Gazellevindende hotel- og restaurationsperle ved skov og strand til salg i Kerteminde

En veldrevet hotel- og restaurationsejendom med unik beliggenhed er sat til salg. Ejendommen består af to matrikler, Hotel Skovpavillonen og Danhostel Kerteminde, som sammen udgør et etageareal på 2.402 m² med gode muligheder for at udvide. EDC Erhverv Poul Erik Bech Fyn har fået til opgave at formidle salget af hotel- og restaurationsperlen, som udbydes til 25 mio. kr.

Siden foråret 2009 har John Haurits og Lene Schmidt drevet Hotel Skovpavillonen på Skovvej 45-46 i Kerteminde med stor succes. Nu er tiden dog kommet til at overdrage nøglerne til nogen, der har lyst til at drive det videre. Lene Schmidt, der står for den daglige drift af hotellet, fortæller:

“Vi er nået dertil, hvor vi ønsker at forberede os på en fremtid uden vores lille perle. Jeg vil hellere sælge, mens jeg stadig har hjertet med end at vente til den dag, hvor det føles som en klods om benet. Vi ønsker at sælge til de rigtige mennesker, som brænder for at drive stedet videre. Der er mange muligheder med både hotel-/hostelværelser, konferencelokaler, festlokaler, restaurant og mødefaciliteter. Og så er vi placeret midt i landet i et dejligt skovområde, tæt på vandet.”

Hotel Skovpavillonen/Danhostel Kerteminde omfatter 44 værelser i alt og har to konferencelokaler med plads til ca. 160 personer i alt. Aftalen med Danhostel er opsagt og ophører pr. 1. januar 2024, men med mulighed for at forlænge, hvis ny ejer ønsker det.

Gazellevindende forretning
Turistbranchen var særligt én af dem, som var hårdt ramt af coronakrisen. Alligevel formåede Hotel Skovpavillonen/Danhostel Kerteminde at opnå Børsen Gazelle 2022, hvilket er et symbol på, at virksomheden som minimum har fordoblet sin omsætning i løbet af de sidste fire regnskabsår.

“Vi nåede i mål med vores gennemgribende renovering og så kom corona. Vi tænkte anderledes og havde en masse håndværkere boende i den periode. Vi måtte ikke servicere dem, som vi normalt gerne vil, men formåede alligevel at sikre en positiv indtjening. Derfor er vi også stolte af at have modtaget en Gazelle for vores innovative tilgang,” siger Lene Schmidt og fortsætter:

“Det vidner også om, at det er en utrolig god forretning og det på ingen måde er derfor, at vi ønsker at skille os af med ejendommen. Vi har allerede overnatninger i systemet i de kommende år, og i ordrebogen er der også lagt familiefester, bryllupper og konfirmationer helt frem til 2026.”

Gode fremtidsmuligheder
På trods af flere succesrige år i træk, er der stadig rigtig gode muligheder for at udvikle og fremtidssikre ejendommen. Det fortæller den anden ejer, John Haurits:

“I samspil med kommunen har vi udviklet en lokalplan for området, som bl.a. tillader yderligere bebyggelse på op til 1.479 m². Efterfølgende lavede vi en masterplan for området, og dele af den er allerede ført ud i livet med en gennemgribende renovering, hvor vi tilføjede 13 nye værelser.”

Han fortsætter: “Udover det, som vi allerede har udarbejdet, er der tanker om en ny lejrskolefløj med 10 yderligere værelser og et møderum, mens den eksisterende lejrskolefløj skal ombygges til hotelværelser. Derudover er der lagt planer om gangarealer og grillpladser med overdækning.”

Positiv udvikling
“Nordøstfyn er inde i en rivende udvikling erhvervsmæssigt, hvor særligt det tidligere Lindøværft i nabobyen Munkebo har udviklet sig til et succesrigt industriområde med mere end 100 virksomheder. Det giver mange overnatninger hos os og skaber generelt god omsætning i området omkring Munkebo og Kerteminde,” siger John Haurits og fortsætter:

“Derudover har vi mange golfentusiaster, der kommer for at spille på den lokale golfbane, Great Northern, som er blandt de bedste golfbaner i Nordeuropa. Golfbanen er lavet med inspiration fra nogle af verdens bedste golfbaner med sans for de små detaljer og hvor det nordiske design er tænkt ind i banen, hvilket gør den attraktiv for både øvede, men også de mindre erfarne.”

Tal fra VisitDenmark og Danmarks Statistik viser, at der i 2022 var knap 220.000 overnattende gæster i Kerteminde Kommune, hvor der bor ca. 24.000 indbyggere.

Naturskønt område
EDC Erhverv Poul Erik Bech Fyn har fået til opgave at formidle salget af Hotel Skovpavillonen /Danhostel Kerteminde. Lars Damsholdt Balle, partner EDC Erhverv Poul Erik Bech Fyn, fortæller:

“Det er altid sjovt, når man får sådan en sag på hylden. Ejendommen ligger i populære Kerteminde, som særligt i sommerhalvåret er et meget attraktivt turistmål for danske og udenlandske turister. Placeringen er lidt tilbagetrukket fra Kerteminde by, men stadig i gåafstand til byen. Ejendommen er omringet af et skovområde på den ene side og boldbaner på den anden side. Blot 250 meter fra ejendommen ligger en af Fyns bedste badestrande.”

“Vi glæder os til at varetage salget af denne ejendom i det naturskønne område. Med et meget veldrevet hotel og meget bedre vinde for hotelbranchen, så er der spændende muligheder for en fremtidig investor. Nyeste tal fra Danmarks Statistik viser, at overnatningstallene for februar 2023 for første gang rundede 1 mio. hotelovernatninger, så der er kommet godt gang i hotelovernatningerne igen efter nogle udfordrende corona-år. Det bliver således spændende at se, hvad næste kapitel bliver for den gazellevindende hotel- og restaurationsejendom.”

Hvis du er interesseret i at høre mere, så klik her.

Lars Damsholdt Balle

Direktør, partner, HD-R
Telefon: 58587867
Mobil: 61687819
E-mail: ldb@edc.dk