lejemål i Lyngby, som skal være basen for de fremtidige aktiviteter. Karin Højris forklarer:

“Vi er meget glade for vores nye lejemål i Lyngby, hvor vi har vores store åbning d. 19. oktober kl. 10.00.  Selve cafeen forventes at åbne i start november. Indtil da, har vi en kaffe/te-bar klar.

Lejemålet har tidligere været anvendt som en Brugs, så derfor skal bebyggelsen renoveres en del indvendigt. Vi har længe fulgt tendenserne i samfundet, og der er ingen tvivl om, at bæredygtighed er kommet for at blive og rigtig mange ønsker bæredygtige løsninger. Derfor fandt vi det interessant at skabe et forretningskoncept med fokus på cirkulær økonomi og økologi, som ud fra vores fire bæredygtighedsaktiviteter; butik, cafeområde, udlejning og undervisning, er med til at støtte op om FN’s 17 verdensmål. Derudover har vi netop fået tilført grøn strøm til lejemålet.”
Grøn Strøm fra OK er VE-certificeret, og kommer fra vedvarende energikilder i Danmark. På denne måde gør Höjris en forskel for klimaet og miljøet, og er med til at styrke den grønne omstilling.

Koncept med et twist

Bæredygtighed har de seneste år været et stort omdrejningspunkt. Ikke mindst i forbrugernes og virksomhedernes bevidsthed.

“Vi brænder for miljøet og ønsker at efterlade en bedre og grønnere klode til vores næste. Med udgangspunkt i den vision, vil lokalet blive bygget op af genbrugsmaterialer og blive indrettet i små miljøer. Her indretter vi et lokale med salg af genbrugsartikler, herunder møbler, interiør og tøj. Derudover vil der være en kreativ afdeling, med at reproducere tøj, et caféområde med økologiske lækkerier, et udlejningsområde samt events, foredrag og undervisning, siger Ole Højris og fortsætter:

“Undervisningen vil tage udgangspunkt i antiinflammatorisk kost og motion, samt andre relevante aktiviteter, som bidrager til en bæredygtig udvikling. Vi startede virksomheden med ambitionen om at gå forrest og vise vejen. Hovedformålet med vores koncept er at skabe gode og sunde rammer, samt selvfølgelig at nedbringe det voksende forbrug og CO2 udledningen. Derfor er bæredygtig livsstil et kerneelement i vores koncept.”

Et univers af muligheder

Höjris har allieret sig med en masse virksomheder og brands, som vil være repræsenteret i butikken. Bl.a. vil der være produkter fra Kalk, Munkholm, Elmelund Chocolatier Organic, Bagsværd Lakrids og Dansk tang.

“Vi har skaffet os nogle gode samarbejdspartnere, hvis produkter passer perfekt ind i rammerne hos Höjris. Foruden de fysiske ting, som vil blive solgt i butikken, har vi allieret os med en af de bedste blomsterbindere – Bettina Andreasen – som vil afholde kurser for vores kunder. Kurserne kræver tilmelding, og vil ofte foregå efter lukketid,” siger Karin Højris.

Kreativ tænkning

EDC Erhverv Poul Erik Bech har stået for udlejningen af lokalet. Erhvervsrådgiver og MDE, Steffen Falch siger:

“Lyngby er en god handelsby med et stort omfang af forretninger og besøgende. Derfor er det et godt sted for virksomheder at etablere sig. Höjris nye lejemål ligger nær store beboelsesområder, derudover er der gode parkeringsforhold, som gør det muligt, at interesserede kunder let kan komme til forretningen. Jeg er glad for Höjris fik det helt rette lejemål, som imødekommer deres mange spændende visioner. Jeg er sikker på, det lykkes for dem at skabe en bæredygtig virksomhed.”