Japansk inspireret kreativ, keramisk kunst gør indtog i Odense

Kreative caféer og koncepter har for alvor vundet indpas hos danskerne efter Corona, hvor diverse fritidsinteresser af kreativ karakter har fået en renæssance. Nu kan fynboerne også nyde godt af unik og æstetisk keramik i international klasse, når YONOBI flytter i imponerende lokaler på Oluf Bagers Plads 4 i Odense. EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet udlejningen af de prominente lokaler, som åbner den 15. september 2023.

YONOBI trækker inspiration fra et lignende japansk ord, der betyder skønhed i praktiske genstande lavet af håndværkere. Keramikvirksomheden har haft fin succes i København, hvor de i dag tilbyder kurser og keramik fra mere end 30 forskellige kunstnere fra hele verden – og interessen er stor:

”Vi oplever en stigende interesse i hobbybaserede og kreative fritidsinteresser, hvor du kan komme væk fra skærmen og hverdagens stres – så du kan koble helt fra. Det er tydeligt, at mange også benytter os til at danne nye fællesskaber eller pleje de nuværende, og der er faktisk lavet forskning på, at 30 minutters kreativitet om dagen giver en række positive effekter på velvære. Derfor taler vi også ind i en trend, der tog til under Corona, og som sidenhen bare er blevet mere og mere populær, og som har gjort det muligt for os at eskalere vores forretning yderligere,” fortæller Anders Friis, der driver og ejer YONOBI med sin hustru.

Foruden Odense udvider YONOBI yderligere med nye lokaler i Aarhus. Her vil kunderne kunne finde både butik og diverse keramikkurser, mens Oluf Bagers Plads i Odense udelukkende skal benyttes til kursustilbud.

Op fra kældrene
Keramikvirksomheden flytter ind på 147 m² med fokus på innovative, miljørigtige og værdiskabende løsninger på en god beliggenhed med gode eksponeringsmuligheder centralt i Odense. I Odense vil YONOBI drive forretningen som en slags pop-up koncept, hvor der vil blive afholdt events, julemarked osv.

Anders Friis siger: ”Vi har observeret, at der er en fin volumen på søgninger på keramikkurser i Odense, og netop derfor ønskede vi at udvide med lokaler her. Oluf Bagers Plads 4 valgte vi i høj grad på baggrund af ejedomens æstetik. Vi kunne måske have fundet et mere gunstigt sted i byen, men her var virkeligt pæne lokaler, som passede perfekt ind i vores ønsker om, hvordan vores æstetiske udtryk skal være.”

”Visionen er at få skabt flotte, afslappende rammer i kombination med et veldrevet værksted. Vi vil gerne vise, at vi kan løfte de her kreative værksteder op fra kældrene, hvor de hidtil har holdt til, og ind i flotte og moderne rammer, der taler til mere end blot produktion af kunst. Vores lokaler skal inspirere til kunst, mens det også skal være et rum for ro, idéskabelse og passion. Så æstetik og skønhed er meget vigtigt for os, hvis vi skal opnå netop det.”

Succesfuldt samarbejde
Mikkel Ørbech, Udlejningschef i EDC Erhverv Poul Erik Bech Odense C, har stået for udlejningen af den imponerende ejendom. Han siger: ”YONOBI kommer til Odense med et spændende koncept, der taler ind i en trend, der er eksploderet over de sidste år. Som ejendomsmæglere ser vi pt rigtig mange butikker, der kredser om involvering, afstresning og personlig forkælelse. Det er godt at se, at de her koncepter kan leve og ekspandere til hele landet. Vi har været meget glade for samarbejdet, og vi ser frem til at følge lokalernes udvikling og ønsker udlejer og YONOBI al held og lykke i fremtiden.”

YONOBI åbner sine lokaler i Odense d.15. september 2023, hvor der også vil afholdes et åbningsevent. Er du interesseret i at vide mere, købe keramik eller måske selv lære at lave unikke kopper og vaser? Så besøg dem her: https://yonobi.com/da

Vil du læse mere spændende detailindhold, så klik her og læs seneste udgave af Detail Fokus!

Mikkel Ørbech

Partner, Udlejningschef og Ejendomsmægler, MDE
Telefon: 58587382
Mobil: 21233101
E-mail: mmik@edc.dk